Sunday, September 30, 2012

Cha @ AEON AU2 Latern Parade

 

Pada 22 Sept yg lepas...Cha bersama her frens from TKC @ Nadi Ilmu telah memeriahkan AEON AU2 Annual Latern Parade 2012.  Last year pun Cha joined latern parade yg sama...dan di organise by AEON AU2.

Cha with all her frens from TKC @ Nadi Ilmu...posing dulu sebelum event tu

Uolss nak tahu kan...ibu dia nie boleh lupa pasal latern parade nie. "ibu....ibu...." hehehhee... Actually, mmg dah ingat...saturday petang tu ada Latern Parade nie...in fact...the day before mmg dah ingat....tapi bila petang tu sibuk sebab my parents datang rumah from kampung...then ada pulak uncle ahkak yg dok kat Taman Melati pun datang rumah...jadik kelam kabut kejap petang tu.


Apa..apa pun kena beratur dulu...

Registration utk event tu..from 7.00 - 7.30 p.m....then ahkak bagitau Cha sesiap...lepas magrib baru kita pergi JJ. Chan angguk kepala tanda setuju.  We all sampai sana dlm kul 7.45 p.m....oh yer...Opah pun ahkak angkut bersama hehehe....just nak tunjuk kat Opah cam maner cucu dia masuk event latern parade nie. Utk seronok2 jer...nak kasik Cha happy with all her frens yg sama sekolah dgn dia.


Cha with her teacher from TKC @ Nadi Ilmu Setiawangsa


Sebelum upacara perbarisan Tanglung nie...ada pertunjukan lion dance nie.  Dalam hati ahkak....konpem Chat takut...tapi tak per lah...kawan2 dia ada dengan dia....hopefully Cha akan lebih berani lepas nie.  Cha nie...dia takut pada sesuatu benda yg bising...or bunyi kuat...cepat2 dia akan tutup telinga dia secara spontan.



Ibu dia berdoa...moga Cha tak panik dengan bunyi nie...maklumlah parents tak boleh dekat dgn student


Tak silap ahkak lebih kurang kul 8 malam baru acara nie berlangsung....dengan berbaris dan berjalan beramai2 mengelilingi bangunan AEON 2...dari taman sampailah ke dalam.  Ahkak tahu...Cha nie penakut sikit...masa ahkak amik gambo Cha nie..nampak perasaan cuak di wajah dia...kan wajah tu rahsia hati....betul tak? cuba kita tengok gambo bawah nie bercerita.....








Sempat candid gambo Cha pegang tangan Najwa...hehehehe

Happy face


Curi2 amik gambo dengan Cha sekejap...thanks teacher Fel!

3 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

wahhh... ade event kt AU2 rupenye! Cha involve yea...mesti sonok kn?

Cho Zila said...

alamak sangat best ok.. suka sesangat kalau anak2ni buat xtvt macam2... moga diaorang berani dan berjaya..

mama sara nur said...

sabtu lepas ye, emmm akak ke besday party anak kawan hubby kalau tidak mesti ke jj au2 tu he he
dekat dgn umah je tu
comell cha dan kawannya