Saturday, October 30, 2010

Bila Cha bersentimental.....

Rasa sedih & lucu pun ada biler Cha tiba2 b'sentimental malam tadi dgn ahkak. Owhhhhh...rupanyer dia sedih biler tahu ibu dia nk gi opis tengah hari nie. Actually ibu dia bukan keja on saturday tapi as a salah sorang coordinator kat my dept...masa kitorang nk pindah on 12 Nov nanti..so ahkak kena pegilah utk site visit for familirization purposes.

Cha: Huk...huk...Cha takut ibu hilang.

Ibu: Naper cakap cam tu?

Cha: Iyerlah....esok ibu nk pegi keja....

Ibu: Ohhhhh......ibu pegi kejap ajer...

Cha: Pegi pagi2 or petang2?

Ibu: Dalam kul 11 pagi.....

Cha: Tu pagi ker petang...

Ibu: Pagi....tapi tak adalah pagi sangat....

Cha: Nak pegang tangan ibu.....(amik tangan ibu dia belah kanan)

Ibu: Nak buat aper nie....

Cha: Cha sayang ibu....(sambil tapak tangan kanan dia....menyentuh tapak tangan ahkak)

Ibu: Ibu pun....sayannnggggggggg sangggggatttt kat Cha tawwww...

Cha: Kakak?

Ibu: Kakak pun ibu sayang.....anak2 ibu sumer ibu sayang....

Cha: Cha sayang Ibu.....(sambil cium tangan kanan ahkak)

Ibu: Amboiiii.....kat maner belajar nie....? (t'kejut gak ibu dia sorang nie)

Cha: Tengok citer Echanted.....citer Cinderella pun ada .....dia buat macam nie.

Ibu: Ohhhhhhhhh....(panjang betul Oooooooooooooo ibu dia...coz dok nk ingat kat scene maner yer?)

7 comments:

Heidi Shafiq said...

alahai.. comelnye... :)

Nurul a.k.a Riko said...

Heidi...
tenkiu abang heidi ~ fm Cha~

haidi takeAfoto said...

uncle haidi ni pn cayang kat cha ngn kakak gak.bile la \korg nak lepak2 ngn uncle ek..kite mkn dominos pizza ke...aiskim ke.. jom2 uncle blnjer jom..heheh

izzah said...

sweet nya cha ni..
hehe..

Hairil Rizal said...

Ermm...sepesen nampaknya si Cha dgn my daughter...

My daughter selalu nangis sebab rindu dgn umi nya walaupun hanya kekadang tu sebab tak jumpa cari umi yg tgh mandi dlm washroom!

Chumel!

Nurul a.k.a Riko said...

Haidi...
tenkiu...insyaallah!

Izzah...
Macih...malu ler shaya ~Cha~


Warlord...
mmg samer! Cha pun kalo tgk ahkak sorang nie tak ada...sure nangish then ketuk pintu bilik air.

Biler pikir balik..lawak pun ada...kan.

farra8979 said...

sweeet nye dia.. ^_^