Thursday, October 21, 2010

Pagi yg kalut.....

Pagi tadi, ahkak mmg kalut sesangat. Padan muka dekat diri sendiri....huwaaaaaa...cz suka tetangguh2 nak kuarkan duit kat atm.

Aiyooo...ahkak pun tak tahu naper sokmo t'lupa nk kuar duit kat atm machine. Padahal, mesin atm cimb mmg betul2 kat bawah office, dekat ajer dgn lif pulak tu. Tu pun ahkak sorang nie selalu t'lupa nk kuar duit.

Petang semalam, mmg dah set dlm kepala, turun ajer lif nak gi atm machine cz I'm running out of cash. Then biler kuar ajer lif terus tgk kat luar..alamak! Hujan ler pulak. Naik lif lagik sekali...masuk office amik payung. Biler dah kalut2 cenggitu, mmg terlupa nk ke atm machine.

Then pagi tadi dlm kereta, baru tingat balik...Alamak! duit tak kuar lagik. Ada ker duit nk bayar parking kereta nie kat uncle parking tu nanti. Siyes..ahkak lately nie selalu ajer dpt penyakit 'terlupa'..manyak risau woooo. Peh tu belek2 kat dlm wristlet...alhamdulillah...sib baik ada ngam2 RM4 dlm wristlet aku. Furghhh apa kes aku nie...kan. Kalo en. somi tahu...sure dpt marah free hari nie.

Dah lah traffic pagi nie slow kat bulatan Pahang. Sure pasal UMNO assembly kat PWTC....mcm siput khinzir ajer pagi tadi. Dah lah aku selalu dtg lambat...hari nie ingatkan bulihlah dtg awal...tp macam biasa gak...tension ahkak yewwww.

Sampai kat monorail...dok cari card Touch n Go dlm handbag...biasanyer mmg ahkak sorang nie selit card tu kat tmpt biasa...tgk2 yg ada ING card...furghhhhh.. adoiiii...tensionnyer kalo nak patah balik kat tmpt parking kereta nie... huwaaaaa mahu berpeluh kalo patah balik nie. Hemmmmm....

Korang just bayangkan 'scene' mencari duit selit2 kat dlm handbag time tu. Peh tu...ahkak nampak...alamak...monorail dah sampai....sekali ntah cam maner...bukak balik wristlet ahkak....ada t'jumpa RM1 peh tu...godek2 lagik duit syiling dlm wristlet ada lah dlm 60 sen...YES! cukup ler buat tambang gi stesen Raja Chulan yg beharga RM1.60. Furghhhhh....lega betul.

Pengajaran dlm cerita nie...jgn selalu tertangguh nk kuar duit dlm atm machine...yerkkkk.



8 comments:

Hairil Rizal said...

Uhuk, uhuk..mmg kalut betul kehidupan ahkak pagi tadi nampaknya.

Mmg betul, jgn diperlekehkan urusan amik duit kat ATM. Satu lagi, jgn amik terkurang dari keperluan. Nanti kenaaa laaa pergi lagi cucuk mesin yg tak melatah tu.

Saya?
Pagi ni Alhamdulillah.. MRR2 tu hari ni sangat berbeza. Mcm ramai yg pegi bercuti plak? Pegi Persidangan UMNO ke apa?

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Ahkak pulak mmg tak bulih amik duit terlebih kat atm, konpem akan cepat abis.

Tu lagik satu masalah ahkak nie, duit tak bulih manyak dlm my wristlet, sure ada ajer menda merapu ker menda yg suppose tak beli...buleh TERBELI.

g0m0k9enDek said...

duit selit2 mmg sgt berharga! heheh

Nurul a.k.a Riko said...

Gomok9endek...
Betul tu..duit selit2 nie... mmg bulih membantu time2 emergency nie.

mummysyafie said...

kalau aku jadi ko riko..mau nya dah gelabah. nasib baik ada duit selit kat celah² tu

aku pun ada perangai malas nak cucuk duit. selalu cucuk kat atm bergerak je..laki aku lah tu. hihihih...

ceritacherita said...

bukan lengah keluarkan duit actually aku rasa kita ni, tapi masalah asyik terlupa, aku byk kali sgt, nak keluarkan duit, jln2 dah lalu depan atm elok je terus jln, then dah sampai rumah or office baru ingat eh lupa keluarkan duit la.

Nur a.k.a admansyah said...

i dh lamer tk selit... sumer dlm wallet. bahaya gaks ekkk!

i pun samer... selalu susah nk wat temujanji pi cucuk duit! padahal RHB kt bwh ofis jer...

Nurul a.k.a Riko said...

Irah...
samer mcm aku...kalo aku malas nk cucuk duit kat atm...atm bergerak lain tak bukan en. somi sendiri...he..he..he..

Baby...
tu lar...mmg terlupa ler tu...peh tu dok tangguh2 ..cam lunch nanti baru kuar...or time balik nanti baru kuar...biler dah sampai dlm kereta or dlm monorail baru ingat...lupa nk kuar duit kan.


Nur...
ha..ha..ha...nie kita ada persamaan kan bff?

aku pun samer....KITA SERUPA!