Wednesday, September 12, 2012

Besday celebration @ The Apartment

Masa kakak punya besday last Monday, besday gurl nak celebrate kat The Curve. Then besday gurl kata dia nak makan Pavlova @ Serai kat The Empire, Subang. OMG! Cam maner kata nak gi The Curve...peh tu nak gi The Empire pulak...huwaaaaa...mmg tak boleh ler my dear Kakak...u've to choose either go to The Curve or The Empire?   Finally, kakak decided nak gi The Curve...cz lepas tu boleh gi Ikea sekali. hehehe.

Bila sampai kat The Curve, tanya kakak nak makan apa for lunch?  Kakak kata KFC...okeylah...KFC pun okey jugak...rasanyer kat sebelah Tesco tu ada kfc kan...entahlah tak sure pulak.  Then kakak kata rasa mcm nak makan M'cdee...(read: last year masa besday kakak pun makan kat M'cdee gak...) Okeylah...jom gi Macdonald...

Sampai dah kat Mcdee....kakak kata...errrmmmm...macam nak gi ke tempat lainlah ibu. Sebab? Kakak dah rambang mata...dia pun tak tahu nak makan kat mana.  Ibu dia cakap...tak per...kita jalan2 dulu kat sini...kalo ada tempat yg kakak suka...just bagitau ibu. Nampak ajer The Chicken Rice Shop...then Kakak kata...kita makan kat sinilah ibu.. Jommmmm.

Muka Cha pulak monyok cz dia nak makan sushi...cz nx to The Chicken Rice Shop ada restoran Sakae Sushi...hari nie..Kakak yg kena choose tempat cz besday kakak hari nie. Cha dah tarik muka masam.....Spontaneous jer Cha kata..."okkeyyy 1 Nov kita makan sushi kat sini pulak."...ehhh tiba2 jer sebut 1 nov...bukan next month Oct ker?....tak perlah....ada 2 bulan lagik...nanti kita makan sini...yer.

Lepas makan...we all gi Ikea.  Lamer giller kitorang kat sana. Then sebelum balik...Kakak nak makan pavlova.  Jalan..jalan...kat the curve jumpa satu restoran...bila masuk dalam kedai nie...ada jual Pavlova ...so let the pics do the talking yer.  Finally...sumer yg besday gurl hajati...alhamdullillah... dapat ibu dia penuhi..itu pun dgn izin Allah.

Thanks ibu....sedapnyer pavlova!

Ibu dia order Red Valve Cake...mabeles!

Besday gurl...happynyer dia...hehehhe


Amik gambo bertiga

Sempat tu balas message her frens yg wish her besday
 



Cha suka eskem...yummilicious!

Cha bz colouring...

  






5 comments:

Cho Zila said...

best nyer dapat tunaikan impiannyerkan.. sedap yerk pavlova@ seraitu. tak nah cuba.. nanti leh ler empiretu selalu gak pergi..
rajinnyer dia meng"kaler".. nak makanpun sempat lagi.. baguihnyer.. anak akak tak pernah sefokus itu...

Kakzakie said...

Bila dah dapat tunaikan hajat anak kita sebagai ibu memang lega dan harapnya sama dgn anak-anak yg lain juga..

Adik tunggulah 1st Nov. ye...

Nurul a.k.a Riko said...

Cho Zila...

Kakak nie "sweet tooth sikit"...ibu dia tak berapa sangat...tapi layan gak ler..

Cha part mewarna nie dia mmg suka...dia penyabar sikit dari Kakak...hehehe.


KakZakie...

Ha'a...betul tu. Lega sesangat. Si Cha pulak...kena tunggu lambat lagik...sempatlah ibu dia simpan duit sikit2..hehhehe.

| SUE | said...

Hepy belated besday kakak!
Sweet sgt kakak pakai tudung camtu..

Nurul a.k.a Riko said...

Sue...

Ibu dia prefer Kakak pakai tudung syria yg simple mcm tu...

ada gak Kakak nak pakai tudung lilit mcm trend skrg nie...tapi ibu tak kasik....sebab tak sesuai dgn age Kakak lagik.