Wednesday, April 21, 2010

Telur mata kerbau

Baru jap tadik, aku dok tolong Kakak wat school homework. Adalah gambo haiwan & cikgu suruh tuliskan apa yg bulih haiwan tu produce utk kita?

then biler ajer kat tgk kat gambo buffalo or kerbau...Kakak ckp..."yes...senang ajer".

Sebelum tu aku ckp kat kakak..."buffalo punya meat kita bulih makan".

Peh tu Kakak sambung..."lagik satu.... kita bulih buat telur mata kerbau ibu"

Aku.."Hah...telur mata kerbau?"

Kakak.."ha'a..telur yg ibu goreng tu..."

Aku..." tu telur ayamlah....from ayam"

Kakak..." Hah!" (terperanjat)



10 comments:

dL said...

seronok kan layan keletah bebudak..

hepy..

Adrina Adi said...

hehehe... logik jgk kan?

budak2 sekarang...:)

:: iManja :: said...

muahahaha,camno nak jawap tuh

ceritacherita said...

hahahahah. nak tergelak aku.

Anonymous said...

lawak nyer akak....hehehe..dr mak jang

LITTLE DEWA said...

hahahah. ckp kakak, kalau telur mata ayam, kecik sgt... x leh nk makan! hahahah.

CikMelur said...

ala.. comel je..
budak bijak si kakak ni!~ :)

Hot Mama said...

heheh cumelll

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

hahaha...klakar, misti selama ni sofea ingat telur mata kerbau tu from kerbau...kalu kat sini tade telur mata kobau..tp ada telur mata sapi...hehehe

Nurul a.k.a Riko said...

dl...
tu lah...kadang2 mmg sonok dok layan keletah my doters nie..tp ada gak kadang2 ada gak perangai derang nie bullih buat ibu dia mengaum cam singa laper ajer.

Ed..
budak2 zaman skrg mmg dah advanced kan.

Sue..
Ibu dia kena jadik super duper creative he..he..he..he..

baby...
Tu lar...aku kalo tingat pasal nie..sure gelak tak hengat punyer.

Mak Jang..
Faham2 ajerlah perangai Kakak cam maner...

Mummy...
betul 3x...cinonet ajer...kan.

CikMelur...
budak2 zaman skrg...mulut mmg bijak..kdgn2 fening kepala ibu dia nk menjawap.

HotMama..
tenkiu...ibu dia errr...cumell tak? wakkakaka...gurau ajer.

Janna..
Aku rasa pun iyer gak...sebab itu biler aku kata...telur mata kerbau...fm ayam kan...dia cam pelik. Selama nie..Kakak ingat...kita amik telur tu fm kerbau...eeeiiiii...lawak.