Thursday, September 20, 2012

Sinopsis Adam Dan Hawa - Episode 15 (part 2)


Sayalah...Adam...mak cik...(then bila kene tegur dgn mama...terus jer cakap...) ...Emak.!.





Ahkak suka secara peribadi melihat reaksi wajah emak Ain buat pertama kali melihat menantunya yg belum pernah di lihat sebelum nie seperti terpegun...sure dlm hatinya berkata2...Handsome! Menantu aku sorang nie... (read: ewahhhh....over ahkak nie...)




Linda ingatkan Am ikut Ain pergi ke Australia...sebab Ain sambung belajar.


Kak Zah terpinga2...bila dapat berita yg Ain telah pergi ke Australia




Scene kat ruang tamu....emak ain berat hatinya nak bagitau...kalo saya tak bagitau...mungkin lambat Am dan Puan maria datang ke mari utk selesaikan  masalah ini.

Am meminta maaf kepada emak Ain.



Mama nak Am menjalankan tanggungjawab Adam sebagai SUAMI Ain..sehingga Adam buat keputusan.




Wajah serius Am....mendengar nasihat mamanya


Semasa mereka sedang duduk berbincang...dari luar terdengar suara Eja memberi salam.  Eja terkejut melihat ada tetamu di rumahnya dan sama sekali tidak menyangka yg pada hari itu dia akan bertemu dgn abang iparnya.


Eja...tu Abang Am kamu...suami Kak Ain...dan ini Puan Maria mak mentua Kak Ain.


Emak Ain memperkenalkan Eja sebagai anak no. 2 kepada Puan Maria.  Di samping itu juga...emak Ain memberitahu bahawa beliau mempunyai 3 cahaya mata perempuan...iaitu Ain, Eja & Suria.


Emak Ain juga memberitahu dgn nada yg mengeluh...apabila peristiwa itu terjadi...emak Ain jujur berkata yg dia terasa gelap sebab Ain adalah anak yg sulung dan merupakan harapan pada keluarga.




Linda ingatkan Kak Zah tahu hal nie.  Kak Zah bagitau pada Linda yg lepas terjadi perkara nie...adalah sekali dua Kak Zah telefon...tp Kak Zah pun ada gak called Mak Ain...tapi derang tak bercakap pun mengenai pemergian Ain ke Australi.

Lantas Linda meminta maaf kepada Kak Zah kerana tidak memberitahu pemergian Ain ke Australia utk sambung belajar.  Kak Zah memberitahu...itu bukan salah Linda. Lagipun Am dan Mak Kak Zah ada kat rumah Ain.



Quote Am:  Keputusan di tangan Am...biarlah Am pikirkan dulu.(perbualan Am dgn Kak Zah)




Eja mengajak Abang Am masuk ke dalam utk makan bersama2. Am pulak...memintak kebenaran utk tumpang mandi dulu....Eja sangat sporting masa nie...siap suruh Abang Am guna bilik Kak Ain dulu.

Sangat  cute bila Am bertanya kembali "Kak Ain tak marah ker?" utk kepastian...kelakar ler.

Terus jer Eja jawap..."Buat apa dia nak marah...lagipun Kak Ain tak ada.  Lagipun..bilik Kak Ain tu...bilik abang jugak kan...



Sebelum tu...Eja sempat bertanya kepada abang iparnya.."Abang sayang kat Kak Ain?"

Am hanya mengangguk sambil cakap sayang walaupun tak berbunyi.

Eja bertanya kembali..."kalo Abang Am sayang kat Kak Ain...kenapa abang Am kasik Kak Ain sambung belajar jauh2 sampai ke Australia?"

Quote Am :  Kak Ain kan ker .....nak sambung belajar....


 Am dok belek gambo Ain di dalam bilik Ain....


 


Di dalam kamar Ain....Am membelek bingkai gambar Ain.  Rindu agaknyer tu. Then...dia terpandang kotak besar Cik Ted di atas almari. Secara sembunyi2...Am terus mengambil kotak besar di atas almari. Jeng...jeng..jeng.....



Am tersenyum melihat bekas kotak Cik Ted kosong! Yes...Ain bawak Cik Ted sekali...hehehhee

Paling cute...bila Eje ketuk pintu sebab semua org dah menunggu Abang Am utk makan sama2...cepat2 Am meletak kembali kotak tersebut dgn begitu kalut.  Comel sangat2 scene nie.  Sweet!


Masa nie scene Emak Ain dok pegang bank in slip utk duit yg di masukkan ke dlm account Ain.


to be continued....stay tune utk part 3...(dah nak kul 2 pagi...esok harus keja...hehehe).



Jom layan Ain peluk Cik Ted  hehehhee...seronoknyernya dia tido...okeylah...ahkak nak tido.




8 comments:

Cho Zila said...

gitu alkisahnyer.. memang suka part dia tengok kotak besartu kosong dan letak baliktu..

cerita kat australia cam tak best sangat.. belum ada feel lagi...

ps: rupanya orang paris jer.. teman orang boston... samaler kita..

Nur a.k.a admansyah said...

Tq babe... for the upate! Puas aku bc sinopsis ko nih! (ehh.. bkn sinopsis ler! story telling perrr :-p)

Mmg cantekkk ler due oghang! senegeri.

~aYu~ said...

bestnya ada org tolong updatekan citer adam dan hawa ni. frust tak dpt tgk. nasibla dah beli novel awal-awal. tp lain sbb xleh tgk aaron. hehe.. nak baca lagi episod esok-esoknya tau..

sherry said...

wahh...
tajam mata u, nurul..
ai dok jenoh la telek apa yg mak si ain ni tgk..
rupanye bank statement eh.. hehehehe

how r u, darl?

Nurul a.k.a Riko said...

Cho Zila...

kan...Nurul pun suka scene am dlm bilik Am masa dia amik kotak tu..hehehhe.

Samerlah...nurul pun tak berapa suka gak scene kat Australia..cz ada Azie & Johan...entahlah...kurreng sikitlah dgn palakon nie..cuma suka Ain sorang jer...

Sekapal kita nie...hehehe

Nurul a.k.a Riko said...

My BFF...

Ha'alah...hari nie baru aku sedar diri aku dah macam tulis kesemua cerita nie lah pulak kan...tak ada maknanya sinopsis hehehhee...

Nurul a.k.a Riko said...

~aYu~

Suka Aaron Aziz yer...Ahkak suka kat heroin citer nie...kalo hero dia tu..ahkak biasa2 jer.


Nurul a.k.a Riko said...

Sherry....

Laling...aku rasa mcm remittance form pun ada gak...ada ternampak macam dia tulis Ain Hawani ...kan dlm novel..ada bagitau yg Ain nie masih isteri Am sebab Am selalu beri nafkah kat Ain semasa kat Australia...cuma emak Ain jer tak bagitau citer yg sebenar yg selama nie...duit yg emak Ain kirimkan kat dia...sebenarnya adalah duit nafkah dari Am.

Alhamdulillah...I'm okey now hehhee