Sunday, April 18, 2010

Sakit paler...aduhhhh huk...huk..hukk....

Hari nie...aku sakit paler. Uchhhh..uhhkkkk...hukkk...mmg x suka situasi cenggini. Mmg tak suka nak makan ubat hatta panandol pun...sumer tolak tepi. Suppose hari nie antor kakak gi swimming class...since kepala aku sakit...& cuaca sgtlah panas kat luar..so I've decided suh Ilham ajer yg pegi. Turn aku pulak dok rumah jaga Cha.

Gambo Cha masa gi outing

Biler kita sakit paler...lagilah macam2 pe'el Cha cam ragging aku. Huwaaaa 3x. Suh aku bacakan buku utk dia...'suppose story time' malam kan...nie tak mo malam. Nk sekarang jugak...aku yg sakit kepala nie...pun layanlah jugak karenah Cha sorang nie. Sejuk sikit hati biler Cha ckp...."baguihlah ibu citer...sedaplah ibu citer". Dia tak tawwww...ibu dia dok tahan sakit paler sambil bercerita dgn dia.

Jap tadik pulak...entah baper kali aku dok kuar masuk toilet dgn Cha cz dia sakit perut. Haiiiyaaa....Cha nie...sajer jer tawwwww. Tu belum lagik...aku suh Cha tido. Biasanyer...kalo lepas mandi...then kasik dia susu...gerenti 100% dia tido. Nie tadi...sedang aku syiok dok update blog...Cha ckp...'Ibu....susu Cha dah abis! Baguskan...". Alaaaa...tak tido pulak Cha hari nie. Aku ingatkan...once dia tido...ibu dia pun nk tido samer...tapi...alamak...lagik super active dia hari nie.

At the moment...dia tgh syiok dok melompat2 kat sofa...ntahlah..nk marah pun dah x larat. Biler aku ckp...'Cha...jgn melompat...nanti kalo lompat...apa jadik'?....terus Cha ckp kat aku..."tak jatuh ibu". Adoiiii...kepala aku bertambah fening.


11 comments:

Adrina Adi said...

rehat banyak2.

esok ambik mc
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

kalau tak sihat lagi ler... hihi

iela said...

hahahha...kelakar la anak akak tu.. petah bercakap :P

Nurul a.k.a Riko said...

ed...
tu lah...hw I wish if esok masih lagik *Ahad!
mc? he..he..he..this year lum amik mc lagik. hemmmmmm....tgk cam maner esok...ha..ha..ha...tp rasanyer..esok mmg kena gi keja.

iela...
mulut dia mmg becok..mcm mak nenek pun ada. Sejebik mcm kakak dia dulu2. Tp tu lar...kalo kita tension...tgk keletah dia terhibur dibuatnyer.

kisahremaja said...

gelagat budak2 nie memang menguji kesabaran kan...

sherry said...

nurul...
aku lately ni mmg selalu sakit kepala and aku mmg depend kat active fast tu tau :-(

alalalala.. ciannye ngko..
take a gud rest ok..

aku pun tak larat nak ke opis besok ni.. tapi hv too.. tarak berani oooo tpt baru kan..
lagi plak selasa n rabu dah nak cuti.. gagahi jua la nampaknye... :-(

Nurul a.k.a Riko said...

kisahremaja...
mmg betul..tu part & parcel of life biler org tu dah bergelar IBU.

Sherry..
Siyan kamuk....mesti fening cz manyak assignment & exam!

aku nie...kalo bulih mmg tak mo amik ubat...nanti addicted pulak. So redho ajerlah.

Nie pun..ada sikit lagik fening...hopefully by tomorrow morning dah hilanglah fening paler aku nie.

penahatiku83 said...

salam... hai, blog walking

sandal kecik said...

semoga sihat cpt. mkn ubat.

Nurul a.k.a Riko said...

penahatiku83..
sila..sila...jemput2..thanks yer cz sudi blogwalking kat rumah ahkak.

li..
tenkiu dear.

Kie-yu said...

hehe. cha saje nk uji kesabaran akak tu. comel la dye ^__^

Nurul a.k.a Riko said...

Kie-yu...
tu lar...mmmg betul pun. Menguji kesabaran ibu dia sorang nie.