Saturday, September 08, 2012

Bila anak kembar yg tak samer tahun.....

Macam inilah bila ada 2 org anak perempuan....yg lahir tak sama tahun...so setiap kali birthday salah sorang....mesti yg sorang lagik akan dapat hadiah. Kalo boleh..tak nak salah sorang yg berkecil hati...so mmg trend nie dari dulu dah di amalkan oleh family ahkak...tapi kalo fikir long term kan.....agak2nyer....sampai age bila akan derang berdua nie dapat berkongsi hadiah kan....hemmmmmmmm.


Okeylah...hari nie agak luar biasa sikit, cz hari nie abah derang nak kasik besday gift in advanced utk birthday Kakak....isnin depan...(read: hadiah kakak from ibu...hari isnin baru boleh buka occcay). Ahkak tak tahu pun...hari nie nak gi klcc...kalo ibu tahu kan...tak payahlah ibu gi klcc pada hari khamis yg lepas...tapi tak perlah...kalo beli hari nie...kira macam tak suprise pulak kan...(read: kakak excited sangat nak bukak besday present from ibu dia...). 


Sampai ke klcc...terus ajer gi kedai Miss What Ever...then masuk situ tak ada satu pun menda yg menarik hati Kakak. Then masuk pulak ke kedai Girls....wahhhh..kalo dah derang masuk situ...mmglah sumer menda derang nak beli. Abah dah bagi tahu awal2...nak beli hadiah bag sekolah utk tahun hadapan dan jugak pensil case...so Kakak & Cha boleh pilih bag sekolah mana yg derang suka. Ibu dia pulak...hanya jadik tukang amik gambo jer hehehhee...dan jugak imej consultant utk derang berdua...


Ibu...yg nie okey? Pink lagik???? amik kaler lain ler kakak.....
Anak ibu sorang nie...macam biasalah...sokmo nak kaler PINK. Ibu dia dah naik muntah pink cz tengok mostly bag sekolah kakak mmg sepupu sepapat mmg kaler PINK.  Kakak...silalah amik kaler lain....ibu merayu nie..hehhehehe (idoklah sampai macam tu).  Dgn skrip kata lain...."amiklah kaler hitam ker ...at least kalo kotor...tak adalah nampak sangat"...sib baik ada perunding imej kat dlm kedai tu kan...ehemmm...ehemmm ibu dia lah saper lagi.

Haaaa....kan ker cantek warna hitam nie....

Adik dia pulak...next year dah masuk standard 1.  Alhamdulillah...dapat sama sek dgn Kakak dia jugak.  So...Cha mmg excited nak pilih bag sekolah yg dia suka.  Langsung dia tak follow cakap image consultant yg sedia berkhidmat utk dia...habis dia buang mentah2....bag sekolah di bawah inilah pojaan hati Cha.  

Beg sekolah pilihan Cha.

Ibu! Cha nak yg ini jugak.....

Balik rumah...masing2 dok belek beg sekolah utk tahun hadapan.  Giler kentang...kena tunggu beberapa bulan jer lagik baru boleh rasmi.  Sabar yer....boleh sabar ker nie...heheheee.....
Hadiah hari jadi utk Kakak dan jugak utk Cha

Sebelum balik...sempat lagik tuuu amik gambo hehehee.....

5 comments:

mama sara nur said...

assalam Nurul
tq ye sudi singgah
ooo ye happy besday to kakak jg ye
best dpt hadiah beg tu, ank dara akak pun sama sibuk ajak ke klcc utk cari hadiahnya yg blm dibeli he he
tempat feberet dia kat girls tu

Nurul a.k.a Riko said...

mama sara nur...

wssalam...
Samerlah dgn anak dara ahkak jugak....suka betul gi kedai Girls.

Biasalah...gegurls sokmo suka gi sini kan. Dari jauh...dah nampak kaler pink hehehe...

cindyrina said...

hohoh..bestnye diaorang adik beradik sebaya tapi bukan kembar...tapi..mak dia letih la kan melayan...visiting you!!!

farra8979 said...

so cute la dua beradik ni... ^^

Nurul a.k.a Riko said...

Hi Princess Cindy Rina...

Ha'a..true indeed..mmg fening ibu derang nie...kalo gi supermarket ..sure suara ibu derang berdua kedengaran cz derang nie suka mengusik di antara satu sama lain.

thanks again drop by at my blog.


farra8979...

Cute ker....Tima kasih yer. Errrr....ibu derang nie tak cute ker...*acah jer*