Saturday, October 23, 2010

Restoran Istana Bambu

Hari nie Kakak ada Bengkel Orkestra kat sekolah dari pagi sampailah ke petang. Esok pun ada gak. Wah...nampaknyer dlm minggu nie...hari2 kakak gi sekolah. So dlm kul 5.00 pm petang cenggitu, kitorang amik Kakak kat sekolah.

Dalam kereta excited betul Kakak cerita mengenai bengkel yg dia lalui hari nie. Citer dia di ajar cara pegang violin yg betul & manyak lagiklah alat2 muzik yg dia cuba hari nie. Biler mulut...dah pot..pet...pot...pet...terus dia ckp...yg dia lapar.

So petang tadi, we all Jalan2 Cari Makan kat Restoran Istana Bambu berhampiran MRR2 kat Hulu Kelang. Mmg cantek dekorasi & sentuhan gaya hiasan dlm restoran nie. Mmg mengasyikan! Well done! Mmg cantek sesangat. Tak sangka, kat KL nie pun ada suasana yg begitu 'cozy' org kata.

Cantek kan!

Lagik cantik biler dah malam!

Ada kolam ikan

Gazebo utk pengunjung yg nak makan secara bersila


Ibu...cepatlah amik gambar Cha...penat Cha posing nie.

Sebelum makanan sampai ada kacang goreng for starter.

Service kat sini mmg 1st class. Tak payah menunggu lama, sekejap ajer menu yg kitorang order sampai. Bagus! Kami order chicken lemon, , dry butter prawns, sayur kailan ikan masin & tom yam prawns. Penuh satu meja...alamak rasa cam sempitlah pulak...so kena squeeze..kasik ada ruang kat meja kami.

Kakak dengan wajah yg penat masih sempat tersenyum biler nk amik gambo

Tangan en. somi tiba2 jadik parkinson....gambar gegarlah pulak.

Di kaunter pembayaran ada cenderamata fm Jalan2 Cari Makan TV3


Restoran Istana Bambu, Lot 841-842 Jalan Hulu Kelang, Ampang, Selangor

(T) & (F): 03-4251 4717



6 comments:

Hairil Rizal said...

Huhu..mmg besh makan situ. Atmosphere dia lain dari yg lain.

Warlord dah 3-4 kali gak le ke sana.

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...

Cayalah! Ahkak baru tahu kewujudan restoran tu biler tgk rancangan JJCM kat tv3 dulu.

Then tadi masa lalu kat MRR2 baru nampak restoran nie. Biler tanya kat staff sana..dah lamer ker restoran nie?...staff tu ckp baru 6bulan. Cam manerlah ahkak tak bulih pasan...restoran nie yer. Hemmmmm.....

So lepas nie kalo parents dtg dari kg. konpem ahkak bawak mereka ke restoran nie.

izzah said...

waaa...cantiknya restoran ni!!boleh try..
neway,cha mmg posing maut!!
haha..cute!!
:D

Nurul a.k.a Riko said...

Izzah...
Restoran Istana Bambu mmg cantek. Kalo gi sana sila bawak camera, leh amik gambo.

Cha mmg suka b'posing depan camera...he.he..he.

:: iManja :: said...

Yup mmg besh...baik makanan, service ngan suasana kat sana...tp pelik jugalah, kalau tgk kat FB Istana Bambu ni org punyer la mengutuk. Time kita pergi alhamdulillah sumer ok..

Nurul a.k.a Riko said...

Sue...
Service mmg tip top. Masa ahkak gi makan, owner dia ada kat restoran tu...gak.

Peh tu one of the waiter nie ...agaknyer terlebih peramah...dok citer kat kitorang yg restoran tu ada 4 org berkongsi. Sorang fm KL lah..ada yg fm T'gganu lah..bla..bla..bla.

Tapi ahkak suka gak dgr waiter tu ckp cz biler dia bercerita kat kitorang mcm dia proud to have a boss mcm owner restoran istana bambu nie. Baguslah... well done to Restoran Istana Bambu nie.