Saturday, August 21, 2010

Jom Shopping Raya dgn Kakak & Cha

As promised ...pagi tadi we all gi shopping raya for Kakak & Cha. Mula2 nak mcm nak cancelled since Kakak is not well...Cha pun samer...TAPI sebab dah janji...w/pun mula2 nk postpone ke hari lain, tp Kakak insist nk gi hari nie gak.


Kakak tgh pilih suar jeans...



Aksi Cha masa kat fitting room

Ibu! Saya suka yg nie...

This year, Kakak nk pilih bj dia sendiri. Aku prefer Kakak amik long sleeve tp since dia dah berkonan dgn t-shirt kaler putih, so ibu dia sorang nie ikut ajer. Then ibu dia dok pilih suar jeans utk matching dgn t-shirt putih tadi. Beres....bj raya kakak dah settle. Utk Cha...since dah manyak kaler pink dlm her wordrobe ...kali nie aku amik kaler t-shirt navy blue & legging kaler kelabu yg ada bling2 heart shape. Utk dress, Cha nak polkadots....wah anak dara Ibu sorang nie dah pandai pilih polkadots yer.


Cha suh aku amik gambo dia dgn patung nie...dia ckp kat aku....dia nak kahwin...tgk jari Cha kat maner? (siap pegang jari patung tu lagik...he..he..he..)


Cha & Ibu dia dok sibuk pilih hair clips

Tiba2...aku rasa cam tak cukup pulak bj Kakak nie...tak kan sepasang ajer kut. Cha ada 2 pasang bj raya. Ingatkan cam nak beli skirt utk Kakak & cardigan ker...nantilah ibu dia belikan utk Kakak. Hari nie...sumer di taja oleh Ilham...so ibu dia tak leh ckp manyak. He..he..he.. Insyaallah..




Kakak punya


Cha punya

So tadi, Kakak mintak nak beli sling bag....so singgah kat Miss Whatever beli sling bag utk Kakak. Hair clips & getah rambut utk Cha...pun aku beli kat Miss Whatever. Utk shoes pulak just Barbie shoes ajer yg derang suka. Since derang yg nak pakai shoes tu...so inilah hasil rembatan kasut pagi tadi spt gambo kat atas.

"Ibu...Cha penatlah"!

Sebelum balik, Cha nak makan eskem. Siyan pulak tgk Cha...so singgah kejap kat BR. Sempatlah ibu dia duduk utk melepaskan lenguh di kaki sebelum balik.


11 comments:

shima said...

pandai nk milih ek..msti penin kepala kan layan hehe

ZACK ENTRY said...

wow dah shopping..=)


latest entry Resepi Tepung Pelita

Nurul a.k.a Riko said...

Li..
mmg fening kepala ibu dia..especially Cha. Masa nk pilih bj gown utk dia..sumer dia tak suka..dia nak yg polkadots gak...hemmmm...layan ajerlah.

Zack..
He...he...shopping utk anak2 dah..utk ibu dia ajer yg belum lagik.

mummysyafie said...

aku tak beli lagi kasut n jeand tuk abang n wawan. fokus kat baju je dulu...boys senang sikit..beli jeand selai dua dah cukup..hihihi...

abang pun dah macam kakak..main pilih sendiri. wawan aku kena pilih riko..kalau bagi dier pilih..mau nya diamik kaler pink.

ayin~weeweet said...

praktis jadi model nih hehehe

Nurul a.k.a Riko said...

Irah...
Wawan suka warna pink...leh geng samer Kakak & Cha.

Mcm kawan aku...Kelly..anak dia yg boi boi pun suka warna pink. Siap beli dvd Hello Kitty lagik...t-shirt pun warna pink...cute ajer kan.

Ayin..
ha..ha..ha..Cha mmg suka tgk cermin...nampak ajer cermin...dia suka posing kalahkan model ajer..he..he.he..

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

ish3. nie mesti bnyak ragam kan~ nak pilih tu dan nie. hehe. chantek2 baju kakak dan cha tu~ hehhe.

Nurul a.k.a Riko said...

Leha...
Mmg manyak ragam..especially Cha. Time dia mood nan ado...langsung dia tak mo cuba baju. Kenalah pujuk dia...then biler mood dia dah ok balik..baru bulih dia try baju.

Hemmmm..kalo tak...nak bukak baju pun dia tak mo. Biasalah..karenah budak2 kan...cengginilah.

Kimie Hashim said...

comel cha..sebaya ngan adik kimie..hehe..

:: iManja :: said...

wah beshnyer melayan anak dara bershopping...mesti fenin kan...amboi ibu..pinky lagi...

Nurul a.k.a Riko said...

Kimie...
Nak tgk gambo adik Kimie bulih? Boy ker Gurl?..mesti cute kan.

Sue..
Ha..ha..ha...ibu dia sorang nie..mmg tak bulih blah dgn pink dia nie.