Wednesday, April 28, 2010

Kasut bling...bling.

Malam tadi me & my doters dinner kat JJ Alpha Angle Wangsa Maju. Normally, every Wed nite kami bertiga nie akan dinner kat luar cz en. Ilham ada chess tournament pd malam yg sama. Siyan gak kat my doters nie..asyik makan kat rumah ajer...at least once a week aku bawak derang makan kat luar....kira cam a special treat to them...chewahhhh.

Kali nie..mukan nk citer pasal makan tp nk citer pasal kasut. Dah 3 yrs in a row Kakak terpilih masuk Action Song sempena english week kat sek. Pd setiap tahun jugaklah...ibu dia sorang nie kena beli baju or skirt tak pun long pants cz nk ikut theme lagu apa yg class kakak bawak pada thn itu.

This year Kakak sekali lagik terpilih utk mewakili class kakak nyanyi dlm action song nie..scheduled on this coming Friday. Alhamdulillah...kali nie ibu dia no need to buy a new dress for her cz teacher suh pakai bj gown ajer. Luckily time raya yg lepas, aku ada beli smocking dress so dress tu pun Kakak mmg jarang pakai so selamatlah duit ibu dia sorang ...selamat..selamat...yerlah tu selamat.

Tengah syiok aku menikmati dinner with my doters..Kakak ckp kat aku...yg kena pakai kasut pada Jumaat nie for action song. Sebelum nie...kakak bagitau aku yg teacher ckp...pakai kasut sek. pun bulih....tp..jap tadi teacher ckp kena pakai shoe cz nk matching dgn dress. Hemmmmmm.....kena beli kasut ala2 Mary Janelah lepas nie. Wahhh...kaler hitam mmg sesuwai...then pakai pantyhose kaler puteh...wahhhh...mmg santek menarik yewwww!

Tu...ibu dia yg bayangkan....TAPI...anak dara aku sorang nie nk kasut bling...bling yewwwww. Adoooiiii...ibunyer kureng berkenan dgn kasut bling..bling nie...tp since Kakak dah fall in luv with this new shoe...so aku pun beli gak. Bukan beli utk Kakak ajer...tp Cha pun nak gak kasut baru. Cha pilih kaler PINK...pun ada bling..bling....bling. Kasut Cha yg kaler Pink nie...ada tali kat belakang...tp ibu dia terlebih kreatif....so baik cabut ajer tali tu...cz cam rimas ajer dok tgk tali tu dok sangkut kat situ.

So tadi aku bershopping membeli shoes for my doters. Dah macam hari raya ler pulak. Nie Ilham tak tawww lagik aku sudah beli 2 pasang kasut baru for Kakak & Cha...kalo ler dia tahu...sure dia ckp....'kan ker...dulu baru jer beli kasut utk derang?'.....masa cuti sek. last year...mmg aku ada beli sandal Sketchers utk Kakak & kasut lampu lip..lap.lip..lap fm Sketchers gak for Cha. Hemmmm...ibu dia sorang nie...mmg suka meroyan beli kasut..ha..ha....oppsss!terlebih sudah!

6 comments:

sandal kecik said...

hehe..riko..ku pun skrg dok meroyan tgk brg brg girl..paham perasan riko tu hehhe...

Anonymous said...

wahhh...tomey nyer kasut cha&kakak..leh la mak njang pinjam nk pi keje..kasut bling.........blinggggggggggg...gituuuuuu

Nurul a.k.a Riko said...

Li..
kan...peh tu manyak pulak choices especially kaler pink.

mak njang..
jomlah dtg KL..nanti kakak & cha bawak mak njang jalan2 carik kasut ...leh bawak gi keja.

Jard The Great said...

susah ek nk belikan brg utk anak2 pompuan.. nnt bile besar mesti jadi kaki shopping gak tu.. ehe

salam kenal dariku.. ku buat review pasal blog neh kat entri terbaru ku.....pinjam gmbr akak kejap.. =)

nn said...

budak2 sekarang dah pandai nak pilih2 barang sendiri. hehe. kasut cha tu sangat sweeeett.

Nurul a.k.a Riko said...

Jard The Great..
tenkiu cz sudi wat review blog ahkak kat blog Jar. Really appreciated.

nn...
tu lah..budak2 zaman skrg dah advanced...kalo ahkak dulu2...mmg tak ada can nk pilih sumer barang...sumer redho biler parents belikan.