Sunday, April 25, 2010

Aku suka kaler Purple...pulak dah!

Me with my bff...Jas. Ayoo..lengan ahkak so bam..bam

Yes...mmg dulu aku suka kat kaler Pink cz this colour mmg nampak sweet ajer.....ehemm..ehemm...cam yours truly (read: siler jgn muntah ijau occay). Ntah aper lately nie..mata aku cam terpikat pulak kat kaler Purple.

Baru2 nie..aku beli blouse pun kaler purple. Then last month...masa aku gi Hajaba beli anak tudung I-da pun ada stripe kaler purple gak. Mmg lately nie...aku suka pulak kat kaler PURPLE nie...yehhhh...kaler Ungu mmg mengancam kan!

Last week, masa aku pakai blouse purple...ada sorang colleague aku dok tanya aku..."Nurul...lately nie u suka pakai kaler purple yer"?. Adoooiii...aku pakai kaler PINK pun org asyik dok tegur ajer...'Nurul nie..dgn PINK mmg tak leh di pisahkan'.......nie aku pakai kaler Purple pun....derang pasan gak ker? Tiba2...aku jawab...."Ha'a...suka purple...mcm Barney". T'gelak mamat tu biler aku ckp cenggitu.

Tu tak per gak...cz dia hanya pasan aku pakai kaler purple. Ada sorang colleague aku nie...he is a chinese...then ada ker dia ckp...'nurul...I thought u are Siti Nurhaliza'? Adooiiii...nak tergelak golek aku biler colleague aku tu ckp cenggitu. Sib baiklah dia tu...one of director kat opis aku....aku just gelak2 ajer...malas nak jawab. Ada ker muka ahkak nie cam Siti Nurhaliza...ayooo yooo...lawo berganda2 Siti Nurhaliza tu dari aku. Ntah naperlah dia ingat aku nie Siti Nurhaliza...aku tak pakai tudung pesen cam dia pun....adooiii...mmg kero kut mata colleague aku tu.


14 comments:

Mr Rulez said...

kiter kena amik pujian 2..bukan senang org nak puji..;)

Nurul a.k.a Riko said...

Mr Rulez...
ntahlah..kdg2 tu..kita tak tawww..dia puji ikhlas ker tak. Tu yg susah tu. Kang..kita pulak yg terperasan.

ardinihumaira said...

comel! dni suka purple.. warna ni menyumbang kejayaan ^_^ (menurut psikologi warna la hehe)

Nurul a.k.a Riko said...

ardinihumaira..
yer ker? Alamak..sukernyer ahkak. Mmg suker..suker..suker kat kaler PURPLE nie. tenkiu.

Mr Rulez said...

owhh..klu cam 2..tpksalar g tanya ngn dia sndri..betui tak..;)

tp slalu klu puji pmpuan takan main2 plak..msti eklas..seyes tak tipu..

LITTLE DEWA said...

amboi siti nurhaliza lagi tuh! hai ibu beranak dua yg sgt canteks... :)

Anonymous said...

sweet jer gambar.. :)

adrina

:: iManja :: said...

pepel mmg cantik la kak..rumah living rumah kiter pon pepel kaler taw...jgn tak caya...hehehe

nmpak cam ct kat senyuman manis tuh kot...wahh kenalah slalu senyum ni..mintak sain...hehehe

sandal kecik said...

pepel mmg cute...lawa jugak..

weoooo...mcm ct nurhaliza tu...senyum lebih ler akakkkk ni nnt hehehe

Anonymous said...

elehhh..sis un perasan ler tu org ckp muka dia mcm siti nurhaliza...mst kembang kucup krgni...kuiii...kuiii...kuiii

Nurul a.k.a Riko said...

Mr Rulez..
Bagusnyer..kalo puji ikhlas nie..sure ramai awek yg suka kan.

Mummy...
Alaa..maner ada santeks pun saya nie. Comot ajer he..he..he..
lepas nie kan.

Ed..
tenkiu laling. Wah..mesti manyak semut lepas nie..he.he.he.

Sue..
tak leh senyum selalu...kang org ingat..akak punya wire putus satu..he.he..he.

Li...
he..he.he..nak pecah perut biler samerkan dgn ct nurhaliza...adooi..tapi senyum ajerlah yer....asyik senyum ajer..dah macam kerja pramugari pulak!

faezah...
tak koserlah nk kembang kuncup...kalo kata muka kak un nie cam Queen Rania..harus pengshan kut

Jas said...

Nurul,

I suka your purple top. I pun suka purple and pink and green and orange and blue and black and red and white. Hah, senang citer, semua colors I suka!

Tapi disebabkan faktor "kebesaran", some colors adalah tidak sesuai. Tapi seriously, I takkan pakai dah baju kurung ni kalau ada sessi picture taking next time. Hehehe!

Nurul a.k.a Riko said...

Jas...
Laling..i really like yr bj kurung. U looks so vogues as always.

Wah! Bagusnyer u nie..sumer kaler u suka...mmg senang nk pilih bj.

Top purple nie...I beli dgn Kakak & Cha...u just imagine masa masuk fitting room...sumer nk masuk. Lawak tul.

Nurul a.k.a Riko said...

Jas...
Laling..i really like yr bj kurung. U looks so vogues as always.

Wah! Bagusnyer u nie..sumer kaler u suka...mmg senang nk pilih bj.

Top purple nie...I beli dgn Kakak & Cha...u just imagine masa masuk fitting room...sumer nk masuk. Lawak tul.