Tuesday, August 03, 2010

Aku EL

Wahhhh..tajuk. He.he..he..actually tak tahu nk tulih tajuk aper...everytime kalo aku ada new entry nie...fening gak nk tulis tajuk aper.....since hari nie... aku EL cz Cha demam..so entry aku kali nie nie bertajuk Aku EL...


Cha suh aku amik gambo dia tutup mata

Siyan my little darling....speedy recovery yer sayang!

Petang semalam, masa aku nk amik Cha kat rumah mak....Cha tgh tidor. Siyan dia. Patutlah tak nampak kelibat Cha main di halaman rumah mak. Sedih pulak aku tgk Cha...mak kata dia baru bagi ubat demam kat Cha...peh tu Cha ckp dia nk tido. Pegang badan Cha..mmg panas. Sedihnyer aku time tu...Kakak pun sedih gak...tgk Cha tido. Biler aku nk dukung dia...Cha bangun....terus tanya...'maner ibu...maner ibu'? Lagik sedih aku....huwaaaaa.

Pagi tadi, badan Cha masih panas lagik. Lepas kasik ubat demam Ibuprofen...baru nampak OK. Peh tu..dia mintak aku urut kaki dia & temankan dia. Tak kasik aku wat keja rumah....so pagi tadi mmg dok tgk cartoon ajerlah aku dgn Cha. Bulat mata Cha tgk cartoon..tu belum lagik dia nk tgk dvd Cinderella....entah bilerlah dia nk tido.

Nottik ibu dia sorang nie...aku ckp kat Cha...ibu dia nk tgk Vampire Diaries. Cha angguk kepala...wah...sporting pulak Cha hari nie...may be dia pun dah buhsan kut tgk cartooon. So sempatlah aku tgk Vampire Diaries episode 1 & 2...sambil2 lipat kain...sambil2 tu jugaklah dok urut kaki Cha. Sedar tak sedar....Cha dah tido. Lega hati aku biler Cha tido...at least dia bulih rehat....kalo tak...siyan aku tgk mata dia....mcm kena paksa ajer tgk tv.

Alhamdulillah...petang tadi panas kat badan Cha dah kurang sikit. Sonok betul dia biler aku ckp 'Cha dah tak demam"..he..he..he... Aku ingat...kalo esok dia demam lagik mmg kena bawak dia jumpa Dr Shana. Kena kasik antibiotic Augmentin kut....tp hopefully not ler...kalo kena put on antibiotic haruslah lepas tu kena kasik Cha minom Yakult or Vitagen utk kasik balik bacteria yg hilang lepas makan antibiotic.

p/s: Semalam t'serempak dgn my neighbour yg baru balik dari masjid. Cha yg tengah demam..sempat tanya kat aku..."ibu...tu Imam Muda ker?".....Terus aku tersenyum....Cha skrg nie kalo tgk saper2 yg pakai lebai...dia akan ckp..."Imam Muda"...tu belum balik kg. aku lagik...kalo tgk my dad pakai lebai...harus kut dia ckp...my dad salah sorang Imam Muda...he..he..he..kuat betul penangan Imam Muda nie.

7 comments:

:: iManja :: said...

ala ciannyer kat cha...cepat sembuh ye sayang

sherry said...

aku pun dah 2 hari EL..
jaga anak2 sakit..
end up.. aku pun sakit.. huhuhuhu

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

Alhamdulillah...cha dah sihat... :)

mummysyafie said...

get well soon cha..

Nurul a.k.a Riko said...

Sue..
thanks yer. Alhamdulillah Cha dah getting much..much better. Syukur. Amin.

Sherry..
Siyan nko...aku pulak, aku yg demam dulu...peh tu jangkit kat Ilham & Cha. Sib baik ..Kakak x demam..kalo tak..mahu kut aku amik EL lagik lepas nie.

Janna...
Tu lar...mmg lega & bersyukur sgt Cha dah sihat. Seronok tgk dia makan nasik bertambah jap tadi.

Che Ta said...

dunno la nowadays mmg budak2 ramai demam.. pastu lama lak tu
dah mcm2 kuman agaknye kat donia ni
aisyah hari tu pun kena antibiotik thru drip, sebab yg oral punya lambat baik..
kesian tgk kena cucuk..

Nurul a.k.a Riko said...

che ta..
betul tu. Peh tu..bukan setakat budak2 ajer...bapak budak pun demam...lambat nooo baiknyer.