Thursday, August 19, 2010

Dah shopping raya ker.... belum?

Nak tanya kat uolls sumer...dah shopping raya ker? Apa theme kaler for bj kurung / bj melayu tahun nie. Ahkak cam biasa mencarry forwardkan theme last year punya kaler... PINK lagik! Since thn lepas my other half punya bj melayu kaler pink...so this year..ahkak plan nk ada sikit2 pink kat bj kurung...so nanti kalo amik gambo raya bersama...cantek ma!

Insyaallah...this saturday, ahkak dan my other half ingat nk shopping beli bj raya utk Kakak & Cha. Utk tahun nie...ahkak mmg tak mo beli kan Kakak baju gown. Biler dia dah besar panjang..mcm tak manis sgtlah anak dara nie nk pakai bj gown. Dah lah tu...anak dara aku sorang nie...duduk bukan reti sopan2....mcm Cha , mmg suka pakai gown...dia ckp mcm Princess. Dah lamer rasanyer tak beli bj gown utk Cha..he..he..he...sure berpinar2 mata ibu dia nanti nk belikan gown Cha idaman kalbu!

Oh yer...kakak dah pesan kat aku, dia tak mo pakai baju ada gambo2 Barbie lagik dah. Ok noted. Dia dah bilang samer ibu dia...nk beli baju kat Gap. Aperlah yg dia nak beli kat sana pun...ibu dia tak tahu. Tahun lepas..sibuk nk beli baju kat Girls & Miss Whatever....tahun nie dah tak mo beli kat situ....aper2lah kakak....janji kakak suka dgn baju ..suar panjang...yg bakal Kakak pilih pd sabtu nie nanti.

Korang jgn gelak yer....bj tidor raya pun ibu dia nak beli gak. Mestilah nk beli....nanti nak pakai lawo2 time malam kan....tak kan siang jer pakai lawo...malam pun haruslah kena lawo gak kan...he..he..he...(read: ahkak sorang nie...mmg ibu yg overrrr...).

Kasut? Tak kisahlah kasut aper...janji selesa di pakai. Kalo bulih...ibu dia suka tgk anak2 dia pakai kasut mcm casual gituk....peh tu ...lagik meletop kalo ada kaler pink. Ehem...ehemmm.....Ibu dia ingat...cam nak pow my other half belikan sandal raya utk ahkak sorang nie. Maklumlah...ahkak kan dah cakap hari tu....dah tak mo beli kasut...he..he..he...

10 comments:

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

heheh. rindu lak zaman shopping bersama ibu saya~ huhu. bestnya budak2 skrg nie. bnyak jenis fesyen leh pakai. bukan macm dulu~ hehehe.

Nurul a.k.a Riko said...

Leha...
Betul tu...kalo dulu mmg tak manyak pilihan...peh tu..apa yg parents beli...ahkak redho ajer..w/pun dlm hati tak suker..huh..huh...huh..tp budak zaman skrg nie...derang dah pesan awal2 kat ibu dia...nak aper..yg derang suka.

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

betul tu kak~ baru kadang2 budak2 nie pndai gak datang demandnya~ ahahah. layan sak la. bila lagi kan. nnty dha dewasa, dha jauh daripada parents baru la rindu ngan kenangan lalu~ hehehe,

Derus said...

belum shopping lagi...akhir bulan br boleh..hehe...:)

Nurul a.k.a Riko said...

Leha...
ha'a...lagipun raya setahun sekali...so time nielah bulih pampered derang dgn mcm2 kan.

Mmg rindu betul dgn kenangan lalu..especially time bershopping dgn parents. Sonoknyer!

Nurul a.k.a Riko said...

Derus...
hepi shopping hujung bulan nie!

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

hahaha~ betul2. tapi paling syok bila nak menyibuk buat kuih raya . heheheheh~

ceritacherita said...

wah kakak nak shopping kat gap tu. tapi harga kat gap ok gak kan compare kalau kat guess.

aku dah siap dah semua baju raya budak2 ni before puasa. kasut raya pulak, since kasut last year still boleh muat, tak payah beli la. aku ingat nak belikan sandal je.

mummysyafie said...

dulu..ikut ibu shopping bukan leh pilih apa yang kiter nak. semua orang tua yang decide..hihihi..kiter ngikut sebab nak ukut baju je.

tapi bukan skrg..kiter bagi peluang diaorg pilih..

brg raya tak abis lagi shopping ni

Nurul a.k.a Riko said...

Leha..
ha..betul tu. Kalo nak buat biskut raya...deranglah paling sibuk 'kacau' ibu dia..sumer derang nak tlg...tp cute he..he..he.

Baby...
Ha..price kat Gap quite reasonable kalo compare kat Guess Kid...rasa cam nk pengshan biler tgk rega...kan.

Wah..bagusnyer u...sumer dah settle..kalo belikan sandal pun elok gak..senang nak ke sana ke mari. Selesa ajer.

Irah..
Betul tu...parents skrg..sporting dgn anak2 derang kan...mcm kita nie..kan..kan..