Tuesday, April 27, 2010

Recycle plastic bag...suker tak?



Aku tak pernah t'pikir nk beli recycle plastic bag...sebab kat rumah aku ada 3 or 4 Reusable Shopping Bags..environment friendly..ecewah!

Mula2 masuk kat Giant s'tiawangsa...mata aku dah melirik kt tmpt cashier. Aku tgk ada sekotak recycle plastic bag nie..dok susun cantek kat tepi cashier. Ade ker org nk beli recycle platic bag nie? W/pun tak mo beli..sempat gak tu..tgk2 kut ada design yg megancam kalbu.

Then..masa time nk bayo...mata aku dok melirik lagik kat kotak yg ada recycle plastic bag nie. Kata tak t'pikir nk beli..tp still gak dok tgk menda alah dlm tu. Aku siap belek price tag..ohhhh rm4.90. Hemmm...mur2 gak yer.

Biler Ilham nk bayo ajer....jeng..jeng..jeng..mata aku t'tangkap satu corak yg mmg aku berkenan POLKADOT! Walllaaa....sweetnyer kaler nie. Ada kaler PURPLE...& PINK...nice. Kalo cotton jepun aku..corak cenggini pun besh gak.

Tiba2 jer...terus aku ckp kat Ilham..."yang...amik nie satu yer...tlg bayar yer'..wahhhh..terus kuar ayat perintah...wakakkakaa. See...mula2 tak mo beli...tp disebabkan corak yg cantek...terus aku rembat.

The nx day, Kakak dah rasmi recycle plastic bag aku tu. Kakak bwak gi swimming lesson ..letak sumer brg2 dia dlm recycle plastic bag tu. Hemmmm....Kakak mmg...mmg pantang nampak menda baru yg aku beli....sure dia nak. Skrg nie...kakak pun dah terikut taste aku. Sokmo..kalo aku suka...dia lagik berganda suka. Tak kisahlah....kan!

2 comments:

LITTLE DEWA said...

hehehhehe
mmg sama kan ngan japs cotton tu? cute that bag :)

Nurul a.k.a Riko said...

Mummy...
Yes..mmg samer ajer. I luv that bag too...sweet!