Friday, October 22, 2010

Terapi hati & kaki...

Ahkak tulis citer nie korang jgn gelak yer. Ingat tak ahkak pernah tulih kat blog nie, tak mo beli kasut lepas ahkak beli kasut wedges kat nine west hari tu. Ingat kan?

So hari nie..ahkak nk buat pengakuan eksklusif yg ahkak dah beli kasut lagik satu....see...sure ada yg ckp....'dah agak dah'....ha..ha..ha..yes...u're rite! Ckp ahkak pasal nk stop beli kasut,mmg tak bulih pakai. Podacitttt....ha..ha..ha.. *blushing*

Dulu, ahkak pernah ckp kt kawan ahkak yg ahkak tak suka nk beli kasut yg mahal2. Siyes, apa kes beli kasut sampai rm300 over...kalo pakai kt kaki ajer. Tahan berapa lamer sgt kan...sure lunyai gak.

Tu dulu..... tp skrg bagi ahkak, kalo kita beli kasut yg berkualiti, w/pun harga a bit mahal sikit tapi biler mendatangkan keselesaan pada sang pemakai apa salahnyer kan kita berbelanja lebih sikit. Tambahan, biler usia meningkat pemakaian kasut yg selesa patut di amik kira utk elak daripada sakit tumit & back pain problem. Furghhhh..panjang pulak ahkak bersyarah di petang hari nie yer .

Satu lagik kan, ahkak mmg tak ada confident nak pakai flat shoes, tp ahkak suka tgk org lain pakai. Nampak selesa dan comey ajer. Biler ahkak pakai, rasa macam diri nie gemok & pendek ajer berjalan. Tu perasaan ahkak lah, tp skrg nie perasaan cenggitu kena tolak tepi. Nak selesa kat kaki ker nak cantik? So ahkak amik utk selesa di pakai kaki. ...Tu namanyer terapi kaki kan...kan...bulih pakai tak? Oppssie....

Geox D Stephany H ...gambo nie amik kat office.


kasik enlarge sikit gambo kasut ahkak.

*Drum rool please* Jeng..jeng..jeng...nie lah kasut yg ahkak beli. Actually, dah lamer ahkak beli kasut nie...last month kut, tapi tak berani nak bawak balik, just letak kat office ajer. Ha.ha..ha...opppsie ...sudah pecah rahsia..he..he..he.. Ada sekali tu, terbawak balik...cepat2 sorok kat bawah driver seat. Then kuar kereta pakai kasut lain. Pandai tak ahkak simpan rahsia...syyyyyyyy. Jgn ikut perangai ahkak nie yer.


Amik gambo masa sorok kasut kt bawah driver seat ...apa kes ntah.

Ahkak mmg dah lamer dok eyeing this brand. Mula2 dulu minat kat kasut wedges tp selalu tak ada size biler time SALE. Oh yer, ahkak beli kasut nie masa 50% discount. Kalo nk membeli time harga normal, mmg tak mampu. Tu pun beli masa member's day card preview sale cz kawan ahkak Nor mmg ada members card Geox nie. Nor pun membeli gak...kali dia nie beli kasut wedges (read: ahkak mmg minat kasut wedges yg dia beli...suka tengok dia pakai).

Ahkak rasa lepas nie..dah tak ada nak membeli dah kut...cz nx month office nak pindah balik ke D'sara Heights. Elok gak office dok jauh2 dari Pavillion...bahaya...bahaya..asyik nk ke sana ajer.


p/s: ahkak dah ada Geox members card, so kalo ada sale 50% in the future, kalo nak guna card ahkak nie...calling calling lah yer. Kalo normal price leh dapat discount 10% ajer...tp ahkak rasa worth it beli time SALE...baloi mmg berbaloi-baloi.

10 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

ofcos aku ingat... kata sapai 6 bln nk rest kunun...pehhh

tapi takpe, mende elok + mahai (adehh... kasut i 3X lower than u sis!) apa salahnya! pakai elokX2 ya..

Khumaera Ismail said...

amboi..kasut baru.. =)

My MiRa said...

canti kasut!

Nurul a.k.a Riko said...

Nur...
jap...aku nk lari nk nyorok bawah meja. Malunyer!

he...he...he...siyes Nur, aku tak reti pakai flat shoes or pumps shoes nie...last pakai masa time mengandung dulu. Fuyoooo...lamer tu kan.


Khumaera...
ermmm cak! ha'a kasut baru.


Mira...
Mekasih...

mummysyafie said...

irah pun selalu gak beli barang tapi hold kat opis dulu. kena tunggu line clear baru bawak balik..hahaha..lucukan kiter pompuan ni

suka kasut camtu..leh gi jejalan ngan selesa

Nurul a.k.a Riko said...

Irah...

Manyak persamaan pulak kita nie kan. Dah namanyer pompuan kan...he..he..he..

betul tu Irah...tunggu line clear baru bulih bawak balik.

mmg selesa sesangat..ringan ajer. Berdiri lamer2 pun tak sakit kaki. Alhamdulillah.

Wati3qv3 said...

cantik kasut :)

saya suka pakai sport shoe kalau pi jalan2.. pi opis ada tumit takat 2 inci masuk opis selipar jepun hehehe

Nurul a.k.a Riko said...

Wati3qv3...

Wah! Sporty nyer gi jalan2 dgn ksut sukan. Ahkak ada berhasrat nk beli sport shoes nie..asyik tertangguh aje.

Hairil Rizal said...

Hahaha..ahkak dgn my wife boleh la gang up pasni.

Sy selalu tegur psl hobi dia beli kasut. Kasut kitorg simpan dlm rak dah 5 stories high pun nk beli lagi.

Ingatkan citer dah abes..rupanya dia ada beli lagi tapi simpan kat opis. Bukan sepasang dua.. 7 pasang gitu!

Nanti la ada time sy buat entry pasal kasut wife saya tu. Agaknya ada cita cita nak lawan Imelda Marcos kot?

Hehehe!

Nurul a.k.a Riko said...

Warlord...

Yes! Give me 5 to yr wife. Yeszarrrr...ada geng kasut yr wife dgn I.

Ahkak pun, kat office pun ada stock kasut gak. Letak kat bawah meja...rasanyer ada dlm 5 pasang kut kasut bawah meja kat office.

Tu belum lagik kat dlm kereta...pun ada gak. He..he..he.he.

Buatlah entry pasal kasut...leh ahkak comment...he..he..he.