Wednesday, September 26, 2012

Adam dan Hawa - Episod 18 (part 3)

Mama memarahi Am dengan meminta supaya Am melepaskan Ain jika dah tak suka kepada Ain.  Mama marah kepada Am sebab nampak Am mesra dgn Dee...dan menyuruh Am kahwin dgn Dee saja.

Tambah Mama.."Ain manusia biasa yg perlukan kasih sayang"

Am bingkas jawap "Am pun samer jugak...Am dah cuba kan...Mama pun nampak dia tengking Am depan org ramai...Am tak penting dlm hidup dia Ma...dia tak memahami Am langsung.  Entah2 ada buah hati kat situ...kita tak tahu kan...Mcm nie la Ma....okey...kalo Ain tak ada minta apa2...kita biarkan...Lagipun bukan bersalah kalo Am nak kawin 2, 3 or 4...

Mama tanya dengan saper ? denga Dee?
 
"Dgn siapa2lah yg sanggup bermadu...ujar Am


  " Seorang isteri tempat dia di sisi suami..ada Ain buat mcm tu? tak kan...tp Dee sanggup"

Johan bertanya pasal surat nikah....tu ada?...
Surat nikah? Johan..Ain tak nak dgr nama dia...come on..."Ain dah mula marah



Ain...please dengar dulu Ain...Johan nak tanya apa yg Am lafazkan masa akad nikah.  Balas Ain...dia tak sedar dan dia tak tahu.

Quote Johan:  Kalo lelaki itu meninggalkan isteri selama 4 bulan hijrah berturut2...sengaja atau pun tak..you boleh buat report tu Ain...sebaik sahaja di sabitkan kesalahan...boleh jatuh talak Qul"


Ain terkejut mendengar apa yg Johan perkatakan tu.

Maknanya..."aku dah tak ada apa2 dengan Am"


 

5 comments:

~aYu~ said...

fuhh... suka baca update citer ni..

Nur a.k.a admansyah said...

babe. tq for this slot! mmg aku tk tgk mlm td... tido awal. Mlm ni aku cover 2 ep-lahhh

I LIKE!!!

Nurul a.k.a Riko said...

~aYu~

terima kasih ayu...moga ayu terhibur tatkala membaca citer nie.

Nurul a.k.a Riko said...

My BFF...

U're most welcome babe. Aku happy bila tulis citer adam & hawa nie. Hilang masalah aku kejap.

cempaka@rohani said...

lagi satu bagus citer ni, tak de makeup beriya-riya.. ain lawa jer.. make up naturel jer.. tul tak ahkak nurul..