Tuesday, June 01, 2010

Santai2...at Pavillion

Last week weolls amik cuti cz dah lamer sgt tak jumpa for makan busat & berdating tgk movie dgn our bff. It's ronggeng time! ahaks!!! So pit stop pertama adalah breakfast @ Toast Box kat Pavillion. Ya ampun! aku lambat...biler sampai tengok...Sherry, Jas & Baby dah sampai.

Lepas tu dlm kul 11.30 am weolls plan nk tgk movie Letters To Juliet...sekalik lum sampai lagik movie to kat GSC...frust tul...Actually kalo ikut plan asal nk tgk movie SATC 2...tp citer tu pun belum sampai gak....finally...weolls decided tgk The Bounty Hunter lakonan Jeniffer Aniston. Tak besh sangatlah citer nie...tak ada climaks. Sib baiklah rambut Jeniffer Aniston nie cantek...sat kali aku tgk dia..aku tgk rambut dia...canteknyer!

After tgk movie...we all mengisi perut utk makan ala2 santai kat La Bodega. I kan...mata dok melilau maner tahu kut2 terjumpa dgn budak2 opis...(read:maklumlah opis dekat dgn Pavillion). I mmg suka makan kat sini cz tapas (makanan dlm small portion) sungguhlah enak & mmg santai. Maklumlah, restoran spanish yg kitorang pegi nie...mmg menyediakan makanan org Spaniard...since org spaniard nie suka bersantai2...so mmg eloklah kitorang menjamu selera sambil bersembang2...santai2 ..relax2...sembang2..gossip. Ahaks...


Jas

Baby & Jas sedang asyik bergossip sambil menunggu makanan sampai

Sherry sedang mencuba tapas.


Egg Plant (terung) served with bread mmg sedap....cicah dgn roti so yummilicious!

Tapas mushroom & Calimari (sotong goreng)

Fettucini Carbonora mmg yummie...




Mutton pun sedap...tenderly ajer.

Around 3.30 pm weolls jalan2 kat Pavillion...kuar masuk kedai...cuba macam2 barang..he..he..he..Singgah kat Eclipse...ingatkan nk beli kasut...tp mcm tak konpident nk pakai high heels tinggi sgt. Verangan ajer....pasan nk berjalan cam ala2 model yewwww.

Temankan Sherry nak carik tudung I-da or tudung Syria mcm I selalu pakai. Since I mmg suka pakai tudung fm Hajaba...so bulihlah sikit sebanyak membantu Sherry utk carik tudung pesen nie. Wahhh...aku dah mcm SA keja kat Hajaba pulak..dah..he..he...last monday pun aku bawak Uji dtg Hajaba cz dia berkenan dgn pesen tudung I pakai skrg nie. Uji siap ckp kat I...Nurul u dah mcm SA keja kat Hajaba ajer...wakakkaka....Entahlah....I mmg suka tgk org pakai tudung cantik2...walaupun I nie pakai tudung comot sikit...ha..ha..ha..ha..

It is a tea time!. Kalo datang kat Pavillion..tak lengkap kalo tak rasa pastry kat The Loaf. OMG....hari tu..mmg hari melantak sedonia bagi aku. Sumer aku bedal. Siap order Tiramisu lagik...sib baiklah tiramisu tu seco'et ajer...bulehlah kami bertiga habiskan. Brownies kat The Loaf mmg sedap....chewy ajer...nice!...Oh yer...Baby dah balik dah masa nie....now kami bertiga dok mabuk2 minum hot Late' & hot Mocca kat situ.

Me with Jas


Sherry....sukernyer dia!




6 comments:

Adrina Adi said...

alah kak long, malu2 plak. tau ler terlebih mamam... hehehe :P

sherry said...

blah la ed :-p

ceritacherita said...

aku baru lepas upload gambar2 pavilion hari tu, ingat mau buat entry utk hari ni. tengok kau pun buat. tak pela buat gak yg sama.

daisy said...

entry nih saje je taw buat aku lapar

Nurul a.k.a Riko said...

Ed...
Lawaklah nko nie...ha..ha..ha..

Sherry...
ex nebor aku nk ajak lunch next week...he..he..he..

Baby...
Eh..tak per..kita buat entry yg samer. Aku pun nak mintak permission nk amik gambo ramai2 letak kat blog aku yer...bulih yer?

Daisy..
he..he..he..sila2 menjamu selera lepas nie.

LITTLE DEWA said...

u guys look great!