Saturday, October 02, 2010

Filem MAGIKA...mmg besh!

Filem MAGIKA nie...mmg dah lamer Kakak nak tgk (read: kakak ker..ibu dia??? he..he..he..). So tgh hari tadi, kitorang tgk filem nie kat Wangsa Walk Mall dlm kul 1.40 pm.

Mula2 aku tgk citer nie...mmg aku tak ada high expectation sgt...w/pun aku ada baca feedback fm reporter yg ckp movie nie besh...aku bawak my doters cz nak tgk cerita2 rakyat yg dihimpunkan oleh Edry dlm buah tangan filem dia yg baru nie.

JOM...tengok Magika.....besh wa ckp lu...

Jalan cerita mmg tak membosankan.....banyak di selang seli dgn lagu...dah namanyer movie muzikal kan....Eh..chop! aku suka pulak kt Diana Danielle yg bawak watak 'Ayu' nie...so natural ajer lakonan dia. Dia pun cantek dlm filem nie...tanpa perlu make-up yg tebal2...rasa mcm tak make-up pun ada gak....anyway...lakonan dia mmg cemerlang dlm movie nie....kalo compare dgn Lisa Surihani ...iskkk tiba2 ajer aku sebut nama Lisa nie yer...jgn marah peminat Lisa Surihani nie. Opppsie....


Ibu.....saya nak posing ala2 retis gituk....


Movie nie mmg besh...so far aku rasa...movie nie mmg sesuai ditonton oleh sumer lapisan masyarakat....tak sangka...M'sia pun bulih buat movie yg aku rasa setanding dgn movie Hollywood......cuma aku tak suka sgtlah dgn watak Badang tu....rasanyer berlambak lagik hero yg sesuai pegang watak tu......errr....errr...mcm Remy Ishak ker...Fahrin Ahmad ker...kan...kan...kan..

Lagik satukan....watak Maya Karin tu jadik aper yer? .....Kakak kata....Puteri Bunian....ohhhhh....puteri bunian...cz version ahkak punya Puteri Bunian...ala..ala...gadis melayu yg berselendang panjang...pakai bj kurung warna puteh..ha..ha..ha...itu version ahkaklah....tp naper puteri bunian harus pakai rambut palsu yerkkk?

Part yg paling besh...mengeletek hati scene Puteri Gunung Ledang (Ning Baizura) dgn Bendahara (Sabri Yunus)...mmg kelakar...besh giler lawak Sabri Yunus....kalah lawak Raja Lawak...oklah....malas dah mengomel panjang....sila ler tgk kerana movie nie mmg menghiburkan.

Tabik toing...toing...toing...kat Edry KRU. Well done!


6 comments:

ayin~weeweet said...

superb best.paling best adalah sabri yunus hahahaha gelak sakan

tapi spoil btul mawi brlakon.xsuke dan potong mood.huhuhu

FareedSairi said...

hohoho. btol ke? berangan nak tgk gak :)

Nurul a.k.a Riko said...

Ayin...
Scene Sabri Yunus tu mmg kelakar kan...pecah perut dibuatnyer.

Watak Badang tu mcm nk control 'macho'....w/pun tak macho maner pun yg pegang watak tu. Mmg spoilt sungguh watak Badang nie...patutnyer kasik kat pelakon lain ajer...bukan penyanyi.

Fareed...
sila tgk okey..berangan itu free aper..he..he..he..he..Elok gak tgk utk filem yg simple...tak yah pening nak pikir aper... tp menghiburkan.

Hairil Rizal said...

Dah tgk...kat Wangsa Walk Mall gak. Yelah.. mana lagi la org Keramat/Setiawangsa nak pegi tgk wayang paling dekat kalau tak kat situ kan?

Tak suka Badang. Suka Dato Bendahara.

KAKAKAKA!

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...
Betul tu..dah namernyer kita nie bernebor satu kawasan kan...haruslah port nk tgk wayang sumer kat Wangsa Walk Mall...he..he.

Kan...Dato' Bendahara dgn watak lembut mmg memukau...w/pun sekejap jer...tp taring lawak Sabri Yunus mmg 1st Class. Pecah perut dibuatnyer.

Badang? Mmg tak suka watak Badang tu....elok kasik pelakon yg lain ajer.

Aiza Syahida said...

hahahaha... aiza tgk jugak last weekend..superb!!