Friday, June 04, 2010

Lagenda Budak Setan (LBS)

Wah! Best giles tengok movie nie. Mmg tak perasan masa berlalu dgn begitu pantas! Masa aku sek. dulu...gara2 baca novel nielah...aku selalu kena marah dgn my mom. Bayangkanlah....aku jenis yg once aku dah baca novel....(read: novel ajer tawwww...buku sek. aku mmg malas nak baca wakakkakaka)..sumer kerja rumah....aku pending...sampaikan mulut my mom...pot..pet..pot..pet dok marah aku...ha..ha..ha..ha..

Aku su ka dgn watak Kate yg dilakonkan oleh Fazura. Superb! Dah lah aku mmg suka kat dia nie..cz dia mmg sweet...aku suka tgk mata Fazura nie. Mmg lawo dia nie...biler dia berlakon dlm movie nie....OMG...mmg real. Aku rasa dia lagik manyak chemistery dgn Farid Kamil berbanding dgn Lisa Surihani. Naperlah...dia nk dekat last baru muncul.... pray hard moga watak Kate nie kekal pada Fazura utk sequal LBS nie.

Aku kan...mmg rasa cam kurrreng dgn Farid Kamil nie. Dari dulu lagik...dia bukan taste aku utk watak hero kat maner2 movie. TETAPI...biler tgk movie nie semalam...YES...HE DID A GOOD JOB! Well done Kasyah! Watak yg dilakonkan oleh Farid Kamil nie...mmg bagus...romantik, kelakar...sensitif...dan mcm2 lagik. 1st time aku tgk...dia betul2 berlakon dlm movie....sebelum nie aku tgk dia nie...more nak control macho ajer.
Kalo ada sequal utk LBS nie...aku nak pulak Ashraff Muslim or Remy Ishak pegang watak Kasyah pulak. Tak pun...saper tu Syed Ali...pun not bad gak. He..he..he...pandai ajerlah aku nie kan.

Sorry yer...pada saper yg suka pada Lisa Surihani nie....aku tgk...lontaran suara dia mcm baca skrip ajer. Nak tergelak pun ada. Sayang ..dia mmg ada pakej jadik pelakon hebat...malangnyer lakonan dia tak adalah begitu cemerlang berbanding Raja Farah & Nubhan. Suka aku tgk Nubhan nie berlakon....mmg berbakat! Tak sangka Nubhan nie...diam2 berisi.

Lagik satu Que Haidar yg pegang watak Azmi...mmg sungguh cemerlang dia pegang watak nie. Bagus & mantap sungguh lakonan Que nie.

Nak tahu aku dating dgn saper semalam...masa tgk movie nie....he..he..he..he..nie lah bff aku Nur


Nur yg anggun!

Aku sungguhlah bam....bam...huwaaaaaa....



Lepas abis tgk movie...gi Toast Box pekana coffee yg mmg super duper kow!


Rasa cam nk tgk ajer movie nie lagik...best!

14 comments:

Aini Hayati said...

Teringin nk tgk cite ni...tp belum b'kesempatan lg...huhu

Nurul a.k.a Riko said...

Aini...
Best tawww movie nie. 1st time ahkak tgk movie melayu yg tak boring. Peh tu soundtrack movie nie pun besh!

Ahkak suka bangat pada Fazura...lakonan dia mmg besh!

ceritacherita said...

Aku pun tak suka tengok Farid Kamil berlakon, aku mcm heran knp dia laku sgt. hehehehe sian dia tak baik aku ni. aku suka Ashraff Muslim. Muka sejuk mata memandang.

Nurul a.k.a Riko said...

Baby..
betul tu. Aku pun heran naperlah dia laku sgt...cz dia tak ada 'aura' utk jadik hero.

Sangkaan aku meleset samer sekali biler tgk dia berlakon dlm movie nie..mmg besh dia berlakon. Tapi kalo ada sequal LBS nie..aku nak sgt org lain pulak jadik hero he..he..he..

