Wednesday, August 11, 2010

1 Ramadhan...dpt Kurma gift.

Pernah tak korang rasa...cam tak logik kalo kita dpt something yg kita rasa...'eh..betul ker utk aku nie?'...itulah in my mind biler ada despatch dtg kt my dept. siang tadi. T'kulat2 muka aku...cam tak percaya ajer. Budak2 office ckp ...aku ada peminat....iyorlah tu. Dah type mak cik mak cik nie...tak koserlah ada org minat...kalo ada pun tak koser nak layan....kalo 10 thn yg lepas...may be kut cz ahkak sorang nie bujang trang tang tang lagik...uwek..uwek...geli pulak aku dgr.

Aku siap ckp kat budak despatch tu...'r u send to the wrong person...I'm not a fund manager?'...ker dia nak anto kt my bos...tp bos aku dia celebrate x'mas...ker utk fund manager..or derang salah type nama....yg beshnyer...ada tulih Cik Nurul....t'gelak golek biler aku tgk nama tu.

Then abang despacth tu ckp "u're the secretary rite...this gift is mainly for u"...lagik aku terkejut. Ayoyooo...cam segan pulak nak amik hadiah nie...aku nie saper? isshhhhh...then aku cuba ingat balik....rasanyer yg aku kenal tu...dah join Hong Leong...may be her staff kut yg kasik....ishhhh...tak per...tak per...dlm hati aku...nanti aku tanya Joo Tsong...cz she is head of equity ...mesti dia tahu nie...broker maner ler yg pemurah hati nak kasik aku nie.

He..he..he...lepas confirmed dgn Joo tsong...mmg hadiah tu utk aku. Then..aku bilang samer Joo Tsong...to say thank u kalo broker tu call dia nanti. Alahai...sonok pulak hari nie dpt hadiah kurma semasa 1 Ramadhan nie. Wahhhh...debab2 kurma nie...ada 3 jenis...then packaging pun cantek ajer. Aku siap kasik kat mak cik tea lady 1 bekas kurma tu. Sonok betul tgk mak cik happy ajer.... Alhamdulillah...rezeki yg kita dpt nie...elok kalo kita kongsi2 bersama...w/pun hanya sekadar kurma...kan.

p/s: he...he...he...rasa dlm hati mcm nak ek sikit dgn Ilham. Dia mmg sokmo dpt mcm2 fm other bankers....aku sent sms to him...kunon nk eksen sikitlah dgn dia....sekalik dia balas balik 'musim abg dpt hamper lum stat lagi, tunggu!

Aku: ceh...nak eksen ler tu.




8 comments:

lili said...

Cantik bungkusan kurma tu=)

papacalin said...

bestnye..nak sikit!!!hehehe.suke makcik kan dapat kurma..

Nur a.k.a admansyah said...

yey..yey... i pun dpt! ehh.. tp bkn dr RHB... dr client I. Sonok kan? tp jgn buat hiasan lak madam oii... MAKAN yea!

Sofea ok tk puasa? Aisyah ms sejam blm berbuka tur... mcmX2! nak tu-lah, nak ni-lah... lapo-lah.. tak thn-lah...but plg best..." ibu, lama lagi nk abih 29 hr nie..." hehehe

Nurul a.k.a Riko said...

lili...
Tima kasiah..ha'a..samerlah dgn buah kurma dlm tu pun cantik gak.

Hana..
Mak Cik mmg suka....sonok tgk mak cik happy ajer.

Nur...
Sofea? samerlah dgn Aisyah gak. Aku amik dia dari sek. terus pasang ekon no.2...panas dia kata.

Peh tu dia ckp kat aku....hari nie tak haus sgt cz dia dah baca surah al-kausar b4 minom masa sahur utk menghilangkan rasa dahaga masa poser...

Lawaklah Aisyah nie...tp cutelah.

:: iManja :: said...

hahahahaa....tak larat baca your husben punyer answer...mmg tk nak kalah....

Konot said...

bestnyer!!! aku mmg la suka kalau dpt hadiah2 ni!!

mummysyafie said...

tahun lepas ada la dapat kurma..tahun ni mcam non ado ke riko. kena beli sendiri..tapi bekas tu cantik la

Nurul a.k.a Riko said...

Sue..
En. Somi tu mmg...sokmo dia jer atas....nk ngusik wife dialah tu konon...

Konot..
Sonok kan!

Irah..
Agaknyer nx week kut baru nko dpt kurma. Aku pun suka bekas tu...bulih ler my accecorries dpt rumah baru lepas nie.