Tuesday, October 26, 2010

Biler Ibu dapat gaji....

Hari nie mood ahkak mcm bunga mekar di pagi hari. Tak pun hati ahkak nie sejuk spt hujan slps petang. Sebab aper???? Oh yer..Kakak dah dpt a few results... cuma subjek sains, english & bahasa arab ajer yg tak dpt lagik. Alhamdulillah...setakat nie sumer result kakak dpt A. Ittew sebab hati ibu dia cam ada taman ajer petang tadi.


Petang tadi Kakak ada PJK. So kakak ckp kat ahkak, dia lapar cz masa rehat tadi derang kena salin to baju sukan so mmg tak cukup masa time (read: ya Allah...masa time...tu samerlah kan....) rehat. Kakak ckp dia sempat beli pizza ajer, now perut Kakak mmg dah lapar tahap gaban.

Malam nie dapur ibu off cz nak bawak Kakak makan kat JJ....sebab .....spt tajuk dia atas. Kakak nak makan sizzling mee. Beres!

Ibu dia tgh nak suap Cha makan. Sizzling Mee...mmg her favourite!



Cari....maner Cha?

Cha nak posing manja

Biler dah lepas makan, biasalah kalo kat food court JJ Alpha Angle....mmg dekat dgn macam2. Kakak ckp nk beli cokelat Daim kat Famous Amos. Okeylah.....since hari nie...spt tajuk di atas....okeylah...bulihlah...lagipun ibu dia nk beli choc. chip macadamia nut ...utk diri sendiri ..aci tak?



Kakak & Cha tulung ibu dia letak nougat dlm plastik bag


Makan kena kongsi2 yer...

Chop! nie ibu punya...

Hasil rembatan petang tadi

Dah namernyer gi JJ, mmg tak lengkap kalo tak gi MPH. Since every month ahkak dah janji dgn Kakak nak beli buku cerita, so kena tunaikan janji spt biasa. Cha pulak nk buku Handy Manny....bulih..bulih...maklumlah hari nie spt tajuk di atas.




Kakak skrg nie pegemar baca buku novel karya Ain Maisarah. Elok gak dia dah minat baca buku novel melayu. Kalo tak, Kakak suka baca buku Princess The Tiara Club.

Alhamdulillah...ahkak sonok sgt cz karangan Kakak dpt A. Tak sia..sia ahkak dok paksa dia pinjam buku cerita bahasa melayu kat Library Kanak2. At least biler Kakak baca buku novel melayu dia dpt idea nk tulis karangan macam maner.

Ahkak punya wristlet terus terkempis!

Furghhhh! sib baiklah once a month ajer ahkak dpt gaji...kalo ler every week mahu broke di buatnyer....tak perlah....sekali sekala kan. ....Syyyyy.....sib baiklah en. somi tak tahu....kalo dia tahu....sure dia kata...."aikkkk....macam tiap2 minggu ajer gi JJ dgn budak2 nie". Opppsie.


6 comments:

izzah said...

yeay!!ibu dpt gaji!!boleh pegi shoping lagi!!haha..
:)

Hairil Rizal said...

JJ Alpha Angle ye?
Patutla ada Famous Amos!

Kitowang every weekend kena pau. Tak kiralah barang RM2 ke RM20 ke..janji dia nak pau!

Kikiki!

SYaMiLa said...

yeay..ibu dpt gaji..jom shopping!... he3...

Nurul a.k.a Riko said...

Izzah...
ha..ha...ha..sib baik sebulan sekali dpt gaji.

Warlord...
Kan..biasalah. Mmg kita sokmo kena 'pau' dgn anak2.

Syamila...
Jom...jom..shopping.

Che Ta said...

cantik jam ko hehe
btw, i soo LOOOOOVEEe your geox!
kalau ada sale pantaskah kamu temankan saya ke pavilion ini?? hehe

Nurul a.k.a Riko said...

Che Ta...

Bulih...bulih...apa sajer utk mu laling.

Kalo ada sale lagik, harus I email samer kamuk...mahu enggak.

Tapi...time tu ahkak sorang nie dah pindah ke D'sara Heights...he..he..he. tak per..tak per..nanti kita amik cuti yer.