Ashraff Muslim mmg besh kan! Aku pun suka kalo dia jadik hero utk sequal LBS nie. Sedap mata memandang.

my LIFE,my STORY and my OWN said...

wah...mcm best je..if ade kesempatan nk g tgk jgk la...huhu...

MaryamJamilah said...

best tak best tak??
ke sdey? takmo nanges kat panggung.
hehehe. malu eden
-----
I Won 4 Tickets - Toy Story 3D

sarah shafie said...

nk tgk sok mlm...hepi2..

LITTLE DEWA said...

amnoi pantasnye bertindak! nk tgk jugakkk!!! tp xkan lah blk msia semata2 sbb nk tgk kan... huhuhu. kene lah tgu dvd, tu pon kalau dh kuar ms balik aft ry nnt... kalau x, dvd pirate lah jwbnye! tu pon kalau jd balik! huhuhu. nway, FK berlakon x consistent mmg, kejap ok, kejap haprak. tp que haidar MMG superb walau muka adalah agak kemek. hahahahha. asfraff muslim blum bleh jd hero lah, stil a loooong way 2 go. tp kalau adik zizette tu sape yg berlakon adnan sempit tu... hah die ok lah walau xde lah ensem sgt.

Legasi Piston Pecah said...

sejujurnya saya pon setuju dengan point awak dalam entri nih..mungkin sebab dah terlalu banyak kali melihat pelakon tersebut bawak watak yang lebih kurang sama saja kan..dan gandingan yang sama saja diperkenalkan..

tapi tu lah...rezeki mereka..saya pon dah tengok semalam...

-----------

Entri Baru : [REVIEW] Lagenda Budak Setan

.bahi. said...

teringin gila nak teg LBS. pelakon dy pun dah mantop2..!

Nur a.k.a admansyah said...

Betul.. betul.. betul...Rase cam nk tgk lagiks jer!

HARUS tgk ngan u for part 2-nyer! Hubby gue? isshh... asyik dok perli I jer dr smlm... die jeles ngan Kasyah sbnr-nya! ahaks..

p/s: burok lak tgk muke gue tur! ishh... delete! hehehe...

PuanXComei said...

farid kamil : dikekalkan
fazura : dikekalkan jugak

pelakon tambahan lain : tiq zackiyah tu kut.

dah tgk filem ni 2x. tp masih tak leh terima watak emi. sgt tak best. sgt kaku. lisa : ok2 je.

q : cemerlang jd org jahat.

apa pun : novel nyer masih the best

iqbalsyarie said...

Semua org kata best ni!takleh jadi...heeee

pondok cinta

Nurul a.k.a Riko said...

Elly..
Kalo ada kelapangan..gi lah tgk..mmg berbaloi2. Sila bawak tisu yer..sedih yewww citer tu.

Maryam..
Mmg besh! Paling besh pada lakonan Fazura, Raja farah, Farid Kamil & Nubhan!

Sarah..
siler gi tgk yer. Enjoy the mvie..!!!


Mummy...
Mmg besh! Ntahlah...1st time aku tgk movie melayu yg rasa cam cepat ajer masa berlalu.

Kalo tak...kejap..kejap...tgk jam kan. Tapi mvie nie..mmg besh...melayan ajer perasaan kita nie. Peh tu lagu soundtrack filem nie pun...sesuwai dgn jalan cerita.

Legasi Piston Pecah..
kan...saya pun sokong dgn awak gak.

bahi...
tak rugi beli ticket...mmg berbaloi2. Mmg besh!

Nur..
Next sequal...jom kita tgk yer. Nie kakak dok bising nk tgk movie LBS nie...peh tu aku ckp....under age..tak leh tgk lagik..wakakakaka.

Puan Xcomei..
ala....kita kasik hero lain ler pulak pegang watak Kasyah nie..he..he..he.

Iqbalsyarie...
Mmg besh...sonok & terhibur. Peh tu...part sedih pun ada gak..sub..sub..sub.