Tuesday, August 24, 2010

Sedapnyer....Laksa Johor.

Nak citer kat korang sumer..my 1st attempt nk buat Laksa Johor...berjaya. Yes! Yihaaa....he..he..he. Aku buat Laksa Johor nie pd hari Ahad yg lepas. Mcm tak percaya ajer...ha..ha..ha..cz selama nie aku selalu buat Laksa ...tp mmg tak pernah buat Laksa Johor nie.

Apa mimpi aku buat Laksa Johor nie?....Last saturday, lepas balik dari shopping bj raya my doters....mmg letih ya amat...nak masak pun rasa cam mood nan ado! Ilham kata kita beli makanan kat Param ajer..then biler Ilham tanya aku nk makan aper? Terus ajer aku ckp "nk Laksa Johor....".

Biler Ilham sampai kat rumah....aku tgk kuah Laksa Johor nie mcm kuning semacam ajer..dah lah tu...kuah pun x pekat. Rasa mcm biasa..biasa ajer...aku rasa mcm tak puas nk makan. Sambal belacan yg dia kasik samer Laksa Johor nie pun tak menyengat. Biler tgk aku makan Laksa Johor...Kakak pun nak rasa gak....end up aku kasik laksa johor nie kat Kakak...suka dia makan.... cz tak pedas.

Di sebabkan rasa mcm tak puas betul makan laksa johor yg beli kat Param nie...so aku decided better aku masak sendiri. Belen spagetthi pun ada lagik...so bulihlah masak Laksa Johor. So...apa lagik...aku terus google resepi kat internet. Hasilnyer spt. gambo kat atas. Next time bulih buat lagik....he.he..he..


7 comments:

Kimie Hashim said...

akak lepas sahur terus post laksa johor, laparlah..hehe..

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

mak aihhh kak. sedapnya laksa johor!! huhu. mcm rasa nak berbuka ngan laksa lak petang nie. kekekeke.~

Nurul a.k.a Riko said...

Kimie..
ha..ha..ha..

Leha...
Kat Johor ..mesti manyak jual laksa johor nie kat Param...beshnyer.

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

laaa.....nak la jugak !

RastaMat said...

uish..
sedap2..
lame gak tak makan laksa johor ni..
nak buat sendiri malas..
tolong buatkan kak..
hehe..

mummysyafie said...

dulu ada sorang staff laki yang asal dari johor terror masak laksa ni. kalau wat open house, menu ni harus ada.

tapi sejak dier dah pencen..weols dah tak dapat nak rasa laksa johor tu lagi

Nurul a.k.a Riko said...

Janna...
Jom wat sistem barter...aku nak ayam percik..aku kasik nko Laksa Johor...ok? he..he..he..gurau jer.

RastaMat..
bulih..bulih...nanti akak pos laju yer..he..he..he.

Irah..
Wah...pandainyer yr ex-colleague nie masak Laksa Johor.

Aku skrg nie..mmg dah suka Laksa Johor.

Ilham jap tadik...dok suruh aku buat Laksa Johor nie lagik..cz dia kata...sedap. Kembang...aku kejap..wakakakaa.