Sunday, September 09, 2012

Drama Adam dan Hawa @ Astro 134

Am & Ain....

Nak jugak komen pasal drama adam & hawa nie kat astro 134. Mula2 tak layan sangat drama nie...cz ahkak jenis yg mmg konpem punya kalo tengok drama melayu yg manyak episode nie...susah nak tengok sampai abis....sedar2...ehhhh...dah abis yer drama tu. Okeylah...layan jerlah gambo2 yg ahkak amik kat tv...khas utk entry drama Adam & Hawa.  Gigih tu...nak buat entry pasal drama nie..hehehhe.

Sweet kan Ain nie....ayu jer

Since drama nie bersiaran di channel astro...mmg konpemlah akan banyak kali di ulang tayang...so dapatlah ahkak tengok drama nie..walaupun ada few episode yg kita ketinggaalan...dun worry....sure esok lusa...akan di ulang lagik hehehhee.

Scene romantis...heheheh


Secara jujur mmg tak minat sgt dgn hero drama nie. Watak Am or Adam...mmg cute...especially time dia nak ngorat Ain....adooiii....leh cayaq hehhehe...Romantis sangat...sangat...occayyy.  Kakak & Cha bukan kemain lagik..dok tersenyum simpul bila bab2 romantis... Since drama nie mmg sweet...boleh senyum sorang2.

Watak Kak Long dlm drama nie mmg tak kering gusi....

Heroin drama nie Nadia Nissa mmg bagus lakononnyer.....mmg cemerlang dan natural jer. Tak payahlah kita nak comparekan dia dgn hero dlm drama nie...cz bagi ahkak...Nadia Nissa mmg manis orangnyer...kurus keding ..kecik molek jer...(read: last year...ahkak pernah bumped into her at wangsa walk mall..).  Lagipun bersesuainlah dgn watak Ain dlm drama nie...seorang gadis kampung yg ayu & manis.  Cuba tengok gambo dia kat bawah nie....cantek jer dia nie.

Gambo Ain lagik...natural beauty


Kak Long with Ain


Selain dari jalan cerita yg menarik...mata ahkak pasti tertumpu pada rambut Ain nie...cantiknyer rambut dia. Rambut dia cantek...ada curly curly ..menarik dan tertarik dgn rambut Ain dalam drama nie.


Scene nie pun cute gak....

 
 Lagik satu kan....korang ada perasan tak? ker ahkak jer yg sorang perasan pasal ada satu watak dlm drama nie....Aikkkk? naper muka dia cam pelik jer dlm drama nie...sebab make-up tebal sangat ker apa? or sebab rambut hitam dia mcm keras kejung ker apa yer???

Teringat kembali artis nie pernah ada kontroversi dgn sorang lagik artis (read: mcm dah ruang gossip pulak). Rasanyer...bila tengok drama nie...si Nadia Nissa tu lagik lawo dari artis sorang tu.

 Nak citer lagik...Cha mmg suka pada drama nie. Paling rasa kelakar...bila ada part romantis ker apa...Cha tak nak tengok...cz dia kata...eeeiiii malu. Rasa kelakar pulak...bila Cha beraksi mcm tu. Mcm-mcm Cha nie.

 

9 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

byk tol scene yg ko snap! ni silap2 rakam video ker perrrr... HaHaHa

Btol bae, yg ptg lakonan mantap 2 pelakon & yg lain2 pun `membantu' termasuk si gediks A******A tu! Hmm... mmg pelik skit gaye die! suara die punnnn :-P

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam.Lom pernah tgk lg citer ni..baca novelnya ada lar :D

Nurul a.k.a Riko said...

My BFF...

Hehehe...mana ada nak rakam video weh hehhehe. Aku just snap jer cz drama nie sokmo di ulang tayang jer...silap2 aku pun boleh hapal skrip opppsssss.

Nurul a.k.a Riko said...

Wsalam Kak Atie...

Saya lum baca lagik novel dia...tapi biler tgk drama nie macam beshnyer...teringin gak nak beli novel adam & hawa lepas nie...org kata baca novel lagik besh kan.

NUR said...

agaknya camne ending tu ye.. suka jugak dekat abang aaron ni..

Nurul a.k.a Riko said...

NUR...

Itulah...tak tahu ending drama nie cam maner. Mmg bikin suspen hehehe.

Lamer nie nak nunggu ada 80 episodes.

~aYu~ said...

tak penah tgk.. dah baca novel dia tp jalan citer dia biasa jela. mungkin sbb ada Aaron Aziz tu yg wat citer ni menarik.

Kakzakie said...

Kakak tak ada astro so tak mengikutilah cerita. Mesti tak boleh tinggal bila mengikutinya kan

ieda asrieda is iA said...

1st of all..tq kak jd fwens..
hehe...sy pun suka tgk cite ni..even xde channel ni pun, sggup tgk on9..hehe...