Wednesday, August 08, 2012

Cuti Raya....before ker after....?

Tiba2 jer nak tulis pasal cuti raya nie. Korang dah amik cuti raya ker? Mcm ahkak...mmg tak ada masalah nak amik cuti raya nie...nak amik before dan after raya pun boleh...(read: mmg every year ahkak amik cuti before & after raya...hehehe). Boss ahkak approved jer...ecewahhhh.

Tapi kan...tahun nie...next week merupakan hari bz ahkak kat office.  Rasa mcm...mmg tak boleh nak amik cuti next week. So ahkak amik cuti after raya jer. Sekalik....semalam Cha bagitau yg next Thursday & Friday...school & daycare centre is close sampai 29 Aug. Alamak....ibu terlupa ler.

Bukak school bag cha...baca balik circular book mmg pihak TKC dah informed parents pasal nie...ahkak siap initial lagik kat page tu...adooooiiiii. Cam manerlah ahkak leh overlook pasal nie...kan...meaning on 19th Aug & 20th Aug sekolah Cha dah cuti....hemmmmmm.

Doa ahkak moga...fund manager sorang tu cepatlah kasik Market Commentary kat ahkak...bolehlah ahkak cuti pada hari Jumaat (kalo dapatlah....)...kalo tak...ibu kena keja pada hari khamis dan jumaat.  Tak pun...ahkak suruh abah derang amik cuti...tak pun...cam maner yer...tak kan nak suruh Kakak & Cha duk kat rumah .....siyan pulak...adoiiiii....

Tak pun...ahkak suruh Mak Su derang dok sama dgn ahkak...sampailah kitorang balik beraya nanti.  Mak Su okey ker...hehehehee.


 

4 comments:

~aYu~ said...

sy pun mmg boss ok je. keje mmg senang cuti. dah apply sebelum dan after raya tp mcm nak cancel yg sebelum raya tu. xtau lagi.
mintakla tlg sesaper jagakan anak-anak. discuss betul-betul dgn hubby camne.

Nurul a.k.a Riko said...

~ayu~

Alhamdulillah...sib baik abah derang dapat cuti. Lega sikit.

Nur a.k.a admansyah said...

save ler cuti tu! oklah tu.. hby cover!!!

Aku cuti start 17-24... InsyaAllah

Nurul a.k.a Riko said...

My BFF...

Itupun..mujur dia dapat cuti raya...kalo tak..harus kut ku angkut my doters gi office hehehe.

Lamer tu cuti...beshnyer nak balik Kelantan.