Tuesday, August 14, 2012

Spek Mata Nerd lah pulak...Kakak...Kakak.....

OMG! Ahkak kan, mcm tak percaya ajer Kakak minat pada spek mata nerd nie. Mcm old school punya style....*kunon hehehe....*...tapi sekali tgk mcm Ugly Betty jer.

Kakak mmg dah minat lamer dgn spek mata nerd nie. Ibu dia jer yg malas nak layan. Dah lah hanya ada bingkai semata2 jer...tapi tu lah namanyer "fesyen"....haruslah up-to-date...ikut trend...tapi...kalo cantek ker, comey ker or apa2 jerlah kan....tak perlah jugak...tapi...mmg ahkak tak berkenan bila kakak nak suruh ibu dia beli spek mata nerd nie.

Buroklah Kakak pakai spek mata besar gedabak nie....mata elok cantek...nak pakai spek bingkai besor....ibu tak pandai nak berfesyen...so mmg ibu tak minat. Lamer2 ibu dia mengalah jugak...sib baik murah...dlm rm10. Janji kena pakai kat rumah. Tak boleh pakai kat luar...eeeeeiiiiiii. Budak2 zaman skrg nie...pelik2 bila berfesyen. 

Bila kat rumah...asyik nak pakai spek mata nerd nie jer. Mmg ibu dia rimas. Kakak kena sounds dgn ibu dia. Kalo ibu ada...jgn pakai spek mata nerd nie. Kalo dlm bilik kakak....mmg boleh pakai. Depan ibu...mmg ibu tak suka. Tuhan dah kurniakan mata cantik...nak pakai spek mata besor ler pulak.

Tu belum lagik rantai labuh...gambar owl.  Ibu dia pun satu.....ikutkan ajer Kakak nak beli apa.  Masalahnyer...kakak kata dia nak pakai rantai labuh for her accercories utk raya nanti. Kebetulan...ada rantai from Korea nie mmg murahlah jugak dlm rm8.  Ahkak ingat dia nak pilih bentuk heart shape ker apa...rupa2nyer...dia nak pilih gambo burong hantu.  Kakak kata tengah trend skrg nie pakai rantai labuh gambar burung hantu.

Anak dara ahkak sorang nie...baru darjah 5....tapi nak bergaya mcm budak Form 5.  Pening ibu dia ....makin besar...mcm2 pe'el ler pulak.  Itulah dugaan kan....

7 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

hehe..pengaruh fashion skrg dahsyat. =)

iela said...

Budak2 sekarang suka bergaya. Tapi selagi tak mendedahkan aurat ok la. :D

shima said...

heheh..pandai betul anak riko ni..kecik lagi ni.kalau skolah menengah nnt lagi hebat hehe

~aYu~ said...

amboi.. dia puye gaya mmg ada klas la.. ikut mama dia kot ni..

Nur a.k.a admansyah said...

awat komen I tk lepas td? isshh... ilang plak!!!

Welll... Sofea mcm ibu die yg suke bergaya & Aisyah pun mcm ibu-nya yg x suke bergaye & poyosss! Hihihi

Any komen Cik Puan Nurul? HaHaHa

Nurul a.k.a Riko said...

Khumaera....
Betul tu...mmg dasyat. Kalo lawa dan kemas tak per gak...fening ahkak hehehhe.

iela...
Itulah...ikut trend derang kata. Bagi ahkak yg paling penting....sembahyang jangan tinggal itu yg paling utama.

Li...
Ntahlah Li...pening riko di buatnyer. Baru sek rendah...grrr...grrr

~aYu~
Kalo ikut gaya ibu dia...mcm makcik-mak cik nak gi ke pasar jer....hehehhee

My BFF...
Tergelak aku kejap baca nko punya komen hehehhe.

Mana ada aku bergaya sangat...setakat pakai tudung lilit mcm nak gi pasar beli ikan adalah hehehhe.


Anonymous said...

memang zaman sekarang nie kereka yang tentukan sendiri apa yg nak mereka gayakan...yg penting asas ugama diterap dalam hati dan pikiran mereka