Wednesday, April 14, 2010

Adooooiii...ada kawan majuk!

Hari nie...mood aku mcm nk citer mengenai kengkawan aku or my circle of frens. Alhamdulillah...I'm blessed with my all frens yg surounding dgn aku. Sumer OK! Especially....yg perangai giler2...bulih ketawa dibuatnyer. Ketawa kan penawar duka...saper x suka kan...tapi jgnlah 24 hrs asyik nk ketawa ajer...harus org ingat..kita nie giller ker aper kan... issshhh tak koser kan nak gelak ajer...

Ilham selalu pesan kat aku...'Jgn cerita hal office kat dlm my blog'...ok..ok..mmg tak mo citer pun...tapi kalo citer kawan2 aku kat office bulih ker?..

Kat office...aku ada ..2..or 3 org kawan yg ada 'chemistry' dgn aku. Chemistry nie mmg penting kalo nk berkawan. Peh tu....aku jenis yg akan 'keep a distance' kalo tgk kawan yg tak 'sealiran' dgn aku. Kawan yg x sealiran...jenis kawan yg suka kutuk org or suka kutuk kawan2 kat belakang kawan dia. Asyik2 dok kutuk org nie...asyik2 dok kutuk org tu...mmg aku chow chin cau lepas tu! (read: aku pun ada gak geram dgn kawan2...tp setakat geram ajer...peh tu sejuk balik..he..he..he...dah namernyer manusia kan...).

Saper yg x kenal aku....akan ckp aku nie...'pilih kawan'...tp sebenarnyer...aku bukan pilih kawan....kita kalo nak berkawan dgn seseorang tu...CHEMISTRY mesti kuat...kalo tak...cam maner nak get long kan?

Hari nie...ada sorang staff tu majuk dgn aku...sebab aku dah lamer x lunch dgn dia. Hemmmmm.....gi maner tu? Aku bukan tak mo lunch dgn dia....sometimes aku lunch dgn my bff (best fren forever). No need to mentioned saper my bff...tp aku mmg enjoy kuar dgn my bff nie. Kalo nak kutuk or nak ckp ker....mmg ckp depan ajer...tak koser nak ckp belakang2...tu yg I suka my bff nie. Alhamdulillah...aku bersyukur! Masing2 pun perangai samer.....he.he..he..he..taste pun samer...

Actually aku nk citer pasal kawan I yg merajuk nie.....ntahlah....naperlah dia nk majuk dgn aku yer? Mmg lately nie aku jarang lunch dgn dia.....so tadi aku sms dia...ckp...esok aku lunch dgn dia. Hopefully dia tak majuk lagik dgn aku.....ntahlah...mmg tak reti nk pujuk org yg kuat majuk nie...hemmmmmmmm.


13 comments:

Anak Perak said...

alo lama x kuar lunch skali pon merajuk. Nak pujuk senang jer. Blanja dia makan

Mr Rulez said...

msti pmpn..klu laki mjuk..kata kat dia..tumbuk mau..hehe

Nurul a.k.a Riko said...

Anak Perak..
tu lar...ingatkan mmg nk banjer dia makan esok. Hopefully...dia x majuk lagik dgn aku.

Mr Rulez...
Pandai pun...org pompuan mmg kuat majuk...entahlah.

kisahsensasi said...

alahai... pasal tak kuar makan pun leh merajuk.... memang sentimental orang tue...

hazman aka species1980 said...

memang leceh kalau bab nak pujuk2 orang nie....

kisahremaja said...

hopefully ... die akan kembali ceria....

Nurul a.k.a Riko said...

kisahsensasi...
Mmg betul..fening..fening..

hazman..
kan...bab nk pujuk nie mmg leceh. Tak terror sgt.

kisahremaja...
tulah..hopefully..dia kembali ceria.

Ilham said...

Citer pasal kawan kat opis pon tak leh gak :)

sandal kecik said...

hhaha..laki ko dh sound tu..hihi


majuk ek..sian dia..dia teringin kot nk tau hal riko jugak

Jas said...

Nurul,

Wah, first time rasanya nampak Encik Ilham comment kat sini. Hehe!

Anyways, napa pulak dia merajuk, you nak belanja dia makan? Kalau gitu, I nak merajuk sokmo la, nanti dapat makan free! Hahaha!

Apa kata, abaikan jek? Dia nak merajuk ke apa ke, since she's not your BFF, lantak je la. Lagipun, dia ada laki yang boleh pujuk dia kan?

Nurul a.k.a Riko said...

wahhhh...ada org skodeng blog! tak aci...tak aci.

tak kira..tak kira...dah citer pun.he..he..he..he...wahai en.somiku!

li..
ntahlah..org cenggitu aku nak ingnored ajerlah.


Jas...
Tu lah...mmg nak ignored dia. Malas nak layan org cam tu. Cheee wah!

thanks laling for ur advise.

gO mi NaM said...

pg2 sy dh klikkn iklan..hehe

Nurul a.k.a Riko said...

go mi nam..
tenkiu cz sudi click iklan kat blog ahkak!