Saturday, October 23, 2010

Biler Cha merajuk....

Petang semalam, Cha tersentap dgn ahkak yewwww. Manerlah ibu dia sorang nie tak marah kalo Febreze yg suppose utk sembur kat tmpt lain, dia pulak gi spray kat badan dia. Agaknyer dia ingatkan tu perfume ker aper ntah kut.

Cha mmg suka main spray Febreze nie sampaikan kat kasut dia pun.....dia letak ini Febreze. Ahkak ckp kat dia...'jangan spray Febreze kat kasut tawwww'.

Cepat2 ajer dia jawap...nie kat botol Febreze nie ada tunjuk gambo kasut....bulih sembur kat kasutlah ibu'....Yer ker? Then ibu dia pun amik botol febreze (read: ibu dia x pueh hati...nak confirmation betul ker leh spray kat kasut). "Ha'alah....bulih sembur kat kasut....pandai Cha". Nie mmg favourite ayat Cha...kalo ibu dia tersalah ckp...."aperlah ibu nie.....".

Ha...sambung balik citer petang semalam tu. So petang semalam, ahkak tegur Cha naper sembur Febreze nie kat badan. Terus anak dara si kenit tu tersentap yewwww. Majuklah tu. Apa yg aku nk tergelak, biler dia ckp...'nak bagitau orang kampung'!

En. somi dah tergelak cz ayat Orang kampung tu mmg kelakar munyi dia. Then aku tanya kat Cha saper dia orang kampung tu yg dia nak bagitau tu.

"Cha nak bagitau kat Opah & Tok..." dgn nada majuk. Aku senyum ajer. Pe tu dia ckp kuat2.."Cha nak bagitau orang kampung...ibu marah Cha".

Peh tu aku tanya Cha balik. "Cha tahu tak naper Ibu marah Cha?".

Cha jawap slow ajer "tahu.....sebab Cha main febreze..spray kat badan"

Aku tanya dia lagik...."elok ker Febreze sembur kat badan?"

Cha ckp...."tak elok."

Ibu dia terpaksa ckp balik yg febreze tu kena sembur kat fabric dan juga utk menghilangkan bau yg kurang menyenangkan kalo kat rumah or dlm kereta (read: akhak rasa.mmg dah manyak kali ayat nie ahkak asyik ulang ckp kat dia). Actually, en. somi yg suka beli Febreze nie....(read: aku tak salahkan en. somi yer...). Cuma Cha nie...pandai suka betul spray Febreze nie w/pun ahkak dah turn 'off' mata spray Febreze tu...tp dia pandai turn 'on' mata spray Febreze.


Okeylah...Cha tak main Febreze lagik


9 comments:

g0m0k9enDek said...

hahahah... ahkak.. dulu kengkawan suka sembur febreze kat baju yg dipakai! so, gomokpendek pon join sekali! hahahahaha

Hairil Rizal said...

Hehehe...kelaka la si Cha tu.

Nurul a.k.a Riko said...

Gomok9endek....
Yer ker? leh sembur kt baju ker? Tak pernah pulak ahkak dengar....he.he..he...korang nie sumer mmg konpem nak kasik baju wangi kan....kan.

Warlord...
Ahkak dgr pun rasa cam lawak....kat manerlah dia belajar ckp 'nak bagitau orang kampung' tu kan....hemmmmmm.

Ummi Dania Yasmine said...

Alahai ade je jawapan dier. tapi kekadang geli hati jugak dengan telatah anak2 ni :-)

Nurul a.k.a Riko said...

Ezna...
tu lar...kdg2 kelateh anak2 kita nie bulih bikin hati ibu dia senyum sorang2...he..he..he.

Solihin Zubir said...

ahahhaa.. comel la anak ahkak..
dhla kelakar plak tu.. adeyhh...

Nurul a.k.a Riko said...

Solihin...
Mekasih..anak2 nie lah penghibur ahkak dan suami kat rumah. Kalo Kakak & Cha tidur...sunyi ajer rumah kami.

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA said...

kelakar! hehehe. dy nak wangi bau febrezze agaknya kak~ hehehe.

Nurul a.k.a Riko said...

Leha...
Betul tu. Cha spray kat badan dia cz dia nk suruh Kakak dia cium wangi ker tak...kat badan dia.

Budak2 kan...cenggitulah pe'el derang...ada ajer yg bikin hati ibu dia jadik cam roller coaster kejap. Sabo ajerlah.