Tuesday, April 06, 2010

I'm superwoman....

Wah! Tajuk posting kali ..nie...sungguhlah mcm nk tunjuk aku nie hebat sgt yer? Idoklah....sajer jer nk bagitau uolls yg hari nie...ahkak cuti (read: harus bagitau..kang org ingat aku berposting time keja..ha..ha..ha..). Ahkak amik cuti cz my mom ada kat rumah...so hari nie bulihlah bawak my mom jalan2 sebab my dad ada kursus kat KL.

So pagi tadi aku sempat buat nasik goreng ala kg. Since aku cuti, Ilham breakfast kat rumah ajer. Peh tu aku suapkan kakak & Cha makan nasik goreng. Kalo makan bersuap...mmg bertambah2 derang makan (read: kelakar pulak pagi tadi biler Kakak suh aku bawakan dia bekal nasik goreng gi school...konpem basi cz kakak sek. petang) Suppose pagi tadi aku kena anto kakak gi class mengaji sekali Ilham ckp hari nie kakak cuti mengaji...wah sonok sakanlah Kakak...(read; w/pun aku rasa kakak mmg patut gi ngaji).....hemmmmm...kalo aku dulu...furgghhh mimpilah kalo my dad nk ckp cenggini.

Lepas kemas rumah, basuh pinggan & lipat kain (read: superwoman tak?..ecehhh ceehhh)....dlm kul 10.30 am kitorang gerak ke Wangsa Walk Mall (read: hari tu dah bwk my mom gi JJ..this time gi Wangsa walk mall cz dekat dgn rumah). Kakak dok bodek aku suh beli buku..'Princess fairy tales'...aku ckp...dah manyak buku Princess kat rumah...this time...sila beli buku lain pulak.


Ibu....buku princess nie cam besh ajer - Kakak

Biler aku ckp cenggitu...muka Kakak monyok kejap. Iyerlah...dah mcm2 buku princess kakak ada...lagipun buku yg kakak nk nie...'so nipis'...baca tak sampai baper minit dah abis. Tak koser ahkak nk beli buku yg berapa kerat ajer muka surat...lainlah kalo Kakak kat Tadika...konpem aku beli punya.

Peh tu...kakak t'nampak buku nie. Buku nie mmg dah lamer kakak eyeing...Sonoknyer dia biler nampak buku nie.

Yey!!! Saya dah jumpa buku yg saya suka!!!!
My mom senyum...cz dah dpt blouse yg dia suka.

Kakak pun senyum cz Ibu dah beli buku "Diary of Wimpi Kid" for her.

Ahkak tgk jam dah kul 11.30 pagi...ingatkan nk bawak my mom makan kat restoran ayam penyek...sekali Kakak tunjuk muka tak mo. Cha pun samer...tak mo makan kat restoran ayam penyek...ciyan Opah cz cucu2nyer tak mo makan kat situ.

Nak tahu my doters nk makan kat maner? Makan kat sini...

Aku order pasta for my mom & kakak. Cha tak mo makan...dia nk makan cake...aku layan ajerlah...janji dia makan. Then aku just order light lunch...'samosa' cz aku masih kenyang makan nasik goreng pagi tadi.

'Opah...Cha tulun "kacau" hot cappucino Opah yer'

Oklah...jom balik!

Dah nk dekat kul 12.00 kitorang balik cz aku nak anto kakak gi school pulak lepas nie. Sebelum tu, sempat singgah kat 'Roti Boy' cz Kakak nk bawak roti gi sekolah. Lepas sampai kat rumah, Kakak mandi & aku ikat rambut kakak cam ala..ala..pony tail...terus gerak gi sekolah. Hari nie kakak tak sempat nk gi library mcm biasa cz kul 12.50 baru kakak sampai sek. Sib baiklah rumah dekat ajer dgn sek...(read:..ha..ha..ha..berapa banyak betul ayat sekolah...aku tulih daaaa...)

8 comments:

Anonymous said...

beshhh nyer dpt pi jalan2..sis un bli mak blaus aper yerk?.sis un mkn kt maner tu mcm sedapp jer...ghajin nyer cha&kakak baca buku...

Anonymous said...

beshhh nyer dpt pi jalan2..sis un bli mak blaus aper yerk?.sis un mkn kt maner tu mcm sedapp jer...ghajin nyer cha&kakak baca buku...

sherry said...

wah.. best2..
bleh gang sama lil dhia la kakak sofea ni..
btw.. tu kedai buku kat mana? ku tak pernah sampai lagi ke wangsa walk tu.. tapi kedai buku tu kelihatan sgt lah menarik :-)

penahatiku83 said...

cute la cucu opah tolong kaco air kopi opah... salam sis, blog walking :)

sandal kecik said...

hihi..sng bwk mkn leh mkn tpt cam tu..mak ku kena mkn nasik huhu..mentua pn cam tu

Nurul a.k.a Riko said...

Faezah...
hamboooiii...nko posting sampai 2 kali..terrror tu.

nanti kalo nko dtg rumah kak un...kita gi jalan2 Wangsa Walk Mall nie yer..besh!

Sherry...
Ala...kedai buku Popular Book Store ajer...biasa2 jer kedai nie..tapi besh gak cz ramai buku2 menarik kat sini.


Penahatiku83...
thanks cz sudi singgah...nx time singgahlah sini yer.

Li..
Mak aku pun samer...mmg nak 'nasik' gak...tapi cucu dia tak mo makan nasik...so Opah dia beralah demi cucu. Cuba kalo anak dia...ajak makan kat situ...konpem my mom nk makan nasik jugak...nie sebab CUCU..so hati Opah dia cair terus.

eT said...

lama xkuar jalan2 amik angin..huhu

http://maziati.blogspot.com/

:: iManja :: said...

part melipat kain la plg malas....part berjalan i suke...hehehe..mmg sweet je tgk kakak kacaukan air opah tu