Tuesday, September 25, 2012

Adam Dan Hawa - Episode 18 (part 1)

Am makan tengah hari bersama emak mertua dan Eja. Sempat gak Eja bertanya kat Abang Am...."bila lagik Abang Am nak dtg sini lagik"

Abang Am ckp "itu pun kalo Abg Am ada cuti...nanti abang am datang lagiklah"

Secara spontan...Eja bertanya "walaupun Kak Ain tak ada kat sini...dan Kak Ain pun tak tahu yg Abang Am ada kat sini?"

Mak mencelah..."Eja...dah pandai tanggungjawab... mmg macam tu...tapi tak tahulah kalo abg am kamu tu tak kuasa nak layan Kakak kamu lagik ..tak tahu apa jadik pulak"


Terus ajer Am cakap..."janganlah cakap macam tu...kita doakan yg terbaik" (read: suker..suker..suker)

Eja sempat bertanya...sama ada Abang Am jadik tak hantar dia ke sekolah? Terus jer abang am kata.. "nanti   abang am amik bag dulu"

Terus jer mak bulatkan mata...mcm tak setuju bila Eja buat abang am macam tu.

Selepas makan...Am masuk ke bilik Ain.  Terus dia membuka laci dan mengambil diari Ain utk di bawa bersama ke KL nanti.

 
 Am amik diari hijau dlm laci bilik Ain.....

 

"Am...pinjam diari nie sekejap jer ...nanti ABANG pulangkan...bulih kan.... kalo..abang panggil Abang ..." hehehehehe (read: suker tgk reaksi Am masa scene nie...mcm malu2 jer )

Sebelum Am balik ke KL....mak siap bekalkan lauk pauk utk diberikan kepada family Am. Usik Am kepada mak.."kalo Am duduk sini lama2 mak...bulih jadik gemuk..." sambil di iyakan oleh Eja..."ha'alah mak...kalo Abang Am makan..banyak2...jadik gemuk mcm mana...Kak Ain tak suka"

Iyer eh? hehehe...mak mcm percaya jer ckp Eja tu...cute!

 
 "Mak....boleh tak kalo Am nak dtg ke sini lagik " Am minta izin dari mak

 "Eh Am,...nie kan rumah Am jugak.  Datanglah selalu nak..jenguk2 Mak kat sini.." mak memberi green light...hehehe.

Sebelum balik...Am sempat menghulurkan duit belanja utk mak & adik2.  (read: Bagusnyer dia...10 markah utk Am nie kan.)

 *then ada scene gurau senda di antara Ain & Azie di ruang tamu apartment....biasalah...Azie menyakat Ain tentang Johan*



Semasa menunggu Johan di tepi pantai....Ain melihat ada couple nie so romantis...berpegang tangan dan berpelukan di taman.

Johan sempat usik Ain dgn berkata " kenapa nie Ain...teringin nak macam tu yer"

Ain balas..."semua org teringin kan".....

Dengan nada perli...Johan berkata " Dia jer...yg jual mahal"

Terus riak wajah Ain bertukar secara tiba2.

Ngelabah jap Johan (read: padan muka).....terus jer dia kata " Ain...I'm sorry....I did not meant to...

Pantas di jawab oleh Ain..."its okey"

Ain cakap lagi...."semua orang nak rasa berpasangan...nak saling sayang menyayangi...sentiasa ada masa susah & senang...nak share problem kita sama2....tapi Ain tak boleh..."sedihnya nada Ain masa nie.

"Tapi Ain tak boleh...pergi jauh dgn hubugan yg semua orang harap2kan.  Ain teringin...sekurang2 nyer Johan dah pernah rasa semua tu. Ain tak pernah dan Ain tak boleh berada dlm keadaan mcm tu" ujar Ain sedih.



"Lelaki yg Johan nampak hari tu...dia suami Ain "jujur pegakuan keluar dari mulut Ain kepada Johan

Ain juga meminta supaya Johan merahsiakan pertemuan antara dia dgn Am daripada di ketahui oleh Azie...rakan serumahnya.

Ain juga meluahkan rahsia yg selama nie yg tersimpan rapi di dlm dirinya kepada Johan dan meminta Johan supaya tidak bercerita lagik pasal hal ini lagik.

Johan mengharapkan supaya dia dan Ain masih terus berkawan selepas ini.

....to be continued in part 2...





3 comments:

Azian Elias said...

salam kenal..

Nurul a.k.a Riko said...

Azian Elias...

Wsalam. Salam perkenalan dari ahakak dan ahkak nak ucap terima kasih cz sudi singgah kat blog ahkak...yg tak seberapa nie.

cempaka@rohani said...

saya pun suker scene am pinjam diari ain... comey jer.. hahahahahaha...