Sunday, August 22, 2010

CD: Maher Zain - Thank you Allah

Aku mmg dah lamer nak beli CD Maher Zain...selama nie asyik dgr kat Youtube ajer...tp ada gak aku donlod lagu nie kat my lappy since Kakak suka dgr lagu Baraka Allahu Lakuma. Mmg dah lamer hajat di hati nk rembat CD Maher Zain...sebab, bagi aku..kepuasan membeli sumthing yg kita suka...mmg tak tergambar perasaan itu. Semalam baru dpt kesempatan nk rembat satu CD nie. Tenkiu en. somi!



OMG! He is so talented. His is genius & modern islamic musician. Well done! Sumer lagu dlm CD nie mmg menusuk kalbu & membuatkan kita rasa insaf...betapa agungnyer kebersaran Tuhan yg maha esa...Subhanallah! Air mata nie mmg asyik bergenang ajer...mmg bulih menitiskan air mata dgr suara Maher Zain nie yg mendendangkan lagu dgn cara dia yg tersendiri. Syahdu betul...... belum lagik kita membaca lyric yg terkandung pada setiap lagu...mmg so meaningful!

Dalama 14 lagu dlm CD Maher Zain - thank you Allah.....yg paling dekat di hati aku adalah track no.3 Insha Allah...di ikuti pula track no.9 For the Rest of My Life, track no. 8 Baraka Allahu Lakuma (read: favourite Kakak & Cha)...track no. 13 pun aku suka yg bertajuk Open Your Eyes.

Senang citer sumer lagu dlm CD nie sumer aku suka. Lagu dlm CD Maher Zain nie bulih buat terapi jiwa, terapi minda....dan mmg rasa satu ketenangan biler dgr lagu2 yg dinyanyikan oleh Maher Zain. Alhamdulillah...Maha suci Allah.




13 comments:

ayin~weeweet said...

selalu nak g cari cd ni.betol.brapa rm ek.kalau cari cd pirate ok x hehehe

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

hehehe~ betul2 lagunya sungguh syok. sy suka lagu for the rest of my life and open ur eyes! thumbs up tuk Maher Zain.

Nurul a.k.a Riko said...

Ayin..
Rega cd nie dlm RM27.90. Ala...beli lah yg Ori...insyaallah..leh tahan lamer..he..he.he.he...

Nurul a.k.a Riko said...

Leha..
kan. Akak pun suka lagu yg Leha suka nie. Mmg besh layan lagu Maher Zain nie...he..he..he..

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

hhehee~ betul tu kak. lagu2nya tu bha. uishhh~ makna mendalam sungguh~ hehehe,.

ayin~weeweet said...

hahaha gile kedekot saya ni hahaha

Nurul a.k.a Riko said...

Ayin...
Lagipun nak raya..mesti manyak barang nk beli kan...kenalah kedekut sikit..he..he.he.

Kimie Hashim said...

ish untung akak dah beli, kimie nak beli tp xda duit lagi..huhuhuhu..

Konot said...

kakak aku mmg suka sgt dgn maher zain ni!

Nur a.k.a admansyah said...

hmm.. daku enggak kenai lak ngan hamba Allah sorang nie. Maklum-lah... ahkak nie suke dgr lagu lamaX2! hehehehe

Amboi... shopping sakan nooo! pandai anak2 dara hang pilih sendiri. Thn nie tema kaler apa cik kak???

fazafillah said...

uii....kak un..maher zain dah popular time adik kt mesia t lagi..rugi xpromote kat kak un dulu....

mummysyafie said...

dah dua blogger buat entry yang sama pada hari yang sama. so maksudnya mmg dier talented..kena cari cd gak ni riko

Nurul a.k.a Riko said...

Kimie..
Akak mmg dah lamer nk beli..sebab lagu dlm cd nie...sumer besh kan.

Konot..
Wa caya samer Kakak u...kami minat pada penyanyi & music yg samer. Kem salam kt kakak u yer.

Nur...
Nko tak kenal Maher Zain ker? Aku kenal dia...tp sayang..dia tak kenal aku.

Kalo nko nk dgr lagu dia...masuk kat youtube...then cari namer Maher Zain. Besh...sekali dgr..nak dgr...lagik..dan lagik.

Theme tahun nie...campur2...PINK , WHITE, RED & Dark Brown...furghhhhh.

Adik...
Tu lar...kak un mcm pernah dgr lagu nie kat lappy adik dulu...kan. Rugi tak bagitau awal...kalo tak..bulih kak un kasik 1 cd kat adik.

Irah..
Harus nko kena beli cd ni...he..he..he..mcm aku ckp...sekali dah dgr...nk dgr lagik..dan lagik...dan lagik.

Manyak lagu besh2 dlm cd nie. ..kita dgr pun hati rasa cam tenang & damai ajer.