Wednesday, August 25, 2010

Hanginnyer...pagi tadi.

Bulan poser nie mmg tak bulih nak marah2 kan. Itu aku tahu...kena sabar manyak2. Cuma aku mmg tak leh nk sabar...biler time aku nak cepat....time tu lah mcm2 menda happen kat aku. Contohnyer mcm pagi tadi. Aku mmg dah bajet cantek punyer.....nak kuar awal pagi tadi...tup..tup..tup...ada org buat fogging kt our apartment. Mcm tak ada hari lain pulak derang nie nk dtg...time prime time pulak tu...penghuni dok sibuk nak gi sekolahlah...nak gi officelah ..time tu lah derang datang..tension ahkak tawwww. Aku tahulah niat suci derang nie nak banteras nyamuk aedes...tp tak bulih ker waktu lain? or hari cuti? ....


Tu belum lagik kat rumah...Cha takut nak kuar rumah...cz munyi bising. Maklumlah...biler derang sembur nyamuk nie....dgn asaplah...dgn munyi yg mengaum tu...mmg budak2 pun takut. So hasrat hati nak gi lif...cepat2 pun terbantut. Aku pun takut gak...tp kena wat berani cz Cha dah start nagish...so ibu dia kena jadik gagah perkasa...bawak Cha keluar menuju ke lif.

Kakak pulak...kat dlm rumah...dok nagish..cz risau ibu dia kena asap. Ha..ha..ha..sayangnyer Kakak kat ibu dia yer. Biler munyi bising tu dah tak ada...cepat2 aku b'lari ke lif...terus ke tmpt parking. Ingatkan dah overrrrrr....tapi...alahai....masa aku lalu kat depan kereta...time tu lah...derang dtg sembur ...cepat2 aku suh Cha masuk kereta.

Macam manerlah...aku nak start kereta...kalo berkabus asap kat luar..kat depan kereta aku nie...ada satu keter...yg stop kejap cz mmg tak nampak jln...even bukak lampu kereta

Nie dari sisi tepi tingkap...aku siap pasang lampu lagik.

Cha yg ketakutan...takut asap masuk dlm kereta.


Ibu dia...dah nak muka ketat...

Biler asap dah tak manyak...baru ler keter aku nie bergerak.



12 comments:

Kimie Hashim said...

salam kak..selamat pagi.. =)
ni kabus atau jerebu ni kak?
ish mmg sakit ati pun dalam situsai camni, sabar jelah ya kak..

Nurul a.k.a Riko said...

Kimie...
Org datang fogging nyamuk kat kawasan rumah akak.

Un Phat Lee said...

takpe der.setahun sekali je fogging(macam lah ak tau sangat).huhu. XD

shima said...

pagi pagi dh fogging ka?..mak eh...biasa tpt ku ptg senja..ke sbb bulan puasa..dia wat pagi?

TuahAnugerah said...

assalamualaikum nurul, rasenyer sbb time tu nyamuk2 aedes tu sdg ektif kut, pagi ngan magrib, so kene sembur pagi atau ptg lorr. tek per, sabo2.

fazafillah said...

hihi...lawaklah cha n kakak nie..hikhikhik.....ibu nape muke nampk mcm tembm...wlpn tngh ketat...hehehe...jgn mare...

fazafillah said...

hihi...lawaklah cha n kakak nie..hikhikhik.....ibu nape muke nampk mcm tembm...wlpn tngh ketat...hehehe...jgn mare...

Nur a.k.a admansyah said...

wrong timing tol... spoil mood oso.. Sabo ye kak, ingat bln Ramadhan!

Awat Cha takut sgt? die tk suke munyi tu ker... bau yg busuk tu???

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

salam kak~ heheh. apa leh buat. dowang nak buat foging tyme ada owang kat umah. kalu tempat sy, tyme sebuk owang nak balik pi umah, sibuk gak wat foging~ kekeke. sian owang yang baru balik. hehehe.

Nurul a.k.a Riko said...

Un Phat Lee...
Kat tmpt akak nie..mmg selalu ajer fogging..agaknyer manyak kes denggi kut.

Li..
Entahlah Li...biasanyer derang wat petang..may be bulan poser..dia buat pagi kut...tp macamlah tak ada pagi Sabtu kan? wat time cutilah...sumer org ada kat rumah.

TuahAnugerah..
tu lar...akak pun pikir cam tu gak...yes..bulan poser mmg kena manyak sabor kan.

Adik..
Nko nk kena babap ni yer...tembam? ceh..maner ada. tak nampak ker..pipi ada sikit kulus..he..he..he.

Nur...
Cha takut...sebab asap & bau. Peh tu...munyi tu kuat gak...biasalah budak2 kan...takutlah dgn munyi bising tu....alangkah mak budak pun takut gak...cam aku nie.*blushing*

Leha...
tu lar...kat tmpt akak nie manyak kut kes denggi tu pasal asyik fogging ajer. Agaknyer bulan poser...derang buat pagi kut...biasanyer...mcm bulan lepas..akak nampak derang buat belah petag.

mummysyafie said...

wawan pun takut ngan asap ni. aku lak tak suka sebab once terhidu sikit je terus semput aku datang

Nurul a.k.a Riko said...

Irah...
Bukan setakat Wawan ajer...auntie Riko pun takut gak...tp bukan dgn asap tp dgn munyi mendah alah tu...tak suker betul.