Monday, September 10, 2012

Happy 11th Birthday Kakak!

Hari nie...seperti tahun2 yg lepas, ahkak cuti sempena besday Kakak yg jatuh pada 10 Sept every year. This year Kakak turns to 11th years old. Sib baik besday kakak....bulan Sept...bolehlah ibu dia sorang nie menabung dari awal tahun utk beli besday kakak spt yg kakak idamkan. 

Alhamdulillah....terima kasih ibu!

 Ibu nak kakak tahu yg kakak deserved utk hadiah nie dari Ibu. You're very caring Kakak towards Cha...then jugak u're adorable daughter, always tolong ibu kat dapur. Kakak mmg bestfriend ibu jugak. Nice to talking to u on everyday. Ibu suka dengar kakak citer pasal kawan2 kakak kat sekolah...walaupun kadang2 mcm 'iklan burung murai'...tapi ibu still tak jemu dgr bila kakak citer menda yg samer. Ibu risau....andai one day...kakak tak mahu berkongsi cerita dgn ibu....*tiba2 sebak pulak*



Kakak bukak sekarang yer.....tak sabarnyer...


Besday gurl nak bukak hadiah hari jadi....suspen ler tu...
Paling ibu suka, bila kakak citer ada boys minat Kakak...(read: kalo ahkak dulu...takut nak citer kat emak...) Muka kakak blushed time tu. Its okey. Itu normal. Cuma ibu tak nak kakak berkawan dgn boys sampai ke handphone. Mmg ibu tak benarkan. Insyaallah....one fine day time tu akan sampai jua. Alhamdulillah....ibu seronok dan ibu rasa lega bila Kakak sudi cerita macam2 dgn ibu....sebab ibu tahu...at this stage...mmg ibu kena tahu pasal kakak...everything ibu harus tahu.  Ibu tak nak ada rahsia antara kita.

Ibu tak tahu sama ada kakak perasan atau tidak.....since kakak standard 1 till now...soalan wajib ibu kat kakak..adalah......"hari nie kakak makan dgn saper masa rehat?"....Mmg soalan nie selalu ibu tanya kat kakak sebab ibu nak tahu your circle of friends. 

Ibu nak tahu dgn saper dgn kakak berkawan....sebab kalo kita nak cari kawan...mestilah cari sahabat yg baik.  Macam kita kalo berkwan dgn penjual minyak wangi...selepas itu kita pun akan wangi.  Mmg penting bila bab berkawan nie....ibu doakan moga kawan2 kakak mcm kawan2 ibu yg begitu ikhlas berkawan dgn ibu...Insyaallah

Ibu doakan moga Kakak akan jadik anak solehah di dunia & akhirat dan jugak ibu nak kakak jaga solat 5 waktu. Ingat tu yer.  Kena rajin baca buku sebab next year nak UPSR kan....insyaallah kalo Kakak rajin berusaha...Tuhan akak makbulkan doa ibu dan jugak doa kakak utk dapat 5A pada exam yg akan datang.

Ibu nak Kakak tahu...ibu sayang kakak dunia & akhirat.


Wah...dah rasmi petang tadi hehehee...

10 comments:

Granny Hani said...

sama baya dgn anak kakhani...hepi besdey girl...God bless you

Cikgu Ma said...

happy bzday kakak...=)

Cho Zila said...

tiba2 sebak lak akak bacanya... moga kakak akan menjadi kebanggaan ibu dan ayah dunia dan akhirat...

Nurul a.k.a Riko said...

Kak Hani..

Ha'a...Anis sebaya dgn anak saya Sofea...walaupun next year her UPSR...rasa mcm dah ada butterflies in my tummy hehehhe.

Cikgu Ma...
Terima kasih Cikgu Ma.

Cho Zila...
Insyaallah...terima kasih atas doa anda. Kita nie..sama2 ada 2 little princesses kan.

Norlida Mohd Nor said...

Happy Belated Bestday Sofeya..... Study smart for ur UPSR......Make ur mommy proud!!!

Lizzie Yasmin said...

oh ho... sporting nye ibu dia.. Sampai sekarang aku tak share kisah boys dengan mak aku.. huhuhu..

Anonymous said...

Selamat Hari Lahir...walaupun terlewat
Yang penting ingat pesan ibu yer...
Ingat...bukan hadiah tu yg penting tapi jadi lah anak-anak yang salih dan solehah....AMIN

Nur a.k.a admansyah said...

Mmg feeling N3 ko nie babe! taouching plak tur.... Aku yg sebak nie! huhu... hrp2 Sofea bc coretan ibunya nie!

Happy Birthday to Sofea... Moga jadi anak yg solehah & contoh yg baik utk Cha! Amin...

budak finance said...

Happy birthday to Sofea..
Moga menjadi anak yg cemerlang dunia & akhirat. amin.

Nurul a.k.a Riko said...

Ida...

Thanks. Insyaallah...amin.


Lizzie Yasmin...

Mmg kena sporting..sebab sebagai ibu..ahkak harus tahu cerita anak ahkak kat sekolah hehehe.


Cik Anon...

Terima kasih. Insyaallah. Amin


My BFF...

Touching ker...wahhhh terharu aku. Agaknyer bila kita type dgn hati yg ikhlas dan beremosi..tak sangka menda tu sampai pada org yg membacanyer...thanks again.


Budak finance....

Thanks...insyaallah. Amin.