Saturday, September 01, 2012

Kakak & Cha...1st time ears piercing experienced

Hari nie nak citer pasal Kakak & Cha....tindik subang for the 1st time. Ibu dia lah yg start dulu...yg tanya kat Kakak....nak ker gi tindik subang hari nie? At the first place...kakak macam takut2...tak sure nak tindik subang ker tak?...then Kakak kata..kalo Cha buat sekali...dia pun nak buat jugak. 

 Bila tanya Cha...mula2 dia macam cuak jugak.....cz takut sakit...lepas cakap yg tindik subang tak sakit....so finally she agreed. Then we all pun pergilah ke kedai emas nik azmi at pasar keramat.

Alaaaa....tiba2 ibu dia teringat yg rantai kaki Kakak & Cha masa time baby tak bawak sekali....ingatkan nak tukar rantai kaki tu....kepada subang emas ker or trade-in utk menda lain ker kan...daripada dok diam tak ada saper nak pakai....hemmmmmmm.  Buat esoklah ajerlah yekkkk?

Ajak Cha utk pergi esok....tapi Cha insits nak gi hari nie gak.  Cha nak cantik....nak pakai subang mcm princess...hehehhe.  Dah tak boleh nak cakap NO....kena gi hari nie gak...ibu dia pun follow jer.
 
 Sampai kat kedai emas....bila jer Cha tengok a piercing gun (alat yg digunakan untuk bertindik)...dia dah menangis..Bila kakak yg 1st tindik....kena ibu ada kat sebelah....cz kakak nak pegang tangan ibu.  Adoiiiii...sakit2 dan merah2 tangan ahkak di pegang oleh Kakak....sekejap jer...dah siap.  Kakak beranilah...may be sebab dah besar kut.


Nampak berseri jer telinga kakak bila dah bersubang....

 Adoiiii....mmg pengalaman yg tak boleh ahkak lupakan cz Cha dah melalak sebelum kena tindik.  Dia takut tgk alat yg digunakan....jenuhlah...ahkak dok pujuk...nak suruh dia cool...mmg Cha menangis tak hengat..sampaikan abang kedai depan tu pun datang singgah kedai nak pujuk Cha..jangan nagish....kiranyer...Cha tadi buat drama queen kejap kat Pasar Keramat.

 Kalo tadi....time Kakak tangan ibu merah2....tapi bila turn Cha...bukan setakat merah ajer...Cha cubit2 tangan ibu dia cz marah2....sebab takut nak kena tindik.  Ahkak pun redho ajerlah...walaupun sakit tuhan jer yg tahu. 

Ada lah nak dekat 20 mins Cha...buat drama swasta ...bila ahkak pujuk dia lama2...baru dia okey.  Itu pun...bila dah buat sebelah telinga...dia tak mooo buat kat telinga yg satu lagik ....haru kalo sebelah ajer yg bersubang...kena pujuk lagi....kalo sebelah nanti telinga x canteklah...mcm2 kena bodek Cha...sampaikan ahkak kata....nanti Cha boleh makan eskem kalo dah abis tindik.  Barulah...okey lepas tu.

Kan ker cantek bila dah bertindik...nampak sweet jer.

Dapat makan eskem....beshnyer...!


Bengkak2 mata Cha cz nagesh tak hengat punya.....



5 comments:

~aYu~ said...

mmg sedih kalau tgk dorg menangis ni. anak ayu Echa pun tindik masa umur dia 4 tahun. nangis kejap je sbb terkejut dgn pistol yg salesman cona tu guna. mamanya kuat sgt nak tindik telinga sbb mamanya dulu pun tindik time seklah rendah gak.. hehe

Nurul a.k.a Riko said...

~aYu~

kan...mmg sedih tengok anak2 menangis. Samerlah dgn Cha..takut dgn pistol tembak tu...tu yg menangis tak hengat.

Ahkak pun ada tindik gak...tapi dah lamer tak pakai subang..rasa mcm rimas ada subang kat telinga...entahlah. Bising kakak & cha suh ibu derang tindik pulak lepas nie...adoiiiii. Macam2 derang nie..hehehhe

Anonymous said...

Generally I do not read article on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to check out and do so!
Your writing style has been amazed me. Thank you,
quite nice article.
My website - transfer news football january 2013

Anonymous said...

Why viewers still make use of to read news papers when
in this technological world everything is accessible on web?
Here is my site ; perfumes

Anonymous said...

My relatives always say that I am killing my time here at net, except
I know I am getting experience daily by reading thes fastidious content.
Also visit my web page :: pizza games cooking free online