Monday, April 26, 2010

8 students fm MRSM Bentong confirmed as Influenza A (H1N1)

Terkejut aku...malam tadi dpt tx messages saying that 8 students fm MRSM Bentong confirmed as Influenza A (H1N1)positive! Mesti parents student nie susah hati kan...aku leh bayangkan kalo ditempat derang....sure hati tak tenteram ajer. Mintak2...8 students to..will speedy recovery soon!
Lapan pelajar MRSM Bentong positif H1N1
26/04/2010 6:50pm


BENTONG 26 April - Seramai lapan pelajar Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Bentong disahkan positif selesema babi atau Influenza A (H1N1).

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, pelajar terbabit adalah antara 35 pelajar sekolah berkenaan yang berusia antara 13 hingga 17 tahun yang disyaki menghidap kluster penyakit serupa influenza (ILI) sejak 23 April lalu. - Utusan


Horror kan! Ramainyer...yg kena. Face mask masih ada lagik dlm my drawer kat office...bisik dlm hati. Ingat lagik..biler gelombang pertama H1N1 nie...ahkak sorang nie mmg seriyau cz hari2 dok naik monorail. Ada gak terpikir nak drive terus ke office...tp memandangkan office dekat dgn Jln Sult. Ismail..(mmg super jem)..so mmg tak jadik nak drive...so parking kereta ajerlah kat stesen monorail cam biasa.

Hand sanitazer cap Dettol masih aku pakai hari2...cuma aku kena beli botol yg besar sikit cz nak letak dlm kereta. Al maklumlah...turun ajer dari monorail...masuk ajer kereta...mmg aku capai dulu dettol hand sanitazer nie. Dlm monorail nie...ramai gak pelancong mat saleh...or pakistan..n saper2lah yg turun dari ERL...sure naik monorail lepas tu. Adooiiii...kena precautious lepas nie...


3 comments:

sandal kecik said...

ye la riko..risau kan..skrg H1N1 byk melanda sekolah kan..ku perasan..

Nurul a.k.a Riko said...

Li...
tu ler..mmg risau. Moga family kita sumer jauhkan..dari penyakit nie. Amin.

Anonymous said...

tkut gak sekarang tp law kwin tkut pd b1n1 lak hehehe...