Tuesday, September 18, 2012

Sinopsis Adam Dan Hawa - Episode 13 (part 3)

Scene seterusnyer menyaksikan Ain sedang mengajar Eja & Suria masak cucur goreng kat dapur. Riuh rendah dapur tu dibuatnyer...sambil di perhatikan oleh emak Ain sambil tersenyum.

  




 Tiba2 telefon berdering...rasanya Mama Am yg menelefon emak Ain.  Sempat gak emak Ain bertanya Am macam mana.



  Ain selesai sembahyang...manisnyer kalo dia pakai tudungkan....


 "Ain nak tinggalkan mak jugak ker?...


 Quote emak ain:  "Ain kan ker dah janji dulu dgn emak..Ain nak belajar kat sini ajer..nak jaga adik2"




 Ain menerangkan yg dia dah cuba tapi sekuat ain cuba buang perasaan tu..semakin kuat perasaan benci tu.  Ain nak ubah kehidupan kita sekeluarga.



 Ain meminta restu emaknya...walaupun emaknyer mengharapkan Ain dapat mengubah fikirannya.


Okeylah...jom saksikan riak dan emosi wajah Ain semasa Ain menziarahi kubur arwah ayahnya.

(read: ahkak nak tulis luahan Ain semasa nie...tapi ahkak tak jiwang tawwww....ahkak pun tak tahu kenapa ahkak suka tulis ayat2 yg bagi ahkak cukup puitis....just utk mengambarkan apa yg di luahkan oleh Ain semasa nie....kerana ahkak tahu...pada sesaper yg tak tgk drama nie kat 134...mmg tak tahu cam maner citer nie...walaupun...ada yg boleh tgk online...tapi tak semua yg dapat berkesempatan nk tgk online nie..kan..kan  ...)



Ayah....
Sekarang nie anak ayah sedang di uji...
Ain tak tahu sama ada Ain kuat atau tak...
Tapi Insyaallah...Ain akan pegang janji Ain pada Ayah...
Ain nak ubah keluarga kita kan...

Ayah....Ain minta maaf...Ain kena tangkap basah...
tapi bukan salah Ain...Ain tak salah...
Skrg nie Ain dapat sambung belajar..tp kat luar negara
Ain nak sangat pergi sana
Ain nak cuba buang semua segala hitam Ain
tapi emak berat sgt nak izinkan Ain pergi jauh
tapi kalo Ain terus tinggal kat sini
Ain tak kuat Ayah....
Ain ker kena kuat ....utk terus berjuang utk kita
Ain minta...ayah restukan permergian Ain
Ain nak sgt belajar kat sana
walaupun dgn apa cara sekalipun
Ain nak capai cita2 Ain....



4 comments:

Crew Fathi said...

Umah wa x ada astro.. Huu... x dpt tgk da... hukhukhuk

Anonymous said...

thnks utk sinopsis.. sgt menyeluruh.. nanti buat episod seterusnya jgk ye.. tq=)

Anonymous said...

thnks utk sinopsis.. sgt menyeluruh.. nanti buat episod seterusnya jgk ye.. tq=)

Nurul a.k.a Riko said...

Crew Fathi...

hehehee...tgk online pun boleh..minat kat adam & hawa? ahkak dah addicted dgn drama nie.


cik Anon...

terima kasih cz sudi singgah kat blog ahkak tak seberapa nie.

Ahkak tengah konpius...nak buat sinopsis yg menyeluruh ker...or yg simple ajer..????

Ahkak tahu..ahkak bukan penulis yg hebat...cuma ahkak tak tahu kenapa ahkak senang dan suka buat sinopsis pasal drama Adam & Hawa nie...cuma ahkak tak tahu...sama ada org suka ker tak baca sinopsis ahkak nie.....utk episode 14..ahkak buat yg simple jer.