Tuesday, October 05, 2010

Bikin Blueberry Cheese Tart for Makan2 Raya kat office

Tengah hari tadi, our office organise Makan2 Raya fm muslim staff to all our collegues...utk samer2 meraikan Makan2 Raya kat our office before we all sumer pindah semula ke D'sara Heights. Last year pun...kitorang buat gak...ingat tak ahkak sorang nie buat cupcakes? he..he..he..

So this year...tak tahu mahu bikin aper. Shah dok request buat cupcakes lagik...cam last year...then ada gak some of my colleagues suh buat Carrot cake......oh tidakkkk...ahkak sorang nie dah cemuih..(dah x lalu nak makan) carrot cake...then last minute....tingin nk bikin blueberry cheese tart...so far mmg tak pernah bikin ini tart...tapi gatal nk mencuba. Nie kira my 1st attempt nk buat blueberry cheese tart.

Inilah hasilnyer......penangan buat Blueberry cheese tart nie...ahkak sorang nie tido dlm kul 2 pagi yeww....dptlah dlm 30 biji blueberry tart....tu abis kul 2 pagi....kalo ler aku buat satu bancuhan lagik...mmg terus ke subuh kut tak tido ha..ha..ha..ha..

Kakak bawak sikit gi sekolah....dan aku bawak 25 biji gi office for Makan2 Raya (read: aku rasa mcm tak cukup...tp itu yg aku dpt bawak).

Sib baik sempat snap sebelum kena 'ngap'...

Sebelum letak dlm paper cup


p/s: Esok aku tempek gambo Makan2 Raya yer...hari nie layan gambo Blueberry cheese tart.


11 comments:

Fertzy said...

OMG!!! they look good. terliurnyer!!

laling, kalau ada jumpa2an, sila buat dan bawak boleh tak? giteeeeewww i meng-order. haha!

shima said...

rajinnya riko.share resipi nurul hehe...laki ku tu pun duk rajin nkwat.tp x reti hehe

Lovely Bella said...

kawan bella kat opis pun sll buat tart cmni n bella antare pembeli yg setia.. nyami.. nyami bile laa dpt rs akak nyer..

ceritacherita said...

tina, aku pun setuju, nak gak merasa. bila kita nak dating lagi ni. hahahahaha.

mummysyafie said...

terima tempahan tak riko? hihihi...nampak sedap la

Nur a.k.a admansyah said...

nak rase jugaks... mesti takde balance puuunn!

UWAAAARRGHH....

Cik Moon said...

huarrhhh..my fevret tu... yummy..terliur nengok

Nurul a.k.a Riko said...

Tina...
Harus!!! he..he..he..insyaallah kalo ada next gathering akan ku bawak blueberry tart nie he..he..speciall utk u laling.

Li...
Insyaallah...nanti aku email resepi nie kat nko. Aku minat buat menda2 cenggini..rasa cam sonok dpt buat...then makan..he..he..he.

Bella...
Jomlah..one fine day kita jumpa..then ahkak buat blueberry tart nie yer. Kalo tak shedap jgn mare yer..he..he..he..

Baby...
Bulih..he..he..Yer lah...tadi kita berdating berdua ajer kat The Loaf kan...lepas nie..kalo nk jumpa u...kena amik cuti ler kan.

Irah...
Aku buat...utk makan2 ajer...tak berani nk amik tempahan takut tak sedap.

Insyaallah...kalo aku buat...then kasik nko rasa...kalo nko kata sedap...baru aku berani amik tempahan...he..he.he..

Nur...
Ok...nanti aku buat special utk nko...special delivery to OSK lagik yewwww.

Cik Moon..
Thanks...samerla dgn ahkak...mmg peberet nie...tu yg nk mencuba buat...alhamdulillah...menjadik.

:: iManja :: said...

pandainyer ahkak buat....kiter suka taw...meh la kasik rasa

Anonymous said...

Good day!This was a really magnificentsuper subject!
I come from itlay, I was luck to find your website in wordpress
Also I get much in your theme really thanks very much i will come later

Nurul a.k.a Riko said...

sue...
insyaallah...kalo kita buat gathering..ajak Irah, Lili..Cumi...mmg konpem ahkak bawak blueberry cheese tart nie special utk Sue!