Monday, June 21, 2010

Muka Ketat ..di pagi Isnin.

Pagi tadi, aku mmg dah berazam nak mai awal gi opis. Sekalik, biler sampai kat monorail Titiwangsa station...tengok2 org dok ramai kat luar kaunter ticket. Aku tgk...sumer machine ada tanda 'X'. Konpem tak leh masuk dlm.

Ceh! Baru ajer aku beria..ia nk mai opis awal pagi nie sekalik mcm tak leh masuk. Since aku pakai card Touch n Go...so aku nekad nak swipe. Yeyyyy...once aku swipe...alhamdulillah aku dah bulih masuk. Tgk ramai org dok beratur panjang...hemmmm...monorail ada problem...train delayed pagi tadi. Muka aku terus berubah jadik ketat...tension betul. Pagi2 dah mood aku nan ado! Menci...menci..menci!


Tak sampai 10 minutes...train sampai. Alhamdulillah...aku berjaya dpt tmpt duduk. Aku bukan nk cerita yg aku berjaya dpt tmpt duduk....cuma aku nak citer....kat titiwangsa station ajer...train dah macam 'sardin'. Tu belum lagik the next station cam chow kit, medan tuanku, bukit nanas...etc...etc....Sure ramai org masuk lambat ke opis pagi nie.

Sampai opis...Nor called aku. Terkejut dia cz aku awal ke opis pagi nie. Peh tu dia tanya cam maner aku sampai...naik taxi ker? Aku citerlah...aku naik monorail...cuma monorail delayed ajer pagi tadi. Mcm Nor punya kes..mmg dia nk naik monorail tp colleague dia ckp...monorail ada problem..tu yg dia terus drive sampai ke opis.

Aku ingat...problem monorail nie dah kow tim...rupanyer...ada problem gak petang tadi. Terus aku intercom Nor ckp aku nak tumpang dia balik sampai ke Titiwangsa. Alhamdulillah....sib baik ada Nor...kalo tak...harus aku menapak sampai ke KLCC mcm last week. Oh tidakkkk!!!!! Hari nie muka ahkak mmg ketat!!!!



10 comments:

:: iManja :: said...

dah la isnin yer...hehehe mmg spoiled mood sungguh

ceritacherita said...

smlm aku jln dr office ni sampai la ke hang tuah station. ok gak not bad. kalau lain kali rosak baik aku jln sampai sini instead ke klcc. Tapi lately ni kerap betul monorail rosakkan. ada yg kata monorail ni buat kat malaysia itu yg byk problem. ntah la.

Nur a.k.a admansyah said...

cik kak... muke ketat camaner??? tunjuk sketttt!

Monday blues some more......

Ili said...

pls show me how the muka ketat looks like..heheheheh

Nurul a.k.a Riko said...

Sue...
mmg spoiled mood tawww..dah lah monday yg biru he..he..he..

Baby...
dekat ker dgn hang tuah station? nx time aku leh cuba. Konpem jauh nk menapak ke klcc. Ada yg kata...monorail nie rosak sebab manual tak mcm Putra Lrt...sumer pakai computer.

Nur...
Nk tgk muka ketat? Nx posting aku tempek gambo her...he..he.

Ili Safuraa..
Nak tgk muka ketat?..ha..ha..ha..nx posting ahkak tempek yer...gi maner mukak ketat tu...he.he..he.

ceritacherita said...

nurul,
station hang tuah lagi jauh dr nak berjalan ke klcc, dia dkt sebelah penjara pudu tu. tapi sbb lrt kat hang tuah tu mmg terus ke rumah aku, so itu yg jln sampai ke situ, kalau gi klcc, kena tukar train lagi kat masjid jamek.

Nurul a.k.a Riko said...

Baby...
Alamak! Kalo sebut jauh...mmg tak terpegi aku nk menapak ke Hang Tuah.

Pray hard...lepas nie x ada lah monorail rosak lagik...susah woooo. Sib baiklah opis aku lepas raya nk move back to D'sara Heights..lega sikit.

MaZzLaN said...

Nanty follow la sy..

MaZzLaN said...

Nanty follow la sy..

Anonymous said...

Saya punya beberapa kebijaksanaan indah.