Tuesday, October 02, 2012

Adam Dan Hawa - Episode 21 (part 4)

"thank you Johan...u jer yg paham keadaan I " luah Ain kepada Johan di dlm perbualannya dengan Johan. Masa scene nie...Ain berada di atas katilnya.


 It's okey

 Johan beritahu yg dia akan pergi outstation ke Kota Kinabalu selama seminggu.  Tiba2 Azie masuk ke dalam bilik Ain.  Secara mengusik...Ain memberitahu bahawa Azie ngok ngek ada di situ.

*ada scene usik mengusik di antara mereka bertiga*...then selepas tu...Ain macam nak cerita status dia yg sebenar kepada Azie.."Azie...sebenarnya...".namun....tiba2 jer Azie menyampuk.."Ha! Aku tahu...apa kata kita surprise kan mamat ngek ngok tu...kat KLIA".

Ain membantah dengan memberikan alasan jauh dari rumahnya.Namun...akhirnya mengalah dengan pujukan Azie.

Kemudian..Azie menyedari yg tadi Ain macam hendak bercakap sesuatu dengannya...bila di tanya Ain...."aku dah lupa"...Bengang Azie lepas tu...(read: tu lar...jgan nak menyampuk2 cakap org hehehe)


Tiba2 jer..Azie memberi idea supaya dia & Azie suprisekan Johan di airport





"Mengapa awal sangat nak balik nie... "soal emak Ain yg merasa hairan kenapa Azie nak balik secara tiba2 jer.

"Azie nie mak...dapat called semalam daripada KL ..dia ada hal sikit...itu yg nak kena balik" Ain cuba memberi alasan akan tujuan sebenar mereka berdua pergi ke KL.



"Nko biar betul nie Azie..." Ain merasa macam tidak sedap pulak ketika ni...


Berjaya suprisekan Johan setibanya dia ke KLIA

"Laaa....tak sangka u guys dtg sini last minute mcam nie"


Azie tak nak balik...tp dia mengajak supaya Ain temankan dia berjalan2 cuci mata...sebab pagi lagik


Ain sedang leka membelek haruman minyak wangi....

tiba2...dia memandang ke arah wajah yg sebenarnyer menghantui dirinya selama ini...



Mata mereka saling berpandangan...mata bertentang mata...antara satu sama lain....



Ain tergamam...to be continue.....









6 comments:

ain alisya said...

kak...sy dh jd pengunjung tegar blog akak ni..xsbr nk tgk episod 22 ni..nk tggu citer ni online tghari esk/ptg br blh tgk

izat (smartizat@gmail.com) said...

me pun sama. thanks buat recap utk kitaorg layan addicted ini.

Anonymous said...

suke bace kisah adam hawa dri sini,even saye xdpt tonton online sbb asik terputus2 je,tp dgn bc akk pnye blog ni da wat saye gambarkan cmne..

Nurul a.k.a Riko said...

Ain Alisya...

Kalo Ain jadik pengunjung tegar blog ahkak...ahkak pulak dah jadik blogger yg tegar...hehehhe...

Ya Allah...dah kul 2 pagi pun ahkak masih nak update citer pasal drama Adam & Hawa kan...

Thanks cz sudi baca apa yg ahkak sampaikan dgn cara ahkak...hopefully Ain terhibur yer.

Nurul a.k.a Riko said...

izat...

Episode 23 lagik mantap! Ahkak cuba siapkan part 1, part 2 & part 3 ...layan jgan tak layan tawwww.

thanks cz sudi baca kat blog ahkak.

Nurul a.k.a Riko said...

Cik Anon...

Terima kasih...alhamdulillah...moga kita sama2 terhibur dgn cerita Adam & Hawa nie.

Utk episode 23...ahkak dah siap part 1, part 2 & part 3...

happy reading yer.