Thursday, August 05, 2010

Esok...nak pampered myself.

Minggu nie..aku mmg penat semacam ajer. Dgn Ilham & Cha demam...peh tu dgn aku pun demam gak....alhamdulillah...biler sumer org dah sembuh....syukur alhamdulillah. Lega di buatnyer....tu lah part and parcel of life.

Since nx week dah nak puasa...peh tu..insyaallah lepas raya our office will be moving back to D'sara Heights (read: dulu pindah kat Wisma Genting cz office kat D'sara Height nak wat renovation)...mmg lepas raya..I'll missed Pavillion so much (read: mcmlah aku nie major shareholder...wakakkaka)...padahal sekadar makan kat food court kat situ jer...ohhh Toast Box...aku akan merindui mu!

So..esok aku amik half day...sebab nak abiskan voucher facial treatment aku kat .

Maklumlah...biler dah masuk pertengahan umor 3 series nie...muka mmg senang lenang tumbuh jerawat. Aku envy betul pada org yg muka licin bak kulit telur. yg dikupas (betul ker ayat nie?)...cam maner yerkkk derang jaga muka. Kalo kulit muka yg mmg tak ada masalah....mmg syukur sesangat...kena syukur tawwww.

Kalo kulit mcm aku nie...OMG!...sokmo beautician kat situ ckp..."ehhh...yr face haaa...so congested...thats why pimples senang tumbuh ma". Dah lah aku nie...ya ampun...mmg malas nk minom air masak...kalo minom pun setakat 1 mug pagi...then 1 mug petang..tu ajer. Kalo more than that....mmg asyik ke toilet ajerlah. Actually mmg bagus minom air masak nie....rahsia org yg kulit licin nie...sebab derang suka minom air masak. Heran bin ajaib...Kakak & Cha...mmg suka air masak. Kalo kat rumah tu....bercawan2 derang minom...ibu dia tgk ajerlah...gulp..gulp..baguslah..nanti kulit licin dah beso nanti...ecewah.

Esok..ada appoinment kat sini. Bulihlah aku rilex..merewardkan diri (read: wek..wek..wek..geli pulak aku dgr....)...actually aku dah terjebak dgn facial macial nie. Since hasil dari pemakaian product nie amat serasi or sesuai dgn kulit aku....so aku redho ajerlah kan. Mmg dah tak ramai complaint pasal pimples aku....kalo tak...mesti ckp..."nurul...berangan ker"...or tak pun..."nurul...aper tu kat muka?"...."nurul...u nak period ker?"....hemmmmm mmg makan dalam wokey..he..he..he..

Nota kaki: Masa aku gi BB hari tu...SA kat situ ckp...kulit aku licin...(kembang..kembang)..masa dia apply bedak kat muka aku. Tak macam usia aku. Balik rumah...aku citer kat Ilham....dia gelak balik kat aku....Ilham ckp...'tak kanlah S.A kat situ nak ckp kat customer dia..."ehhh...muka u teruklah...eh..muka u nie kasarlah". Hemmmm...buang karan ajer ckp dgn Ilham.

6 comments:

suhaisweet said...

Nice one!, friend..visit my latest too..goin' to touch ur heart, hopefully ;D

Konot said...

alahh.. tak jumpa ko kat pavi dah lepas ni eh... huuh... bye!!!

Nur a.k.a admansyah said...

oc-cay-lah tur! at least u ade ms utk manjakan diri sndr... tak mcm i yg lom ade kesedaran lagiks! nak kate jimet... tak gaks! abih duit shopping jer...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

hmm..agak2 kalu those people yg tego2 tu ada pimple apa suma tu tgk muka ai..apa la yg depa nak kata? tokojut pensan terus kot...ai tgk kulit muka u ok je nurul...lawo...licin je...muka eden ni..aduhaii.....

mummysyafie said...

tul la riko..dah masuk angka 3 ni mudah benor muka berjerawat

Nurul a.k.a Riko said...

suhaisweet..
thanks to drop by at my blog. Later.. I'll visit to yr blog.

Konot..
Jom kita lunch samer nak? after raya.

Nur..
Ada masa.. cz amik cuti maaa...terbang cuti aku separuh hari kat situ.

Janna..
Muka aku pun 2x5 gak samer dgn nko. Kalo nampak licin tu..ada bantuan...pakai bedak..he..he..he..

Irah..
Setuju bangat..mmg pun. Bermaharajalela betul derang nie snggah kat muka kita.