Thursday, August 09, 2012

Edisi Sampul Raya ler pulak.....

Tak meriah rasanya bila time raya nak letak duit raya tak ada sampul...bukan sampul surat tawwww tapi sampul raya..... mmg tak boleh di pisahkan especially time nak bermaaf-maafan sambil tangan di hulur memberikan duit raya ...wajib ada sampul raya nie.

Kalo boleh...nak sampul raya yg comey...comey...kaler pun cantek...quality kertas pun menarik gak...dan 'duit kat dalam tu pun'...haruslah menarik gak...isshhhh ishhhh tak baik kan ahkak nie...yg penting kita ikhlas memberi walaupun sehengget jer.

Minggu nie...dah banyak sample sampul raya ahkak dapat. Kaler purple ada..kaler hijau pun ada....kaler brown & hitam pun ada...kaler merah pun ada....sumer menarik dan meriah jer kaler sumer sampul raya nie.

Setiap tahun...ahkak mmg dok tunggu sampul raya from deutsche bank nie.  So far mmg tak pernah menghampakan.  This year kaler purple...cantek gak...dgn ada bunga2 di tepi sampul raya tersebut.


Sampul raya from BNP Paribas pun cantek & classisc...tengok sampul nie...tingat kat Elyzza..nie mmg taste dia. Mmg betul pun...dia pun cakap kat ahkak yg dia suka sampul raya nie...





Pagi nie dpt sampul raya from CIMB.  Amik nko...merah yewwww. Boleh panggil 'ang pow' cz kaler merah.


Yang nie pulak sampul raya from Kuwait Finance House....kaler ijau epal...pun cantek gak.


17 comments:

~aYu~ said...

cantinya yg purple tu.. suka sgt. kalau cantik sgt jadi sayang lak nak bagi. so, kenala bg kat org yg tersayang gak. hihi.
sy puye sampul raya campur-campur. kat bank time tukar duit raya takde sampul lagi.

Nur a.k.a admansyah said...

wahhhh.... (mulut terlopong!) cantekkk bangetttt! kite pun suke yg pepel tu! Agak2.. ade tk dlm envelope utk I sok...? hmmmm

Nurul a.k.a Riko said...

~aYu~
Samerlah...biasanyer yg sampul raya yg cantik2 nie...kira cam limited edition...hanya org tertentu jer yg dapat.

My BFF...
Insyaallah...ada. Aku pun tak sabar nak tgk yg OSK punya...kita buat sistem barter 'k.

shima said...

cantik nya yg purple tu...

| SUE | said...

wah yg pepel tu sgt cantik! sungguh!

wawa said...

wah canteeknya ..boleh kita tukar22 tak? saya pun kumpul sampul raya

wawa said...

Liz, wawa ada sampul raya standart charted ada bunga embossed..boleh kita tukar22

Nurul a.k.a Riko said...

li & sue...
khennn....mmg cantik. Kaler purple lagik tu.


Wawa...
Thanks cz sudi comments kat blog ahkak. Sampul raya yg kaler purple dah abis...tak leh nak tukar2.

Liz???? salah nama nie hehee.

wawa said...

nurul...huwaaaaa, kalau dapat sekeping 2..pun ok..dah lama cari..x pernah dapat .huhuhuhu

wawa said...

wawa try 5 tahun ni ..x pernah dpt deusthe bank ni..wawa wat koleksi

Nurul a.k.a Riko said...

Wawa...

Kalo cam tu...boleh tak email kat ahkak punya yahoo email add.

nurul_aini08@yahoo.com

Insyaallah...wawa kat KL ker..? email kat ahkak office kat maner...or kalo wawa nak amik sendiri dgn ahkak by hand pun okey gak.

wawa said...

yeye,,ok nanti wawa email..akak..tqtqtqtqvm kak nurul yang memahami hobi wawa..sayaaang akak :)

wawa said...

kak nurul ada terima email wawa?

Nurul a.k.a Riko said...

Wawa...
Ahkak dah balas pun email wawa.

wawa said...

jap..hehe

wawa said...

kak nurul wawa atar kat yahoo tadi. hotmail. x dapat buka.hihihi,,nanti check ya

Abuya Haji Nasir Daud said...

saya nasir,
saya collector sampul duit raya
boleh kasi alamat untuk saya send sampul duit raya
ini emel saya : kelabsampulduitraya@yahoo.com