Friday, October 15, 2010

Citer gi clinic.....

Biler dah lamer tak update blog nie, rasa cam BLUR pulak nak tulis tajuk aper. Dah lah tu....manyak betul ahkak sorang nie utang kat blog sendiri....ahaks...(read: biler ler nak upload gambo masa office hari raya hari tu & tagged fm kawan2 blogger pun lum wat lagik..huh..huh...).

Nampak tak...ruam2 kasar di jari jemari Kakak...

Semalam bawak Kakak gi clinic cz ada ruam2 kasar kat kulit Kakak. Panik gak ibu dia sorang nie....biler amik Kakak dari sekolah...tgk muka dia penuh dgn rashes. Paling manyak dekat tangan. Dah lah ibu dia sorang nie pun tak sihat gak....dgn batuk2...demam...sore throat sumer cukup. Ingatkan nk gi terus bawak ke clinic ....sekalik check handbag....alamak! ING card tertinggal kat handbag satu lagi.....grr...grrr...(read: nie lah kes yg aku tak suka..kalo tukar2 handbag nie...).

So ahkak sorang nie....kena ler balik rumah jap.....then suh Kakak mandi cepat2....(read: aku rasa...Kakak mandi cam koboi ajer...cz cepat sgt). Iyerlah....ibu dia jugak yg bising suh cepat2 kan....Lepas aku amik ing card....terus kuar balik...nk gi clinic. Yg paling lawak kan....masa nk gi tempat parking...nampak dgn sorang kawan Kakak nie...sempat budak lelaki tu ckp kat kakak..."ohhhh....ponteng yer".....yer lah....Kakak dah siap pakai bj tidur....mcm budak tu....baru ajer nak balik rumah. Tengok muka Kakak...siyan pulak....tak pasal2 budak tu ckp dia ponteng...padahal Kakak pun baru balik sekolah...mcm budak tu jugak....hemmmmmm.


Nampak tak Cha?


Cha sibuk dok tanya.."kita nak gi clinic Dr Shana ker?".....cepat2 ibu dia ckp...."tak.....dr shana tak ada belah malam....dr shana ada pagi ajer...kita gi clinic Dr Haslinawati ...Klinik KITA Ampang....kat Wangsa Maju Seksyen 1. (read: mmg suka gi jumpa Dr haslinawati...cz sumer rekod family ahkak...baik Ilham, ahkak, kakak & cha...sumer ada).

Ibu dia yg demam...

Lepas jumpa dr haslinawati....konpem kakak kena PANTANG manyak makanan. Bulih dikatakan sumer FAVOURITE foods kakak....TAK BOLEH makan......tak leh makan Ayam, Daging, Telur, Susu, Chocholate, Nutella, PEANUT butter & jelly....jap...jap...jelly bulih kut...peanut butter tak leh....Ikan Bilis pun tak leh gak.

Furghhhh...kalo ler ibu dia sorang nie pun kena pantang gak.....mmg leh kulus di buatnyer....tapi ibu dia pun Pantang gak....PANTANG NAMPAK! he....he..he..he...he..he..he..

6 comments:

abah_izz said...

semoga cepat baik...saya pun pantang gak!,,pantang kalau tak makan...hi..hi2

Nurul a.k.a Riko said...

abah_izz...
thanks. Tu mmg semua org kena pantang..he..he..he..t'gelak kejap.

ceritacherita said...

hahaha pantang nampak handbag especiallynya kan, lawa handbag pink tu. hehehehe. ha aku tak jaga pantang, kata pantang jgn masuk blog PV, aku masuk gak hari tu, sah2 dah terbeli satu. nanti dah dapat aku show2 ya.

Get well soon kakak.

Nurul a.k.a Riko said...

Baby..
tu lar...aku nie mmg 'pantang' tgk handbag yg sewaktu dgn 'pink' harus...jadik rembatan...smokey pink...lilac...mmg berkenan sgt.

Aku dah lamer x masuk blog PV...dok kat luar pagar aje...takut..he..he..he..takut terjebak membeli.

Wow! Mesti cun melecun & ensem handbag kali nie.... Oraittt...kalo ada nx gathering...harus bawak ok..

Lepas sorang2 beli handbag baru nie...kan.

Hairil Rizal said...

+/- mcm wife sy la nie. Ada food allergy.

Kena buat blood test baru boleh pin point apa sebenarnya yg kena pantang tu.

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
yer ker? thanks yer. Insyallah...nk bawak Kakak gi blood test...siyan dia dok garu2 ajer.

Susah kan kalo ada food allergic nie...