Monday, August 13, 2012

All the best Que....

Suppose this entry mmg nak publish kat blog ahkak last friday since all those pics below kitorang amik pada hari yg samer...iaitu pada last friday, 10th Aug. Biasalah...tak sempat nak update gara2 bz buat biskut raya...so hari nie baru dapat nak published. 

Okeylah....hari nie nak citer pasal kat office pulak. Tak ada nak mengumpat or apa tawwwww....just nak citer ada sorang adik kat Group Finance dah resigned ..Kalo bulan poser...ahkak balik awal. So tak sempat nak jumpa Que...then last friday dia dtg office..nak amik barang2 dia...since lepas nie..mmg konpem tak jumpa lagik dgn Que...so ahkak pun amik gambo utk buat kenang-kenangan...sebab peribadi Que nie susah nak jumpa dgn adik sebaik nie.  Cakap sopan...lemah lembut...tutur kata banyak yg sejuk telinga yg mendengar.  Ya allah..terlupa pulak nak bagitau nama dia. Nama adik nie..Que (Qursiah Qusnita).

Bila ingat balik kan...mcm mana yer kitorang leh kenal...(read: mmglah satu office..walaupun satu office..tak semua yg ahkak kenal or berkawan). Ahkak mula rapat dgn Que kerana kitorang selalu bertembung kat surau pada waktu yg sama. Then ada satu hari tu...Que tegur tudung ahkak...since from that day...kitorang mula rapat...meaning that...kalo jumpa dah boleh bersembang...boleh click...org kata...cz ada manyak persamaan ahkak dgn Que nie...suka perfume, suka beli kasut, suka beli tudung, .... cuma satu jer yg x samer....dia rajin belajar..manakala ahkak pulak rajin suruh anak belajar hehehee.

Que nie resigned pun sebab nak futher study. Nak sambung master. Bagusnyer...ahkak suka dgr org yg nak futher study nie. Insyaallah...moga apa yg Que impikan..akan jadik satu kenyataan ...insyaallah.  Doakan ahkak moga leh visit Que...kalo Que jadik gi UK nanti tawwww.


Ahkak dengan Que
Que, Nor & Ahkak
with Nor

5 comments:

shima said...

riko dh resign ke..keje mana plak skrg?

Nurul a.k.a Riko said...

Li...

Hehehe...Maner ada aku resigned...ada adik kat office nie yg berenti keja.

shima said...

hgahhaa tersilap baca..ehehe

~aYu~ said...

best fren la ni.. seronok ada kawan rapat kat ppis leh ngadu masalah. tp, biler dia meninggalkan kita mmg rasa sedih sgt. mcm sy ni asyik hilang geng je sbb bila baik dgn org tu, dia lak nak tukar kementerian.. haish..

Nurul a.k.a Riko said...

~Ay~

Tak...tak...bukan best fren. Kalo nak tahu best fren ahkak...kira kalo kat office...adalah Nor dlm pic tu.Dia rajin intercom ahkak...tanya khabar. Kalo lunch...dia rajin ajak ahkak keluar dgn dia.

Mmg sedih kan...kalo kawan kita asyik resigned jer...bayangkan ahkak dah kerja berbelas tahun...asyik tengok orang pergi dan datang silih berganti jer.