Wednesday, September 19, 2012

Sinopsis Adam dan Hawa - Episode 14 (part 3)

Sejurus tiba ke bumi kangaroo...Ain mengucapkan syukur Alhamdulillah...dan memanjatkan doa ..

Ya Allah ! semoga dia diberikan kekuatan utk dia melalui susah dan senangnya dia di sini.  Ain ingin buktikan kepada mereka semua bahawa kejujuran dan keihklasan aku ini ada kebenarannya.  Dan kalo betul...akhirnya aku nekad berada di sini utk melupakan segalanya. Aku percaya masih ada harapan utk aku terus maju...Insyaallah...(read: suka dgn skrip Ain nie....!)


 



 Excuse me!...hemmmm...nie lah Johan....

Ain & Azie berjumpa dgn Johan di airport. Johan mempelawa Ain & Azie utk makan dulu tp Ain ingat nak terus ke university sahaja...tp Johan cepat2 memberitahu bahawa pendaftaran esok...dan terus mengofferkan diri utk hantar mereka berdua ke apartment selepas itu.




 Ain & Azie seronok bila buat pertama kalinya menjejaki ke apartment mereka



Azie nie mmg nampak gerdix banyak...(read: bukan sikit uolllss...)..siap ajak si Johan nie utk dinner sama2...walaupun...Ain macam tak berapa setuju dgn idea kawan dia sorang nie...may be Ain kata Johan nak rehat ker apa ker....


 Malam nie...I should be free..i see u guyss tonite



 Sayalah Adam mak cik....(read: mak cik??? ehhh...bukan suppose kena panggil mak ker...kena piat telinga nie...)




4 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

Sampai part3 dlm satu mlm? fuhhh... hebat novelis aku nih! hihihi

Keep it up dear! ko memberi nafas baru pd yg x sempat nk tgk or org mcm aku! (aku akn simpan 2-3 ep utk tgk sekaligus sbb satu ep jer X PUAS!!!) poyo kn...?

Nurul a.k.a Riko said...

My Bff...

Mana ada novelis hehehe..tukang tulis sinopsis jer.

Entahlah...aku suka pada Nadiya Nisaa nie..then at the same time..aku bengang gak bila ramai yg suka bandingkan dia nie...(read: nak jer cakap...mcmlah derang tu lawo sangat2 kan...hehhehe)

True indeed...cantik nie subjektif..tapi bagi aku...watak Ain nie mmg kena sangat dgn Nadiya Nisaa nie...so aku nak support sebagai sokongan moral kat dia..aku tulis sinopsis Adam & Hawa khas dedicated for her...kalo aku rindu..or nak tgk dia...aku leh masuk blog aku sendiri.

Poyo? tak adalah...mcm aku kan...aku suka tgk drama Adam & Hawa nie...mcm tak jemu2 jer.

Tak sabar nak tunggu scene kat Mekah...bila Adam & Ain dipertemu kan kat sana...cepatlah episode tu.

mama sara nur said...

ooo begitu ceritanya he he best jugak ekk tp akak x leh layan citer yg best ni hu hu

Nurul a.k.a Riko said...

Mama Sara Nur...

Citer nie besh...baca novel pun besh..tengok drama nie lagiklah sangat2 besh.

Naper x leh layan?...tak per lah...leh layan kat blog ahkak kan hehehe.