Thursday, August 26, 2010

Cuti raya...dah apply ker?

Hari ni dah 16 Ramadhan...so lagik 2 minggu munculnyer bulan Syawal. Korang sumer dah apply cuti for raya ker? Manyak ker cuti raya yg korang amik? Saper yg amik manyak tu..wow korang mmg raya sakan...mcm aku gak.

This year...aku amik cuti seminggu sebab mak (babysitter Cha)bercuti selama seminggu. Sib baiklah annual leave aku ada 24 hari (read: itttu pun rasa cam tak cukup2 ajer). Aku mmg dari awal tahun lagik dah planned nk amik cuti panjang time raya....so jgn marah uolls ..akak mmg nk raya sakan tahun nie.

Ha..ha..ha...ha.. itu pun bergantung gak...cz this year..mmg turn en. somi...so we all akan beraya kat T'ganu.... Kut..kut...lah kan...en. somi bermurah hati nak beraya kat kg. aku gak...kat Parit Perak...fuyyyooooo...kalo jadik...mmg besh...duit pun besh gak kan...(read: see...I can read en. somi punya mind).

Hari nie dapur aku off sebab en. somi ada invitation berbuka poser kat luar dgn bankers. So...aku, Kakak & Cha...bercadang nk berbuka poser kat luar jugaklah. Tak jauh pun...kat JJ AU2. Senang...lepas amik Kakak fm school...terus kitorang gerak ke sana. Since this wiken aku nak balik kg. aku kat Parit, Perak for berbuka....ingatkan nak shopping sikitlah utk my parents.

Lately nie, cuaca mmg panas semacam ajer kan. Biler cuaca dah panas....mata nie mmg cepat ajer mengantuk. Mcm semalam....sementara aku nk amik Kakak dari sek....sempat aku terlelap kejap kat dlm keter. Cha pulak...mmg aktif ajer...dia suh aku baringkan passenger seat kat depan....aku ingatkan dia nk baring cam aku...rupanyer...dia nk main slide dekat kerusi tu.

Cha amik gambo ibu dia tgh take a nap...aikkkk mata dah hilang????


Ibu dia dah belayar sampai ke negara Arab






6 comments:

mummysyafie said...

dah apply riko..amik 3 minggu and nasib baik boss lulus..

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

tgh berkira2 jugak ni nak apply cuti baper lama,apply dgn diri sendiri...hehehe....hmm...tgk la,kalu tempahan melimpah2 sblm raya...leh la amik cuti lama skit...hehehe...tp rasanya...tokleh kot cuti lama2...nanti tak masyuk! heheehe...

Nur a.k.a admansyah said...

Gue amik Block-leave! tp rase cam x cukup ler...nak tmbh sblm raye plak sbb bdkX2 coti sek kan? tgk-lah..

Blk Parit, king salam Ramdhan utk family esp... Kak La yea!

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

hahah. cuti raya 2 wiks. tapi tak balik kg~ huhhu. uiseh kak. gmbr akq tu malatop la~ kekekek.

Lovely Bella said...

bella pun amik cuti seminggu nak pi bercuti ngan family... heheh hoye!!! x sbrnyerr slmt berpose kak!

Nurul a.k.a Riko said...

Irah..
wahhh...besh giles cuti nko nie. 3 minggu beb...konpem raya sakan.

Aku kalo cuti 3 minggu..tak tahulah cam maner rupa atas meja aku...sure mcm2 menda ada atas meja.

Janna...
Nko boss...mmg sgt besh. Aku rasa..nko jgn cuti lamer2...nanti tak masyuk pulak...aku doakan moga nko bukak bakery lepas nie. Amin.


Nur...
Wahh....beshnyer...cuti panjang ler tu. Furghhhh....aku tumpang sonok ajer tgk org dok cuti panjang2 nie.

Kem salam kat Kak La...bulih..(p/s: Kak La pregnant skrg nie).

Leha...
Wah..cuti lamer tu. 2 minggu. Beshnyer!

Maner ada gambo akak meletop...comot adalah.

Bella..
Selamat berposer.

Nk bercuti ke maner tu? Beshnyer.