Monday, October 18, 2010

Kakak exam PKSR 2

Hari nie mmg tak ada monday blues! Yeyyyy...ahkak sorang nie cuti 2 hari cz Kakak ada final exam (PKSR 2) dlm minggu nie. Rasa besh sgt dpt jadik full house wife w/pun utk 2 hari ajer. Tak payah nak rushing pagi2...bawak keter harungi jem. Yihaaa...!!!

Jom intai....apa exam Kakak t/hari nanti. Dlm kul 1.30 pm Kakak ada exam P. Agama Islam. Peh tu dlm kul 2.45 pm ada Bahasa Malaysia Kertas 1 dan kul 4.30 pm ada Bahasa Malaysia Kertas 2. Ibu doakan kakak buat yg terbaik dlm exam kali nie. Kakak sangatlah rilex occcay nk exam nie.....hati dia cam lenggang kangkung ajer. Ibu dia sorang nie mmg risau.....over kan ibu dia sorang nie.

Kakak dah request nak suh ibu dia masak telur kicap utk makan t/hari nanti. Beres! Sonoknyer dpt masak lauk favourite Kakak. Yerlah....kadang2 tu kakak complaint lauk kat nursery tak sedap....tak mcm ibu masak. Oklah...hari nie & esok..ibu bulih masak...kalo hari rabu pulak...turn en. somi pulak amik cuti....apa yer yg en. somi nk masak??? hemmmm...konpem makan kat kedai punya.

Good Luck Kakak!

p/s: Biler Cha tengok ibu dia tak gi keja....terus ckp..."mula2...kita mandi....peh tu breakfast....peh tu kita gi Wangsa Walk Mall yer ibu"......tak adanyer nk gi Wangsa walk Mall. Tunggu lepas exam baru leh jalan2. (read: Cha boring kut...cz last wiken kitorang duk rumah ajer cz Kakak buat revision).


7 comments:

sherry said...

gud luck, kakak!
ibu mmg terbaik taw..
cuti sokmo bile kakak final exam

tak mcm mama danish ni.. huhuhuhu
danish start besok...
4 days in a row..
besok first paper bmI, then math pahtu ptg bmII

harap anak2 kita sukses, dear..

Nurul a.k.a Riko said...

sherry...
tu lar..moga permudahkanlah anak2 kita sumer suksess dlm menjawap kertas periksa derang nanti. Amin.

mummysyafie said...

gud luck kakak...abang pun ada exam hari ni..

suhailas said...

Good luck for kakak too...sue plak sok baru bdk 2 orag tuu star final exam...tuu sue doakan semua nya ok wat kakak n also my lovely kids zikri n ain...

Nur a.k.a admansyah said...

same goes to Aisyah! but.. rase-nya BM penulisan & pemahaman jer... agama tak pasti.

Cik Riko, ko rase.. naper ekk aku takleh anto komen from my desktop kt umah? heran tapi... aku lupa msg die. Kalo kt umah, aku leh bc jer blog kowang... tp takleh send komen! grrr...

ceritacherita said...

nurul,
knp kau cuti setiap kali kakak exam? just nak tau je, sbb nak tolong dia buat revision ke?

Good Luck to Kakak. Best kan sekali sekala dpt jadi housewife.

Nurul a.k.a Riko said...

Irah...
Good luck to Abang jugak!

Sue..
Skrg nie tgh musim exam final kat sumer sekolah. Nurul doakan moga anak2 Sue ...Zikri & Ain akan berjaya dlm exam final nie yer. Amin.

Cik Nur...
Aku rasa...sama ajer kut exam PKSR nie kat sekolah Kakak & Aisyah...BM K.1 & BM K.2 konpem ada...yg satu subjek tu Pen. Islam.

Cik Nur lagik.....teman rasa...yg cik Nur tak leh nak komen tu mesti masa last saturday kan....tiba2 ajer blog ada problem kan. Mmg aku pun tak leh nk komen kat blog2 kawan yg lain...ada kuar error htp41 ker aper ntah...the nx morning baru ok.

Baby...
Terima kasih kerana bertanya soalan tu....manyak sebab kenapa aku cuti setiap kali kakak final exam...

1) aku lebih suka kakak stay kat rumah dgn aku biler time final exam....cz aku dpt anto dia gi sekolah...tak payah dia nk transit kat nursery.

2) aku nak guide kakak dari rumah..then buat revision dgn dia...senang nk check menda2 yg dia perlu bawak gi sekolah..takut ada yg tertinggal.

3) nak bagi semangat kat dia...buat betul2 time exam...sampaikan ibu dia sanggup amik cuti untuk luangkan lebih masa dgn dia.