Sunday, August 15, 2010

Jom kita gi bakeri (library)....

Hari2 Cha tanya aku...biler kita nk gi bakeri Ibu? Ha..? Bakeri?....Ohhhh rupanyer nk gi library. I see. Cha pelat sikit kalo nak sebut library nie...sure sekali dgr mcm nk gi bakeri ajer. Tu pun sib baik bakeri....ada masa aku dgr mcm nk gi bateri ajer.



Kakak pulak mmg suka gi sini cz dia nak menambah lagi bilangan buku yg dia baca utk masuk dlm buku NILAM dia. Alhamdulillah...utk tahun nie ajer Kakak dah baca 236 buah buku...well done Kakak....u're my Best Kakak!. Kena kasik galakkan kat budak2 nie baca buku coz yg penting...MINAT....tu yg kita as a parents kena dorong mereka....kan..kan..kan.



Sebelah kanan buku NILAM...sebelah kiri buku cerita....layannnnnnn.


Ibu dia dtg sini....baca surat kabor ajer.



Inilah buku favourite Cha. Buku nie bertanda R...so mmg Cha tak bulih pinjam buku nie bawak balik.



Cha suka buku pincess nie lah ibu...fuyooo siap berdiri lagik...



Ishhhhh...tonggenglah ..susah nk tgk gambo dlm buku nie.



Last2...aku tgk Cha dah duk kat lantai..nie kut position yg dia rasa BEST..he..he.he.



Kakak pun nk join sekali tgk buku pincess yg Cha suka nie...


Selepas menghabiskan masa dlm 2 jam kat Library Kanak2 KL..we all pun berangkat pulang. Kali nie Cha a bit hampa cz sumer buku yg dia nk pinjam...ada tanda R....meaning hanya bulih di baca kat library sahaja....siyan Cha. Biler dia bawak buku yg dia suka gi counter...kunon nk pinjam...abang kat library kata....'tak bulih ler dik...buku R nie tak leh pinjam'.


So Cha...every time nampak huruf R nie...dia dok bising kat aku..."Ibu...manyak buku R lah...."...iyerlah....dah Cha pegi kat rak tmpt sumer buku R...cuba pegi kat rak lain...sure ada punya...tp tak secantik buku kat rak R...he.he..he..he.. Aku rasa R nie utk Reference ajer...utk Rujukan...maklumlah buku2 R nie sumer jenis hard cover...kaler pun meriah gitukkk..mmg menarik minat budak2 nak membelek2 buku tsbt.

Tak per Cha....lagik 2 minggu kita dtg bakeri oppppsie...library yer sayang! Jom balik...



Susu time....



Kusyuk betul Kakak baca....


So pada parents yg tak tahu nak bawak anak2 ke mana pada hari Sabtu..apa kata kita gi Perpustakaan Kanak2 Kuala Lumpur yg terletak b'hampiran Royal Selangor Club...kalo tak tahu kat maner...betul2 kat tepi Dataran Merdeka.

7 comments:

~fisha~ said...

la...tomeynye...

Anonymous said...

Wow! Kakak dah baca 200+ buku dah for this year eh? Caya lah!!

Anonymous said...

Cik anon kat atas tu aku la hehehe. Komen guna bb aku ni x keluar plak yg tpt isik nama tu hehehe

Anonymous said...

Cik anon kat atas tu aku la hehehe. Komen guna bb aku ni x keluar plak yg tpt isik nama tu hehehe

-sherry-

Nurul a.k.a Riko said...

fisha..
mekacih...

Sherry...
Nko nie lawaklah...aku ingatkan saperlah cik anon nie.

thanks auntie sherry - fm kakak.

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

chumel nya~ bagus2. kecik2 dha rajin baca buku. nnty leh la kak buat library kecik kat umah~ hehehe.

Nurul a.k.a Riko said...

Syazlea...
Insyaallah mmg ada perancangan nk wat mini library.