Wednesday, June 09, 2010

Penatnyer menapak! Gara2 monorail rosak petang tadi...huwaaaa!!!

Huwaaaa...3x. Penat betul menapak petang tadi. Nie gara2 monorail rosak cz salah satu tren monorail ada techinal error cz ada thunder masa hujan tadi....tu yg Nor ckp kat aku. Sib baik Nor called ...kalo tak, ahkak tak tahu pun yg monorail nie losak! Haiyaaaa....

Masa Nor called, ahkak dok bz bee wat keleja. Dia ajak balik naik cab since masing2 dok parking kereta kat area sana Hemmmm...ahkak ckp kat Nor, gv me 10 mins. Sore Nor cam terkejut...dia kata takut nanti jalan jem. Dah lah kat luar skrg nie hujan. Hujan???? Tak sampai 5 minits...aku dah tunggu dia kat bawah.

Huwaaaa...mmg hujan..peh tu...OMG ramainyer umat dok patah balik gara2 tak leh naik monorail petang tadi. Kitorang tengok...jalan mmg jem. Konpem naik teksi ntah baper puluh renggetlah kena bayor....sure meter laju jer berjalan. So we decided menapak ke KLCC. Huwaaaa....manyak penat woooo. Plan we all nak naik Putra Lrt kat KLCC sampai ke Masjid Jamek then dari situ nak naik Star Lrt pulak menuju ke Titiwangsa. Furrghhhh....jauhnyer we all dok berjalan petang tadi.

Konpemlah we all nie dah kertu..biler dah sampai kat KL Convention Centre...aku rasa kaki aku dah mula sakit. Nor pun samer. Masing2 kaki dok lenguh berjalan. Sampai ke KLCC kitorang dok rehat jap..sambil duduk santai2. Aku sempat called mak (bbsitter) ckp monorail rosak...aku amik my doters lambat sikit hari nie..(read: konpem Cha marah aku...cz amik dia lambat).

Since dah sampai ke KLCC, Nor ajak aku gi Isetan...cz dia nak gi ke counter Clarins nak amik products dia. Menapak kejap ke Isetan temankan Nor. Rasa cam dah lamer rasanyer tak gi ke KLCC nie..he..he..he..


Dah namernyer ahkak kan....peh tu berjalan pulak dgn Nor...mmg konpem kitorang suka dok belek barang2...especially Perfume. Lalu kat depan Amouage Perfume nie....so wangi sesangat perfume kat situ...especially Amouage Reflection Woman. Segar & lembut ajer bau haruman nie. Perfume nie fm Oman. Peh tu...dok tanya...kalo 50 ml...baper latus? SA tu ckp dlm rm700 ker rm800..ntahlah...ahkak dah lupa...TETAPI kan...aiyyyooo...tergolek jatuh aku dgr harga yg so...so..mahal...kalah perfume Annick Goutal!

Peh tu kan korang...ahkak nie x puas hati lagik. Dok tanya kat SA tu yg begitu rajin melayan ahkak berdua nie ...mcm yo 'o 'o ajer we all nak beli. Ahkak tanya...'miniature ada tak dik'? Since dah suka bau perfume nie...kalo x dpt beli hak yg beso...beli miniature pun jadiklah.

Wakakakka...then SA tu ckp..derang ada 'Amouage Woman's Mini Set'. Sumer miniatures for woman ada dlm kotak nie. Korang teka baper rega ni? Ha...ha....ha...dlm rm 600 lebih. Fuyoo....mahal bebenor...tak koserlah teman nk beli.

Peh tu kan...masih tak berganjak lagik tu...I tell yewwwww. SA tu ckp...tak mo cuba lotion? Lotion? Ahkak mmg suka lotion...kat atas meja kat opis...mmg meriah dgn segala mcm lotion ahkak. Sekalik tanya...dlm rm 200 lebih. Furgghhh...kena pikir 2, 3 , 4...sampai 10 kali nie. Nak beli ker tak? Konpem tak beli he..he..he..he. Sakit kaki yg lenguh tadik...tiba2 ajer hilang. Mmg terapi kaki betul...terus cam we all lupa...yg kitorang harus menapak ke Putra Lrt lepas nie. Huwaaaa...kena menapak lagi....adooooiiiiiii.

5 comments:

Tn.Punya said...

sbb tu aku tak suka naik monorail

Nurul a.k.a Riko said...

kan...mmg tension!. Sib baik...monorail nie..depan office ahkak ajer...so mmg konpem kena naik monorail cz cepat sampai ke office.

ceritacherita said...

nurul,
aku pun smlm menapak sampai ke klcc, pastu naik lrt sampai ke setiawangsa office zul. lama betul monorail tu rosakkan, aku sampai kul 5pm, org tu kata dah sejam lebih dah rosak, kau sampai kul berapa?

tapi for me monorail & lrt ni sgt jarang rosak, most of the time perkhidmatan sgt memuaskan, sgt2 cepat berbanding kereta kan. tapi kalau komuter minta maaf la byk2, sampai skrg tak berubah, asyik delay je.

Nur a.k.a admansyah said...

Mmg leceh kan kalo public trans wat hal. Putra slalu gak u...

pssst: u tak habaq pung pakai high-heel ker... low heel? eke keh..

Wa kalu blk keje mmg poyos giler! slipar jepun u... (aper daa dealer sorang nie!)

Nurul a.k.a Riko said...

baby...

aku pulak...sib baik Nor called aku. Dia dah pegi stesen monorail dulu...tu yg dia kata..tak leh masuk..even tmpt machine card pun x functioning.

Aku pun selalu dgr pasal komuter asyik problem ajer...horror ajer kan.

Nur..
ahkak sorang nie...mmg nak 'glamer' kalo naik monorail...tu yg pakai wedges..tp sakit gak kaki cz terlupa nk tukar ke sandal yg aku letak bawah meja.

selipar jepun skrg nie pun cung2 gak...cuma aku tak biasa pakai low heels cz rasa aku nie cam gemuks ajer.