Wednesday, October 24, 2012

Adam Dan Hawa - Episode 34 (part 2)

Hari nie Ain memakai skarf pemberian Johan.


Manis sungguh Ain hari nie...sampaikan si Fauzi terlopong melihat keayuan wajah pensyarahnya itu. Selepas habis kuliah...Fauzi datang menghampiri Ain lalu memberikan bunga kering dan kad ucapan yg tersimpan di dalam bukunya. 

Sempat pulak tu...si Fauzi mengenyit mata nakalnya terhadap Ain..(read: besh gak pelakon yang melakonkan watak Fauzi nie...kalo dia jadik Johan pun...lagik besh..hehehhe ..tiba2 jer kan...)


Aksi Fauzi yang cuba mengorat pensyarahnya itu dapat di lihat oleh kawan2 sekuliahnya yang lain. Ada scene di mana Ain menasihati studentnya untuk mencari maklumat di internet.


Semasa Ain sedang menasihati kedua-dua studentnya itu...salah sorang student Ain ternampak bunga yang berada di dlm report Fauzi. Sebelum mereka beredar pergi...sempat mereka menasihati pensyarahnya itu supaya berhati2 dgn Fauzi sebab mereka kata Fauzi tu Mat Jiwang... 



Mula2...Ain cuba menjauhkan buku Fauzi dari dirinya..then tiba2 jer dia membuka buku dan ternampak sekeping kad.







Am menelefon Ain.






" Assallamulaikum..." sapa Am di talian

"Waalaikumussalam..." jawab Ain

"Sibuk ker.." tanya Am

" tak berapa jugaklah...anything that I can do for you...? Ain bertanya kepada Am


"what you can do for me...you say yes pada apa yang Am nak cakap" perintah Am secara bergurau

"then that will be..?." tanya Ain yang begitu suspen untuk mendengar jawapan dari Am selepas ini


"Malam nie nak tengok wayang...Am belikan tiket...cerita hannnttttuuuuuu" ajuk Am seolah2 ingin menakutkan Ain dengan filem hantu.



Eeeiiii...dia nie tak reti nak mengalah ker...bisik hati Ain yang merasa geram dengan ajakkan Am untuk pergi menonton wayang bersama dengannya.


" pukul berapa show dia?" tanya Ain

"pukul 10.30...Am datang amik Ain...lepas tu kita pergi makan..lepas tu kita tengok wayang" ujar Am yang cuba membayangkan apa yang akan berlaku malam nie...macam terasa indah ajer..pada tanggapannya.


Sah dia nie tak faham bahasa bisik hati Ain lagi.


" asyik2 makan jer...kalo tak makan..tak boleh?" nada Ain sedikit marah kali nie.

"iyerlah makanlah....kena makanlah dengan isteri Am nie...nanti orang kata Am tak kasik makan isteri pulak....." usik Am bersahaja

" Am...jangan gunakan perkataan wife tu lagik boleh tak....its sounds funny...and please jangan nak tunjuk baik pulak sekarang nie..." Ain meluahkan perasaan kuruang senangnya terhadap Am

"Why?" soal Am yang merasa pelik kenapa Ain berkata sedemikian rupa kepadanya

"Why....? lepas apa yang Am buat pada Ain....Am ingat Ain boleh lupakan macam tu jer ker...." geram Ain kepada Am


"Masa kita pergi beli kain tempoh hari...masa Am introduce Ain sebagai isteri Am...Ain tak marah pun..." bunyi cakap Am agak manja pulak kali nie

"itu sebab nak jaga maruah Am..." jelas Ain lagi


"maruah Am?" kali nie suara Am agak tegas sedikit

"Iyerlah...kalo tak...Am jugak yang malu..." ulang Ain lagi

" So...Ain malulah keluar dengan Am..." Am cuba mengcungkil apa yang Ain rasakan bila keluar berdua dengan Am

"tak lah..." suara Ain sedikit bergetar kali nie


" so...boleh keluar ker tak nie?" Am inginkan jawapan dari Ain

Ain diam.....dan secara spontan...Am menyanyi lagu Justin Bierber....." you know I love you...you know I care..." Am menyanyi sambil tersenyum...

Ain merasa terkejut bila mendengar Am menyanyikan lagu tu utk dirinya...lalu berkata " kat mana tadi?" sajer jer Ain nak ubah topik...

Am tersenyum...yes!




Am sudah sampai...dia text Ain. Masa tu Ain sedang membeli barang bersama dengan Azie di supermarket.


Azie merasa pelik kenapa Ain tersenyum sorang2..dan dia cuba menguji Ain bahawa adakah Johan yang text dia....dan muka Azie nampak riak cemburu.


" tak...eh...mana dia yer? hari nie dia tak call kita pun..." soal Ain yang merasa pelik kerana Johan tidak menghubunginya seperti selalu.

" dia sibuk kut..." terang Ain untuk menenangkan hatinya

"mungkin kut...." jawap Azie lagik seperti ada perkara yang di sembunyikannya dari Ain






 

1 comments:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini