Tuesday, September 18, 2012

Sinopsis Adam Dan Hawa - Episode 13 (part 2)


Ain ...she is so pretty...mcm Angelina Jolie....u're so sweet Nadiya Nisaa!

Ain duduk termangu di atas tangga rumahnya. Eja datang secara tiba2  dan kejutkan Kakak yg sedang mengelamun. Eja memberitahu bahawa terdapat bungkusan utk Kakak dari Kuala Lumpur.


Ain membuka bungkusan hadiah nie....jeng..jeng...jeng....



Sudah semestinyer hadiah tu adalah...."Cik Ted"....kesian nko...nko pulak jadik mangsa...kata Ain bersahaja.
 




Eja masuk ke bilik Ain....lalu memuji Cik Ted..."Amboiiii...comeynyer...saper yg bagi tu...!"...lalu meneka yg pemberian Cik Ted adalah dari suami kakaknya. Tiba2 muka Ain berubah.

Eja menerangkan yg Eja tak sabar nak berjumpa dgn Abang Am.  Sambil megusik...Eja juga memberitahu bahawa hatinya kuat mengatakan bahawa Abang Am sayang kepada Kakak. Eja juga dgn secara spontan memberitahu Kakak...bahawa Kakaknya juga sayang kepada Abang Am...cuma marah Kakak cuma marah ajer yg tak abis lagik...hehheheee



Hemmm....terasa mcm nak ada Cik Ted jugaklah.....*mood gerdix* hehehhee...




Budak2 kampung cuba memperli Ain...ketika Ain keluar berjalan2 bersama2 Eja & Suria.




Ain merasa sedih bila mengingatkan kembali scene di perli oleh budak2 nakal di kampungnya. 




Cuba mententramkan hatinya dgn memeluk Cik Ted....





Am sedang menikmati breakfast bersama dgn mamanya.  Semasa scene nie..mamanya menggunakan kesempatan utk bertanya hal Ain kepada Am. Biar segala kekusutan terurai.


I am sorry Ma...ada org yg aniaya Am...

Mama Am sedih terhadap anak lelaki tunggalnya itu kerana Am tidak bertanggung jawab. 

Am menjelaskan bahawa...."Bukan Am tak nak bertanggung jawab...tp Am di paksa kahwin.  Am kena ikutlah."

Mama Am bertanya lagik..."Kalo Am ada pendirian...kenapa Am tak tolak".  Kalo tak bersalah kenapa perlu aniaya anak orang.  Lepaskan anak budak macam tu ajer...mcm tak ada maruah.  Dah lah kena tangkap khalwat...batung hidung langsung tak nampak.

Kalo Am tak suka...lepaskan ajer Ain tu...dia pun nak bahagia ...jangan pentingkan diri sendiri tegas Mama Am lagik.



Am tunduk bila Mamanyer menasihatinya...(read: ada betul kata mama aku nie hehehee)


"Kak Ain ada surat...."teriak Suria dari bawah sambil memberi surat kepada Ain.



Ain membuka surat yg diterimanya dgn penuh kegembiraan


Mak...cepat Mak...Mak!!! Ain dapat sambung belajar.....Ain kegirangan menerima surat tawaran belajar ker Universiti Murdoch, Australia.

Ain memeluk emaknya tanpa Ain sedari...ibunya merasa sedih dgn berita yg baru di terima ini.


Wajah sedih seorang ibu...yg akan berpisah dgn anak kesayangannya...


Part 3 ...sambung esok yer...(read: esok ahkak keja...)

10 comments:

Anonymous said...

terubat rindu saya nak tgk cerita ni ...bila akak buat blog ni....

cepat betul akak update.

teruskan menulis

Cho Zila said...

rajin bebenoler ... memang mendalaminyer... akak dah tengok semalampun nak baca gak lagi.. dan lagi...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

K.atie lom pernag menonton citer ni lagikkkk..:)

Nur a.k.a admansyah said...

Aku pun tingin nk cik TED gaks! hahahaha...

Babe, ape kt ms ko tgh jiwang ni... ko tulis novel? alahh... citer je lah ape2 pun...

Nurul a.k.a Riko said...

Cik Anon...

Terima kasih. Moga terhibur dgn penulisan ahkak yg tak seberapa nie.

Ahkak suka pada lakonan Nadiya Nisaa nie...rasa terpanggil utk menulis sinopsis di dlm blog ahkak nie...semoga adik terhibur

Nurul a.k.a Riko said...

Cho Zila...

hehehe...dah angau dgn watak Ain nie. Rasanya..sebab Ain nie lah...ahkak sanggup buat sinopsis..cz suka..suka..suka sangat dgn watak Ain nie...especially di lakonkan oleh Nadiya Nisaa.

Lagipun..ahkak nak org luar kat sana...jgn bandingkan Ain nie..baca sinopsis dan moga sesiapa yg dtg blog ahkak akan terhibur dgn sinopsis Adam & Hawa nie.

Nurul a.k.a Riko said...

Kak Atie..

Iyer ker..kalo ada kelapangan..boleh jer baca sinopsis kat blog saya nie.

Saya dulu...tak pernah pun baca novel Adam & Hawa...lepas baca novel nie..hati terus meronta2 nak tengok kesudahan citer nie mcm mana.

Nurul a.k.a Riko said...

My BFF...

Aku tengah jiwang? Sabor ajerlah...cuma aku dah angau dgn watak Ain nie...aku suka dgn watak dia nie.

Weh..kalo aku tulis novel...ada ker saper nak baca hahahahha!

Nanti kalo aku jadik tulis novel...nko kena baca tawww novel aku tu nanti hehehehhe.

~aYu~ said...

tak dapat tgk sbb takde mustika HD.. :(

Nurul a.k.a Riko said...

Ayu...

kalo Ayu nak tgk online...boleh jer. Ada sorang reader blog ahkak..dia kasik link nie..www.dailymotion.com

cerita nie besh..rasanya...inilah drama melayu pertama yg ahkak tengok yg ahkak rasa begitu dekat dgn hati ahkak kerana heroinnya mmg pandai menjiwai watak Ain Hawani nie....rasanya tak ada pelakon lain yg boleh pegang watak Ain nie